Obiective Turistice Copenhaga

Obiective Turistice Copenhaga

Copenhaga este plin de obiective turistice de exceptie, deoarece este capitala Danemarcei și unul dintre cele mai vibrante și dinamice orașe din Europa de Nord. Cu istoria sa bogată, arhitectura uluitoare și scena culturală plină de viață, este o destinație de vizitat obligatoriu pentru oricine planifică o călătorie în Europa. Cunoscută pentru cultura sa de biciclete și din motive întemeiate, capitala Danemarcei prezintă peste 350 de kilometri de piste pentru biciclete. Un oraș plat și ușor de navigat, aici mersul cu bicicleta este cel mai bun mod de a vă deplasa. Puteți închiria o bicicletă de la unul dintre numeroasele magazine de biciclete din oraș sau puteți utiliza bicicletele oferite de stat, pe care le găsiți peste tot prin oraș.

Orașul are ceva de oferit pentru orice persoană. Fie că vreți să aflați mai multe despre istoria vikingilor, arhitecturii, artei sau pur și simplu doriți un concediu relaxant alături de cei dragi, cu siguranță acest oraș vă va convinge să vă întoarceți. Un alt lucru iubit de turiștii care vizitează orașul este mâncarea. O bucătărie vibrantă care se concentrează pe ingrediente proaspete, locale cu accent pe inovație, oricând gata să vă lase cu gura căscată. Orașul găzduiește unele dintre cele mai bune restaurante din lume, inclusiv Noma, numit de patru ori cel mai bun restaurant din lume. Există ceva pentru toate buzunarele. Dacă doriți ceva ieftin și bun trebuie să încercați câteva mâncăruri tradiționale daneze, cum ar fi smørrebrød (sandvișuri) sau produse de patiserie daneze.

Care Sunt Cele Mai Importante Obiective Turistice Copenhaga?

Statuia Micii Sirene

Este unul dintre cele mai faimoase repere din acest oraș. Bazată pe basmul lui Hans Christian Andersen, statuia este un simbol al orașului și o atracție obligatorie pentru turiști. Statuia este situată pe o stâncă în port și poate fi văzută de pe uscat sau cu barca. Grădinile Tivoli, un parc de distracții situat în inima orașului. Este unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din lume și este renumit pentru grădinile sale frumoase, plimbările palpitante și divertismentul live. Parcul este deschis din aprilie până în septembrie și este un loc minunat pentru a petrece o zi alături de oameni dragi.

Ce sa faci in Copenhaga?

 

Canalul Nyhavn

Este una dintre cele mai pitorești zone din oraș. Clădirile colorate și navele istorice îl fac un loc popular atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Canalul este mărginit de restaurante și baruri, ceea ce îl face un loc grozav pentru a mânca ceva sau a savura o băutură. Christiania este un cartier autonom din Copenhaga, cunoscut pentru stilul său de viață alternativ și atmosfera unică. Este un loc grozav de explorat dacă ești interesat de cultura alternativă sau vrei să vezi o altă parte a orașului.

Ce sa faci in copenhaga: Canalul Nyhavn

 

Totodată orașul danez este cunoscut pentru scena de design inovatoare pe care o poți vedea oriunde te duci. De la mobilier și bunuri de casă până la modă și arhitectură, orașul este plin de design frumos și funcțional. Vizitați Muzeul de Design sau pur și simplu plimbați-vă prin oraș pentru a vedea unele dintre cele mai bune exemple de design danez. Un oraș care oferă câte ceva pentru toată lumea. Indiferent dacă ești interesat de istorie, cultură, mâncare sau design. Așadar, dacă plănuiți o călătorie în Europa, asigurați-vă că puneți Copenhaga pe lista destinațiilor de vizitat obligatoriu.

De Ce Este Copenhaga Considerat Cel Mai Fericit Oraș Din Lume?

Angajamentul orașului de a crea o calitate înaltă a vieții pentru rezidenții săi l-a făcut un lider în bunăstare. Concentrarea pe durabilitate, echilibrul dintre viața profesională și viața privată și spiritul comunitar a creat un loc grozav pentru a trăi. Copenhaga este cunoscută drept cel mai fericit oraș din lume. Orașul se clasează constant pe diverși indici globali de bunăstare, cum ar fi Raportul Națiunilor Unite asupra fericirii în lume. Danemarca, în ansamblu, are o rețea de siguranță socială puternică, cu asistență medicală gratuită, educație gratuită și un sistem solid de bunăstare. Acest lucru ajută la asigurarea faptului că toată lumea are acces la nevoile de bază și poate duce o viață confortabilă indiferent de venit.

Danezii acordă o mare valoare echilibrului dintre viața profesională și viața privată. Orașul are aranjamente flexibile de lucru, timp de vacanță generos și o cultură puternică de a acorda prioritate familiei și timpului liber. Copenhaga se angajează să devină un oraș neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2025, iar acest accent pe durabilitate este un factor cheie în bunăstarea generală a orașului. Orașul a investit în infrastructură verde, cum ar fi piste pentru biciclete și surse de energie regenerabilă, pentru a crea un viitor luminos pentru generațiile următoare.

În același timp, are o legătură puternică cu natura, cu multe parcuri și spații verzi în întreg orașul. Cultură puternică a ciclismului, face ușor pentru locuitori să iasă afară și să se bucure de aerul curat în timp ce fac mișcare, lucru care îi menține veșnic sănătoși. Cu un puternic simț al comunității, aici se organizează multe evenimente și festivaluri de-a lungul anului, care aduc oamenii împreună. Acest sentiment de comunitate și apartenență este un factor important în bunăstarea generală.

Ce Legătură are Copenhaga Cu Vikingii?

Cunoscut ca un oraș viking deoarece a fost fondat de vikingi în secolul al X-lea. Vikingii erau navigatori din Scandinavia care au călătorit prin lume și au stabilit așezări în multe părți ale Europei, inclusiv în Danemarca. Numele „Copenhaga” provine de fapt din cuvintele daneze „Købmannahavn”, care înseamnă „portul comerciantului”. Acest nume reflectă istoria orașului ca centru comercial pentru vikingi și mai târziu pentru alte puteri europene. Vikingii erau marinari pricepuți și își foloseau navele pentru a explora noi ținuturi, pentru a stabili rețele comerciale și, uneori, chiar pentru a cuceri noi teritorii. Au călătorit până în America de Nord și Orientul Mijlociu, iar influența lor poate fi văzută în multe părți ale lumii astăzi.

Încă mai puteți vedea dovezi ale trecutului viking în multe locuri. De exemplu, Muzeul Național al Danemarcei are o colecție extinsă de artefacte vikinge, inclusiv arme, unelte și bijuterii. Muzeul are și o navă vikingă care a fost descoperită în 1962, care este una dintre cele mai mari și mai bine conservate nave vikinge din lume. Pe lângă Muzeul Național, există multe alte locuri în oraș unde puteți afla despre trecutul viking al orașului. De exemplu, Muzeul Corăbiilor Vikinge din Roskilde din apropiere are o colecție de corăbii vikinge și oferă excursii cu navigație pe replici de nave vikinge.

Ce sa faci in copenhaga?

  • Vizitează Cetățuia Kastellet: Kastellet este o cetate stelată foarte bine conservată, construită în secolul al XVII-lea și situată într-un parc în nordul Copenhaguei. Poți explora această cetate impresionantă, să te plimbi pe zidurile sale, să admiri biserica militară și să te bucuri de peisajele panoramice asupra orașului.
  • Vizitează Palatul Regal Amalienborg: Aici poți vedea schimbul de gardă al gărzii regale daneze, care are loc în fiecare zi la ora 12:00. Palatul este reședința oficială a familiei regale daneze și constă din patru clădiri identice dispuse într-un pătrat. Poți vizita și Muzeul Palatului Amalienborg pentru a afla mai multe despre istoria și cultura daneză.
  • Descoperă cultura daneză la Muzeul Național din Copenhaga: Acest muzeu este dedicat istoriei și culturii daneze și găzduiește o colecție vastă de exponate, inclusiv artefacte preistorice, bijuterii vikingi, picturi, sculpturi și obiecte de design danez. Muzeul Național este o modalitate minunată de a înțelege mai bine istoria și tradițiile daneze.
  • Plimbă-te pe străzile pietonale ale orașului vechi: Orașul vechi (Indre By) din Copenhaga este plin de străzi înguste și pavate, pline de clădiri istorice, magazine, restaurante și cafenele. Aici poți explora principalele atracții ale orașului, precum Piața Rådhuspladsen, Catedrala Copenhaga (Vor Frue Kirke), și multe altele.
  • Vizitează Grădinile Tivoli: Tivoli Gardens este un celebru parc de distracții situat în centrul Copenhaguei. Aici poți petrece o zi distractivă, cu atracții pentru toate vârstele, grădini frumoase, restaurante și spectacole. În special, Tivoli Gardens este cunoscut pentru decorați.

Iti recomandam sa citesti si:Booking.com