7 Obiective turistice Budapesta

 Descoperă frumusețile ascunse ale Budapestei: de la Castelul Vajdahunyad la băile termale Széchenyi

Budapesta, capitala Ungariei, este una dintre cele mai frumoase și mai fascinante orașe din Europa.

Cu o istorie bogată și o arhitectură impresionantă, acest oraș oferă o mulțime de obiective turistice pentru a fi descoperite și explorate.

Va prezit cele mai frumoase obiective turistice din Budapesta

Castelul Vajdahunyad

Obiective turistice Budapesta:Castelul Vajdahunyad
Ce sa vizitezi in Budapesta:Castelul Vajdahunyad

Unul dintre aceste obiective turistice Budapesta este Castelul Vajdahunyad, situat în parcul Városliget din Budapesta. Castelul, care datează din secolul al XIII-lea, este un exemplu impresionant de arhitectură gotică și renascentistă și găzduiește mai multe muzee și expoziții interesante, precum Muzeul Agricol Maghiar.
Acest castel a fost construit ca o copie a Castelului Corvinilor din Hunedoara, România și pentru a celebra millenarul Maghiar.
Vizitatorii pot explora curtea interioară a castelului, care este decorată cu statui, și pot admira vederea panoramică asupra parcului și a orașului de la terasa castelului. Vizitarea castelului Vajdahunyad este o modalitate excelentă de a descoperi frumusețile istorice și culturale ale orașului Budapesta.

Băile termale Széchenyi

O altă atracție turistică importantă din Budapesta sunt băile termale Széchenyi. Acest complex de baie termală, care datează din anul 1913, este unul dintre cele mai mari din Europa și oferă o varietate de facilități pentru vizitatori, cum ar fi piscine interioare și exterioare, saune și masaje. Băile termale Széchenyi sunt o modalitate relaxantă și plăcută de a descoperi frumusețile ascunse ale orașului.
Băile au o lungă istorie în cultura maghiară și sunt cunoscute pentru apa termală curată și mineralizată care este recomandată pentru tratarea diferitelor afecțiuni.
Vizitatorii pot experimenta o varietate de piscine cu apă caldă și rece, precum și saune și baie de aburi. Băile Széchenyi sunt deschise pentru public în fiecare zi și au o capacitate mare, astfel încât sunt adecvate pentru toți cei care doresc să se relaxeze în baia termală. Vizitarea acestor băi termale este o modalitate excelentă de a experimenta cultura maghiară.

Citeste si:11 Locuri de vizitat in Romania

Muzeul Ludwig și Teatrul Național

Pentru cei care iubesc arta și cultura, Budapesta oferă o mulțime de opțiuni. Muzeul de artă modernă Ludwig este una dintre aceste opțiuni, care găzduiește o colecție impresionantă de artă contemporană și post-contemporană. De asemenea, Teatrul Național din Budapesta este un alt loc de vizitat pentru a descoperi frumusețile culturale ale orașului.
Muzeul prezintă o gamă variată de lucrări, de la pictură și sculptură la fotografie și instalații video.
Teatrul Național din Budapesta este, de asemenea, un alt loc de vizitat pentru a descoperi frumusețile culturale ale orașului. Teatrul este unul dintre cele mai importante teatre din țară și găzduiește o varietate de spectacole, de la opera și balet la teatru și muzică. În plus, clădirea în sine este un exemplu impresionant de arhitectură neo-clasică și poate fi admirată și din exterior.
Budapesta oferă o varietate de opțiuni pentru cei interesați de artă și cultură, de la muzee și teatre la galerii de artă și evenimente culturale.

Iti recomandam sa citesti si:10 Lucruri De Făcut În Delta Dunării

 

Podul cu lanțuri

Una dintre cele mai mari atracții turistice din Budapesta este Podul cu lanțuri, care leagă districtul Buda de districtul Pesta. Podul cu lanțuri oferă o priveliște panoramică asupra orașului și poate fi parcurs pe jos sau cu bicicletă pentru a descoperi frumusețile sale.
Podul cu lanțuri este unul dintre simbolurile orașului Budapesta și este unul dintre cele mai vechi poduri din oraș. A fost construit între 1839 și 1849 și este considerat că fiind unul dintre cele mai frumoase poduri din Europa. Pe pod, puteți admira arhitectura sa impresionantă și statuile sale, care reprezintă sfinți și eroi maghiari. Pe pod se află și două turnuri, unul din care poate fi vizitat pentru o vedere panoramică. Podul cu lanțuri poate fi parcurs pe jos sau cu bicicleta pentru a descoperi frumusețile sale. Este o experiență unică care nu trebuie ratată în timpul vizitei în Budapesta.

Parlamentul Ungariei

 

Locuri de vizitat in Budapesta: Parlamentul Ungariei

Un alt obiectiv turistic important din Budapesta este Parlamentul Ungariei. Acest impresionant edificiu este cel mai mare parlament din Europa Centrală și de Est și este renumit pentru arhitectura sa neogotică. Vizitatorii pot face o tură prin interiorul clădirii, unde pot vedea sala de plen, sala de deputați, și pot afla mai multe despre istoria și funcționarea parlamentului Ungariei.
Parlamentul Ungariei este situat pe malul Dunării și este unul dintre cele mai impresionante edificii din Budapesta. Clădirea a fost construită între 1885 și 1904 și este renumită pentru arhitectura sa neogotică impresionantă. Tururile se fac cu ghid și sunt disponibile în mai multe limbi. În plus, vizitatorii pot vedea și expoziții temporare care se desfășoară în interiorul parlamentului. Este recomandat să rezervați biletele cu un timp în avans pentru a evita aglomerația.

Vizitarea Parlamentului Ungariei este o modalitate excelență de a află mai multe despre istoria și cultură acestei țări.

Obiective turistice Budapesta:Arhitectura orașului

Budapesta este, de asemenea, renumită pentru arhitectura sa Art Nouveau, iar unul dintre cele mai bune exemple ale acestui stil poate fi găsit în zona de pe strada Andrássy. Strada Andrássy este una dintre cele mai renumite străzi din Budapesta și este considerată că fiind „Champs-Élysées-ul” orașului. Pe această stradă, puteți vedea case și clădiri impresionante de Art Nouveau, precum și alte atracții turistice precum Teatrul Operei și Muzeul de Artă Națională.
Stradă Andrássy este una dintre principalele atracții turistice din Budapesta și este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Ea este lungă de aproximativ 2,5 km și conectează Piața Heros cu Piața Oktogon. Pe această stradă, puteți vedea case și clădiri impresionante de Art Nouveau, precum și alte atracții turistice precum Parcul Varșovia. Strada Andrássy este, de asemenea, renumită pentru magazinele sale exclusiviste, cafenelele și restaurantele sale elegante. O plimbare pe această stradă este o modalitate excelentă de a descoperi frumusețea arhitecturală a Budapestei și de a experimenta atmosfera orașului.

Mâncarea tradițională

Pentru cei care doresc să experimenteze bucătăria tradițională ungurească, Budapesta oferă o varietate de opțiuni de restaurante unde puteți gusta delicioasele feluri de mâncare locale. De la gulaș la Kurtos, Budapesta este un adevărat paradis culinar pentru cei care iubesc mâncarea tradițională.
Unul dintre cele mai populare restaurante pentru a gusta mâncare tradițională ungurească este „Csarda”, unde puteți savura specialități precum gulaș, mici și ciorbă de burtă în ambianța tradițională a unei carciumi. De asemenea, „Menza” este un alt restaurant renumit pentru mâncarea sa tradițională, unde puteți încerca plăcinte cu varză sau „lángos”, o delicioasă plăcintă cu cartofi.
Dacă doriți să experimentați ceva mai modern și sofisticat, există și multe restaurante moderne care combină elemente tradiționale cu influențe internaționale.
Indiferent de alegerea făcută, Budapesta oferă o varietate de opțiuni culinare pentru a satisface orice gust.

citeste si: Obiective turistice Sighisoara

Terma Gellért

Nu ar trebui să pierdeți oportunitatea de a vizita una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Budapesta, Terma Gellért. Aceste băi termale se află în interiorul Hotelului Gellért și oferă o varietate de piscine interioare și exterioare, saune și masaje. Băile Gellért sunt cunoscute pentru arhitectura lor impresionantă și pentru apa termală curată și mineralizată care este recomandată pentru tratarea diferitelor afecțiuni.
Băile Gellért sunt deschise pentru public în fiecare zi și au o lungă istorie în cultura maghiară, datând din anii 1912 – 1918. Pe lângă facilitățile de wellness, băile oferă și o varietate de activități, cum ar fi înotul, hidromasajul și baia de aburi. În plus, băile au o vedere superbă asupra Dunării și a orașului Budapesta. Vizitarea Băilor Gellért poate fi una dintre cele mai relaxante și plăcute experiențe pe care le poți avea în timpul vizitei tale în Budapesta.

 

Booking.com