Obiective Turistice Varsovia

Varșovia Obiective Turistice Și Activități De Neratat

Varșovia, capitala Poloniei, este un oraș vibrant, cu istorie și cultură bogată. De la orașul vechi istoric la zgârie-norii moderni, Varșovia oferă o gamă largă de atracții turistice pentru toate interesele. Iată câteva dintre cele mai importante atracții de vizitat în Varșovia: Orașul Vechi din Varșovia care este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și este una dintre cele mai populare Varșovia obiective turistice. Zona are străzi pitorești, clădiri istorice și cafenele și restaurante fermecătoare. Castelul Regal este situat în inima Orașului Vechi din Varșovia și a fost reședința oficială a monarhilor polonezi. Astăzi, este un muzeu care prezintă istoria și cultura Poloniei. Palatul Culturii și Științei este o clădire emblematică din Varșovia, care a fost un cadou din partea Uniunii Sovietice pentru Polonia. Acesta cuprinde o varietate de spații culturale și de divertisment, inclusiv un cinematograf, o sală de concerte și muzee. Muzeul Revoltei din Varșovia: Muzeul Revoltei din Varșovia este o vizită obligatorie pentru oricine este interesat de istoria celui de-al Doilea Război Mondial. Muzeul spune povestea Revoltei din Varșovia, o bătălie majoră care a avut loc în oraș în 1944. Parcul Lazienki este un spațiu verde frumos în inima Varșoviei și este unul dintre cele mai mari parcuri din oraș. Acesta cuprinde palate istorice, grădini, lacuri și o varietate de evenimente și activități culturale. POLIN este un muzeu modern care spune povestea comunității evreiești din Polonia, de la origini până în prezent. Muzeul oferă expoziții interactive, artefacte și prezentări multimedia.

Iti recomandam sa citesti si: Ce să vizitezi în Berlin: iată cele mai frumoase obiective turistice

Activități Pritenoase Cu Întreaga Familie, În Varșovia

Pe lângă Varșovia obiective turistice menționate în rândurile de mai sus, este bine de știut că întregul oraș polonez oferă o multitudine de activități prietenoase cu întreaga familie, indiferent de vârstă. Grădina zoologică din Varșovia este un reper important, în special pentru cei mici. Grădina Zoologică din Varșovia este o atracție turistică populară care prezintă o varietate de animale din întreaga lume. Este un loc minunat de vizitat pentru familiile cu copii sau pentru oricine este interesat de viața sălbatică. Un alt loc important de vizitat când vă aflați în Varșovia este Centrul de Știință Copernicus. Centrul de Știință Copernicus este un muzeu științific interactiv care prezintă o varietate de expoziții și activități pentru toate vârstele. Vizitatorii pot învăța despre știință, tehnologie și lumea naturală într-un mod distractiv și captivant. Parcul Fântânii Multimedia o altă locație de vis, preferată de părinți. Acest parc este o atracție populară care prezintă o varietate de fântâni colorate și spectacole de lumini. Copiii pot alerga prin fântâni și se pot bucura de muzică și de spectacolele de lumini. Palatul Wilanow este un frumos palat istoric care se află la periferia Varșoviei. Copiii pot explora palatul și grădinile sale și pot învăța despre istoria și cultura Poloniei. Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele activități, Varșovia obiective turistice, care se adresează copiilor. Fie că sunteți interesați de știință, natură, istorie sau cultură, există ceva pentru toată lumea în acest oraș vibrant și prietenos pentru familii.

Iti recomandam sa citesti si: Ce să vizitezi în Valencia: iată cele mai frumoase obiective turistice

Ce Este Special La Varșovia?

Varșovia, capitala Poloniei, este un oraș cu o istorie bogată și complexă, care i-a format caracterul și identitatea. Astăzi, Varșovia este un oraș modern și dinamic, care combină rădăcinile sale tradiționale cu dezvoltările contemporane pentru a crea o experiență urbană unică și fascinantă. Istoria Varșoviei datează din secolul al XIV-lea, când a fost fondată ca o mică așezare pe malul râului Vistula. De-a lungul secolelor, a crescut în mărime și importanță, devenind capitala Poloniei la sfârșitul secolului al XVI-lea. Varșovia obiective turistice au o istorie turbulentă, cele mai dramatice evenimente având loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Orașul a fost distrus aproape complet în timpul războiului și a fost nevoie de mulți ani de reconstrucție pentru a-l readuce la viață. Astăzi, vizitatorii pot vedea rezultatele acestui efort de reconstrucție, în special în orașul vechi, care a fost reconstruit în anii 1950 și care este acum un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Varșovia are o scenă culturală vibrantă, cu o varietate de teatre, muzee și galerii care prezintă arta, istoria și cultura poloneză. Orașul găzduiește, de asemenea, o scenă înfloritoare de artă contemporană, cu o serie de galerii și studiouri. Arta stradală este, de asemenea, o parte importantă a peisajului cultural din Varșovia, cu picturi murale și instalații colorate care decorează zidurile și clădirile orașului. Varșovia este cunoscută pentru numeroasele sale parcuri și spații verzi frumoase, inclusiv celebrul parc Lazienki. Acest parc este unul dintre cele mai mari din oraș și cuprinde palate istorice, grădini și lacuri. Este o destinație populară atât pentru localnici, cât și pentru turiști, în special în lunile de vară, când parcul găzduiește o varietate de evenimente culturale și spectacole.

Iti recomandam sa citesti si: Ce să vizitezi în Milano: iată cele mai frumoase obiective turistice

Mâncăruri Delicioase În Varșovia

Varșovia este un loc minunat pentru a gusta din bucătăria poloneză tradițională, de la tocănițe consistente la produse de patiserie dulce. Fie că sunteți în căutarea unei mese așezate la masă sau a unei gustări rapide în deplasare, există o mare varietate de mâncăruri de încercat în acest oraș. Nu ratați șansa de a gusta din mâncarea delicioasă și plină de savoare pe care Polonia o are de oferit. Pe lângă Varșovia obiective turistice, un alt lucru unic și minunat de experimentat aici este mâncarea și băutura, care oferă preparate din bucătăria poloneză tradițională. Orașul este cunoscut pentru pierogi, cârnați polonezi și bere artizanală. În ultimii ani, orașul a cunoscut o creștere a numărului de restaurante și cafenele care servesc preparate din bucătăria contemporană, multe dintre ele concentrându-se pe utilizarea ingredientelor locale și de sezon. Viața de noapte a orașului este, de asemenea, plină de viață, cu o varietate de baruri și cluburi care oferă muzică, băuturi și divertisment până la primele ore ale dimineții. Alte mâncăruri pe care trebuie să le încercați după o zi de vizitat Varșovia obiective turistice sunt Bigos, Zapiekanka și Paczki. Bigos, tocană poloneză tradițională, preparată cu varză, carne și o varietate de legume. Bigos este un fel de mâncare consistentă, perfect pentru o zi rece. Zapiekanka, mâncare stradală populară și asemănătoare cu pizza. Se prepară cu o baghetă lungă, prăjită, care este acoperită cu ciuperci, brânză, șuncă și alte garnituri la alegere. Este o gustare sau o masă excelentă în deplasare și este o alegere populară pentru a mânca târziu în noapte după o ieșire în oraș. Paczki, produs de patiserie polonez popular. Aceste gogoși prăjite sunt umplute cu dulceață de fructe sau cremă și sunt adesea acoperite cu zahăr pudră sau glazură.

Obiective Turistice Varsovia

Piața Veche din Varșovia

Este una dintre cele mai bine intretinute si conservate piete din Europa, fiind inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Piata este un loc foarte vizitat de turisti, dar si de localnici. Este situata in fata Castelului Regal si inconjurata de cladiri foarte importante cu o incarcatura istorica mare. Principala atractie a pietei este coloana lui Sigismund al III-lea Vasa, fiind si cel mai vechi monument si simbol al orasului Varsovia. Aceasta are o inaltime de aproximativ 22m. Vizitatorii pot asista la concursuri organizate, pot participa la mitinguri, concerte in aer liber sau spectacole.

Obiective turistice Varsovia: Piața Veche din Varșovia

 

Palatul Culturii și Științe Varsovia

Obiective turistice Varsovia :Palatul Culturii și Științe

Palatul Culturii și Științe este una dintre cele mai importante cladiri din Varsovia. Aceasta este un exemplu impresionant de arhitectura socialist-realista. Fiind o atractie turistica dar si un centru cultural si stiintific al orasului Varsovia. A fost contruit intre anii 1952 si 1955, se afla in centrul orasului, si cu o inaltime de 231m se regaseste in topul celor mai mari cladiri din Europa. Constructia Palatului Culturii și Științe a fost posibila prin finantarea primita de la guvernul sovietic, si primita ca fiind un cadou pentru poporul polonez. Cladirea are 42 de etaje adapostind biblioteci,muzee,sali de conferinte, teatre si cinematografe. Panorama asupra orasului este unica, vizitatorii putand sa urce pana la ultimul etaj pentru a se bucura de privelistea uimitoare. In exterior cladirea prezinta scene din istoria Poloniei si a Uniunii Sovietice, dar si statui ale personalitatilor culturale si stiintifice. Asta cladirea este apreciata de multi, ca un simbol al patrimoniului cultural si social al Poloniei. Anul vin mii de vizitatori pentru a admira cladirea, si pentru a se bucura de activitatile culturale si stiintifice din interiorul acestuia.

Iti recomandam sa citesti si: Ce să vizitezi în Istanbul: iată cele mai frumoase obiective turistice

Muzeul Național din Varșovia

Obiective Turistice Varsovia: Muzeul Național din Varșovia

 

Muzeul Național din Varșovia este una dintre cele mai importante institutii culturale din Varsovia. Acesta a fost construit in anul 1862, fiind situat in centrul istoric al orasului. 

Muzeul detine o colectie impresionanta de arta poloneza si internationala, aceasta cuprinzand peste 830.000 de obiecte. Acestea fiind picturi, sculpturi, arta decorativa, grafica, fotografii dar si multe altele. Colectia prezinta opere de la inceputurile artei poloneze, pana in prezent. Muzeul are mai multe galerii, unele fiind permanente, iar altele fiind doar expozitii temporare, de la operele poloneze pana la operele internationale.

Parcul Lazienki

Obiective turistice Varsovia: Parcul Lazienki

Parcul Lazienki este unul dintre cele mai mai si mai interesante parcuri din Varsovia, fiind un loc popular pentru relaxare si divertisment atat pentru localnici cat si pentru turisti. Parcul este situat in centrul orasului, la 3 km de centrul istoric. Peisajul Arhitectural combina elemente de gradina englezeasca si franceza, precum si arhitectura clasica si baroca. In sejurul parcului puteti observa numeroase alei, fantani, lacuri si gradini tematice, precum si numeroase pavilioane si palate, care sunt incluse in patrimoniul istoric si cultural al Poloniei. Printre cele mai impresionante obiective este Palatul pe Apa, o cladire baroca construita in mijlocul unui lac. Astazi palatul este deschis publicului si gazduieste o colectie importanta de arta, mobilier si alte secole din secolul al XVIII-kea. Mai puteti vizita si Palatul Belvedere, sau Muzeul Frederic Chopin. Ca si activitati, pe langa concertele si festivalurile nelipsite parcului, veti putea participa la evenimente culturale, picnicuri, sau activitati in aer liber cum ar fi ciclismul, drumetiile sau plimbarile cu barca pe lacurile din parc. Daca doriti o zi de relaxare, in mijlocul naturii, dar si sa asimilati informatii pretioase ale istoriei Poloneze, va recomandam cu caldura sa vizitati Parcul Lazienki.

Iti recomandam sa citesti si: Ce să vizitezi în Budapesta: iată cele mai frumoase obiective turistice

Catedrala Sfânta Maria

Obiective Turistice Varsovia: Catedrala Sfânta Maria

Catedrala Sfânta Maria este una dintre cele mai importante biserici din Varsovia. Aceasta este situata in piata centrala a orasului. Catedrala este una dintre cele mai vechi, si bine conservate, fiind construita in secolul al XIV-lea, prezentand un stil de arhitectura gotica. Impresionant la aceasta catedrala este fatada sa gotica, fiind din caramida rosie si o sculptura detaliata. In partea de sus a fatadei se afla un turn impresionant „Turnul Sigurantei”, acesta avand inaltimea de 75metri. Turnul gazduieste o clopotnita impresionanta, cu sapte clopote. In interiorul catedralei, vizitatorii pot admira elementele impresionante de arta si arhitectura, inclusiv vitralii frumoase, sculpturi si picturi. Capela Zygmunt III Vasa, este o capela baroca impresionanta construita din aur si marmura. Capela gazduieste mormantul lui Zygmunt III  vasa, unul dintre cei mai importanti regi din istoria Poloniei. Carillonul din Catedrala Sfanta Maria este de asemenea impresionant, si faimos, acesta fiind compus dintr-un ansamblu de clopote care cantareste peste 10 tone, si care poate auzit zilnic. Clopotnita este una dintre cele mai mari din Europa, aceasta continant peste 50 de clopote, fiecare cu propriul sau sunet dinstinct.

 


Booking.com