Traseu varful Omu Ghid de la A la Z

Cum se mai spune „Traseu vf la om” (Traseu varful omu, sau traseu varful omu).

Dorim sa facem acest articol de la A la Z, pentru incepatori sau experimentati.

Ce stim deja, ca este cu siguranta o provocare acest traseu. Fiind si unul dintre cele mai populare si frumoase rute de drumetie.

Acesta inepe de la Cabana Malaiesti si urca pe munte prin mijlocul padurii.

Cabana Malaiesti vf omu :

traseu Vf Omu

Cabana Malaiesti vf omu este situata la poalele muntelui Omu, in apropierea localitatii Busteni din judetul Prahova. Este situata la o altitudine de 1200m, la o distanta de 6km de statiunea Sinaia. Pana in varful omu sunt aproximativ 13km de parcurs, de la cabana. Cabana Malaiesti ofera cazare in camere cu paturi suprapuse, si dispune de o capacitate de aproximativ 60persoane. Cabana va pune la dispozitie si o sala de mese si o terasa de unde puteti admira peisajele cu adevarat spectaculoase. Daca doriti sa parcurgeti traseu varful omu, este absolut necesar sa inoptati la aceasta cabana o noapte, in mijlocul naturii. De mentionat ca nu exista o sursa de energie electrica permanenta, ci doar surse alternative (panouri solare sau generatoare).

Pana la cabana puteti ajunge fie pe jos, fie cu masina, dar de stiut ca in perioadele cu zapada accesul devine dificil, uneori chiar imposibil.

Varful omu Traseu: Traseul catre varful omu este una dintre cele mai populare si frumoase rute de drumeti din Romania. Incepe de la Cabana Malaiesti, si urca pe munte prin mijlocul padurii, oferind o priveliste superba a Muntilor Bucegi. Traseul Vf Omu este unul dintre cele mai cautate de catre turisti, datorita frumusetii si complexitatii sale.

Traseul Vf Omu este considerat unul dintre cele mai dificile trasee de drumetie din Muntii Bucegi. Acest aspect il face si unul dintre cele mai frumoase si mai satisfacatoare. De-a lungul traseului, turistii vor vizita paduri de conifere printr-un canion ingust si zone alpine. Puteti regasii diverse specii de plante si animale rare. Pentru a ajunge la Varful Omu prin acest traseu, trebuie sa fiti foarte bine pregatiti fizic si mental. Acesta este un traseu lung si dificil, care necesita incaltaminte adecvata si haine confortabile. De asemenea trebuie sa fiti pregatiti pentru eventualele schimbari meteorologice, vremea fiind foarte imprevizibila in zona montana.

Este o experienta pentru orice iubitor de natura si aventura, acest traseu putand fi parcurs atat pe timpul verii, cat si pe timpul iernii. In timpul sezonului de iarna, drumetia catre Vf Omu poate fi mai dificila, deoarece este nevoie de echipament adecvat pentru conditiile de zapada si gheata. Cu toate acestea privelistea inzapezita a muntilor este cu adevarat magica.

Ca si puncte de interes, in traseul spre varful omu regasim:

Cascada Sapte Izvoare

Cascada este aflata la o altitudine de aproximativ 1800m, si poate fi accesata prin intermediul traseului turistic marcat, spre vf omu. In ciuda dificultatilor intampinate pe parcursul traseului, privelistea oferita de Cascada Sapte Izvoare este cu adevarat spectaculoasa. Aceasta este o atractie turistica populara in zona si este recomandata vizitatorilor care doresc sa experimenteze frumusetea naturii la un nivel profund. Cascada este formata din sapte izvoare care se varsa pe stanci intr-un lac cristalin, creand un spectacol natural de exceptie.

Valea Strunga

Este o zona pitoreasca, situata la o altitudine cuprinsa intre 1600-2100 m. Aceasta se afla la Sud-Est de varful omu, si este traversata de Raul Strunga, care se varsa in Raul Doftana. Zona este recunoscuta pentru peisajele spectaculoase, cu stanci abrupte, paduri de conifere, pajisti alpine si izvoare cristaline. Valea Strunga este o destinatie pentru turistii ce doresc sa exploreze frumusetea naturii. Cabana Strunga este unul dintre cele mai populare atractii in zona, fiind situata la o altitudine de 1640m si oferind o impresionanta priveliste asupra intregii Vai. In timpul iernii, Valea Strunga este destinatia ideala pentru practicarea sporturilor de iarna cum ar fi schiul/snowboarding-ul.

Cabana Vf Omu

Cabana varful omu este una dintre cele mai inalte cabane momentane din Romania, situata la o altitudine de 2500m pe Varful omu din Muntii Bucegi. Cabana este una dintre cele mai populare destinatii turistice, si este acesibila prin oricare dintre traseele de mai sus. Datorita amplasarii sale, ofera o priveliste spectaculoasa asupra intregii zone montane, a muntilor Bucegi. Desi datorita amplasarii sale, accesul este dificil in conditii meteo nefavorabile, acest lucru nu impiedica turistii si adevaratii impatimiti ai sporturilor de iarna sa experimenteze traseul si sa urce la cabana.

Pentru a ajunge la Vârful Omu exista si alte trasee alternative, cu ar fi traseul din Moieciu de Sus, sau traseul din Busteni. Aceste trasee sunt la fel de frumoase si interesante ca si cel de la Cabana Malaiesti si pot fi o optiune buna pentru cei ce vor sa exploreze zona.

Este Important de stiut ca drumetia in munti poate fi periculoasa si trebuie sa fiti mereu atenti la semnele de avertizare si la conditiile meteorologice. Inainte de a incepe calatoria trebuie sa aveti echipament adecvat si suficiente provizii de apa si mancare. 

Daca plecati pentru prima data exista cateva lucruri pe care trebuie sa aveti in vedere:

  1. Planificarea traseului: Inainte de a pleca in drumetie, este important sa te informezi cu privire la traseul pe care urmeaza sa il parcurgi. Acest lucru include durata traseului, nivelul de dificultate, punctele de interes si alte informatii importante despre traseu.
  2. Echipament Adecvat: Pentru a te bucura in siguranta de drumetie, trebuie sa ai echipament adecvat. Incaltamintea si hainele trebuie sa fie confortabile, dar si potrivite pentru conditiile meteo din zona. De asemenea trebuie sa ai echipament suplimentar in caz ca vremea se schimba sau intampini probleme.
  3. Hrana si apa: Asigura-te ca ai suficiente provizii de apa si mancare pentru perioada traseului. Este important sa bei apa in mod regulat si sa iei pauze regulate pentru a-ti reincarca bateriile.
  4. Respectarea naturii: Atunci cand pleci in drumetie, trebuie sa respecti natura si sa ai grija de mediun inconjurator. Nu lasa urme si nu arunca gunoi in padure sau pe munte.
  5. Siguranta personala: In timpul dumetiei, trebuie sa fi mereu atent la semnele de avertizare si la conditiile meteorologice. Trebuie sa te informezi despre potentialele riscuri cum ar fi caderea de pietre sau alunecarile de teren si sa iei masuri de precautie corespunzatoare.
  6. Este reomandat ca in prima drumetie, sa mergeti cu alti oameni care cunosc si sa nu va indepartati de ei.
  7. Pentru a recunoaste plantele daca sunteti pasionati, puteti consulta aplicatiile de recunoastere ale plantelor de pe un site de tehnologie.

Echipamentul trebuie sa contina:

  1. O pereche de bocanci sau ghete cu talpa aderenta, si cu o buna sustinere a gleznei, acesta fiind necesar pentru a nu aluneca si a proteja picioarele de roci sau alte obiecte aspre de pe traseu.
  2. Este important sa ai haine potrivite pentru conditiile meteorologice din zona. In timpul verii sa ai haine usoare si respirabile, iar in timpul iernii haine calduroase si impermeabile.
  3. Rucsac: Un rucsac cu o capacitate adecvata pentru echipamentul si proviziile de care ai nevoie. Rucsacul sa fie confortabil si sa aiba curele de fixare la piept si talie, pentru a distribui greutatea uniform si a reduce presiunea asupra spatelui.
  4. Provizii de apa si hrana: Este important sa ai provizii de apa si mancare pentru perioada traseului. In general ar trebui sa bei cel putin 2-3 litri de apa pe zi, si sa iei cu tine gustari sanatoase cum ar fi fructele uscate, nuci sau batoane energizante.
  5. Lanterna: Daca te aventurezi intr-un traseu lung sau in timpul iernii, o lanterna este necesara pentru a iti lumina calea, si pentru a putea vedea in conditii de lumina scazuta.
  6. Echipament de protectie: Pentru trasee mai dificile sau in conditii de iarna, este important sa ai echipament suplimentar de protectie cum ar fi unelte de taiat gheata, cramponi, coltari sau piolet.
  7. Prim Ajutor: Un kit de prim ajutor cu medicamente pentru durere, benzi, tampoane, dezinfectant si alte unelte esentiale pentru tratarea ranilor sau a altlor probleme medicale.

 

   Iti recomandam sa citesti si:

 


Booking.com