Porto-Santo: Bijuteria Neatinsă a Portugaliei

Porto-Santo: Bijuteria Neatinsă a Portugaliei

Aflată în mijlocul Oceanului Atlantic, Porto-Santo este o mică insulă din largul coastei Madeira, aparținând Portugaliei. Deși nu este la fel de cunoscută ca unele dintre insulele învecinate, este o destinație care nu trebuie ratată. Cu plajele sale imaculate, apele sale limpezi și peisajele sale care răpesc orice privire, insula oferă o experiență unică și autentică pentru cei care doresc să scape de agitația din locurile turistice mai populare. Una dintre cele mai izbitoare caracteristici ale insulei este reprezentată de plajele sale. Cunoscute pentru apele lor calde și calme, plajele sunt perfecte pentru înot, plajă și sporturi nautice. Punctul de belvedere Pico Castelo, situat în centrul insulei, oferă priveliști panoramice uimitoare ale insulei și ale oceanului.

Plaja principală a insulei, este considerată una dintre cele mai bune din Europa. Nisipul este fin și auriu, iar apa este cristalină, ceea ce o face un loc ideal pentru snorkeling, surfing say chiar paddleboarding. O altă plajă frumoasă este Calheta, care este mai retrasă și ideală pentru cei care vor să scape de aglomerație. În afară de plajele sale, insula este cunoscută și pentru frumusețea sa naturală. Aceasta găzduiește o serie de animale sălbatice, inclusiv păsări, delfini și broaște țestoase de mare. Vizitatorii pot face un tur cu barca pentru a observa aceste creaturi în habitatul lor natural sau pur și simplu se pot bucura de peisajele accidentate ale insulei, care oferă numeroase oportunități de drumeții și explorare.

Care Este Istoria Insulei Porto-Santo?

Pentru cei interesați de istorie și cultură, Porto-Santo are multe de oferit. Insula a fost descoperită pentru prima dată de navigatorii portughezi în secolul al XV-lea și are o istorie bogată de colonizare și colonizare. Numele insulei înseamnă „port sfânt.” Inițial, insula nu a fost locuită, iar portughezii au folosit-o ca punct de oprire pentru navele lor care călătoreau între Europa și Africa. În anul 1440 s-a înființat prima așezare permanentă pe insulă. De-a lungul anilor, insula a crescut ca punct comercial, navele din Europa, Africa și America oprindu-se pe insulă pentru a se odihni și a se realimenta. Poziția strategică a insulei a făcut-o, de asemenea, un punct cheie de apărare pentru portughezi în timpul expansiunii lor coloniale în Atlantic.

În anii următori mulți dintre locuitorii săi au emigrat în alte părți ale imperiului portughez, iar importanța insulei ca punct comercial a scăzut. În secolul al XIX-lea, insula a cunoscut o renaștere a economiei sale, odată cu dezvoltarea industriei turismului. Frumusețea naturală a insulei și clima blândă au atras vizitatori din toată Europa, inclusiv personalități celebre precum Sir Winston Churchill. Astăzi, insula face parte din arhipelagul Madeira și este o regiune autonomă a Portugaliei. Economia sa se bazează în principal pe turism, iar insula este cunoscută pentru plajele sale frumoase, apele cristaline și peisajele naturale nealterate. Vizitatorii pot explora, de asemenea, istoria și cultura bogată a orașului.

Iti recomandam sa citesti si: Ce să vizitezi în Veneția: iată cele mai frumoase obiective turistice

Ce Este De Făcut Pe Insula Porto-Santo?

Vizitatorii pot explora muzeele și monumentele de pe insulă pentru a afla mai multe despre trecutul acesteia, inclusiv Casa Muzeu Cristofor Columb, care este dedicată celebrului explorator despre care se crede că a vizitat insula în 1478.

Obiective turistice Porto Santo:Casa muzeu a lui Cristofor Columb

 

În ciuda frumuseții și a istoriei sale, insula rămâne relativ virgină și neatinsă de turism. Spre deosebire de unii dintre vecinii săi mai populari, insula a reușit să își păstreze autenticitatea și farmecul, ceea ce o face o destinație perfectă pentru cei care doresc să scape de aglomerație și să experimenteze o latură mai autentică a Portugaliei.

Are o climă caldă, plaje uimitoare și o istorie bogată, Porto-Santo este o bijuterie ascunsă care abia așteaptă să fie descoperită. Cu toate că este o insulă relativ mică, este o destinație care nu trebuie ratată de niciun călător în căutarea unei experiențe autentice și nealterate. Fie că doriți să leneviți pe plajă, să explorați frumusețea naturală a insulei sau să învățați despre istoria și cultura acesteia, insula are ceva de oferit tuturor. Relaxați-vă pe plaje. Plaja principală, se întinde pe nouă kilometri și este considerată una dintre cele mai frumoase din Europa. Există și alte plaje cunoscute pe insulă, cum ar fi Calheta, care este mai retrasă și ideală pentru cei care doresc să scape de aglomerație.

Explorați frumusețea naturală a insulei. Există mai multe trasee de mers pe jos care îi poartă pe vizitatori prin pădurile luxuriante și peisajul rural pitoresc al insulei. Vizitați muzeele și monumentele: Casa muzeu Cristofor Columb, situată în Vila Baleira, este dedicată celebrului explorator. Totodată pe insulă există și alte câteva muzee și monumente care prezintă patrimoniul său unic.

Iti recomandam sa citesti si: Ce să vizitezi în Lisabona: iată cele mai frumoase obiective turistice

De Ce Este Porto-Santo Considerat Paradisul Sporturilor Nautice?

Apele calde din Porto-Santo sunt perfecte pentru înot, snorkeling și alte sporturi nautice. Vizitatorii pot închiria echipamente sau pot face excursii cu un ghid pentru a explora lumea subacvatică a insulei și pentru a vedea viața marină abundentă, inclusiv delfinii și broaștele țestoase de mare. Fie că sunteți profesionist sau începător, pe insulă există o mulțime de activități de sporturi nautice de care vă puteți bucura. Scufundări: insula se bucură de o abundență de viață marină, iar scufundările sunt o activitate populară pentru vizitatori. Există mai multe locuri de scufundări în jurul insulei, inclusiv epave, peșteri și recife, care oferă o experiență subacvatică unică. Vizibilitatea este excelentă, iar temperatura apei este confortabilă, ceea ce face din Porto-Santo o locație ideală pentru scufundări.

Locuri de vizitat Porto Santo: Plaja de la Porto Santo

 

Dacă nu aveți autorizație să faceți scufundări, snorkelingul este o alternativă excelentă pentru a explora lumea subacvatică. Apele insulei sunt limpezi și calme și puteți vedea cu ușurință pești colorați, stele de mare și alte viețuitoare marine. Puteți închiria echipament de snorkeling sau puteți face un tur ghidat către unele dintre cele mai bune locuri de snorkeling de pe insulă. Deși insula poate că nu este la fel de cunoscut pentru surfing ca alte destinații, insula oferă câteva condiții excelente de surfing. Valurile sunt consistente, iar pe insulă există mai multe școli de surf care oferă lecții pentru începători sau pentru cei care doresc să își îmbunătățească abilitățile.
Cu briza sa constantă, Porto-Santo este o locație ideală pentru windsurfing. Condițiile de vânt de pe insulă o fac potrivită pentru toate nivelurile de experiență, de la începători la windsurferi avansați. Puteți închiria echipament sau puteți lua lecții de la una dintre școlile de windsurfing de pe insulă. Stand-up paddleboarding (SUP) este o altă modalitate distractivă și relaxantă de a explora coasta.

Iti recomandam sa citesti si:

 

Booking.com