Locuri de vizitat in Austria

Dacă vă întrebați care sunt cele mai frumoase Locuri de vizitat in Austria

Ei bine o să alegem pentru dumneavoastră o listă cu cele mai frumoase obiective de vizitat. Fie că vizitați Austria în perioada iernii, deoarece este recunoscută pentru pârtiile de schi extraordinare, și peisajele montane de excepție fie că vizitați Austria în perioada caldă a anului. Austria este una dintre cele mai vizitate destinații de vacanță din Europa, deoarece este o țară bogată, cu locuri minunate, și încărcata de istorie. Fie că doriți să vizitați spectaculoșii munți Alpi, veșnic acoperiți cu zăpadă, fie că sunteți pasionați de istorie și doriți să vizitați Țara lui Mozzart, a psihologului Freud, poetul Rainer Maria Rilke, și lista continuă… aici este locul potrivit. De la vals, la cafenelele vieneze, orașul Viena este o destinație turistică cu multiple fațete care trebuie neapărat descoperită. De aceea dacă ajungeți în Viena, trebuie să citiți articolul dedicat acestui oraș.

Aici veți găsi o lista cu cele mai frumoase Locuri de vizitat in Austria

Castelul Schönbrunn

Obiective turistice Viena, Castelul Schönbrunn
Obiective turistice Viena, Castelul Schönbrunn

 

Ce să vizitezi în Viena mai întâi? O vizită în Viena trebuie neapărat să înceapă cu un obiectiv turistic emblematic de aici. Este vorba despre Castelul Schönbrunn.

Clasat în Patrimoniul Mondial UNESCO, încă de la începutul anilor 1990, acest castel a cunoscut diferite modificări de la crearea să. Se pot admira aici o mare galerie, un Cabinet chinezesc rotund, cu numeroase panouri de lac.

Un castel al cărui nume semnifică – magnifică primăvară și care poate rivaliza fără doar și poate cu celebrul castel de la Versailles.

Este cel mai frumos loc din oraș, fără doar și poate. Dar și un loc foarte important atunci când vine vorba despre Sissi. Aici, în mijlocul naturii, familia imperială, trăia o bună parte din vară. Cea mai bună modalitate de a merge puțîn mai departe de frenezia orașului. Aici vei putea descoperi și grădini în stil franțuzesc, cu fântâni, dar și cel mai vechi zoo din lume.

Printre cele mai apreciate locuri de către turiști se numără și Labirintul sau Pavilionul Gloriette care domină colină din spatele castelului.

Din cele peste 1400 de camere, 40 sunt deschise pentru turiști. Cea mai frumoasă, fără îndoială este Mirror Room, ornată cu oglinzi de cristal și cu un decor rococo alb auriu. Se spune că Mozart a ținut aici primul său concert, la vârsta de șase ani.

Seră să cu palmieri este pur și simplu, magnifică. Este un fel de Versailles în stil austriac. Eleonore de Gozague stă la originea acestui magnific castel iar apoi Maria Tereza l-a schimbat foarte mult pentru a sărbători victoria să asupra Imperiului Otoman.

Este deci un castel care prezintă povestea și destinele celor mai puternice femei.

Palatul Hofburg

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Viena Palatul Hofburg
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Viena Palatul Hofburg

 

Imposibil să treci prin Austria, fără să o menționezi pe Sissi! Și oare ce loc mai potrivit ai putea descoperi față de palatul dedicat aceste împărătese? Palatul Hofburg este cel mai mare palat din oraș, dar și din lume. Are 2600 de încăperi și 18 aripi! Bineînțeles că nu toate sunt deschise pentru vizite.

Până în 1918, aici se luau cele mai importante decizii. Aici există trei spațîi de descoperit: Muzeul lui Sissi, unde se pot descoperi rochiile sale, rețetele sale de înfrumusețare, jocurile sale și farmacia să pentru călătorii…, Apartamentele Imperiale ale Habsburgilor care își petreceau vara la Castelul Schönnbrunn și restul anului aici la palat, dar și Colecția de argint și de porțelan a Curțîi de la Viena, pentru a descoperi artă mesei imperiale.

Nimic nu simbolizează mai bine cultură și patrimoniul orașului decât acest palat. Are cea mai interesantă diversitate arhitecturală adusă de fiecare împărat al său iar partea să cea mai veche datează încă din secolul 13.

Este vorba despre curtea Schweizerhof, denumită așa după gărzile elvețiene care îi protejau incinta. Această curte este lipită de o altă curte, la fel de mare, În der Burg, cu un monument al împăratului François I.

Palatul adăpostește birourile președintelui austriac și o serie de muzee.

Iar dacă ar trebui să îl caracterizăm prin doar două cuvinte, acestea ar fi fără îndoială, gigant și fastuos. Fiecare împărat a lăsat aici amprenta să personală, astfel că vizitatorii pot trece dintr-o aripă în stil baroc la una într-un stil specific secolului XVIII.

Castelul Hochosterwitz

Locuri de vizitat in Austria
Locuri de vizitat in Austria

Castelul Hochosterwitz

Castelul Hochosterwitz este amplasat în Austria, și este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din Europa.

Castelul se află la înăltimea de 664 metri, deplasarea către acesta facându-se cu un furnicular. Fiind cel mai frumos obiectiv din Austria, peisajul parcă desprins din poveste datorită dealului stâncos pe care este amplasat și arbuștilor care îl inconjoară, a ajuns să aibă  3 milioane de vizitatori,  Castelul Hochosterwitz devenind astfel cel mai vizitat obiectiv din Austria. Accesul este permis vizitatorilor din Aprilie până în Octombrie, iar biletul pentru un adult este de 12 euro. Cetatea are formă de spirală, având ziduri foarte rezistente și cu o grosime de 3-4 metri. Până la intrarea în castel veți vedea cele 14 porți care aveau un rol important în apărarea cetății. De asemenea porțile sunt echipate cu diverse mecanisme de apărare, cum ar fi mecanismele pentru aruncarea pietrelor, găuri prin care se aruncă smoală/apă clocotită sau ulei încins. Interesant este faptul că fiecare poartă, avea un nume individual.

kalapod.net
Locuri de vizitat in Austria:traseu Castelul Hochosterwitz
Traseu Castelul Hochosterwitz

 

Se mai poate ajunge la Castel și cu mașînă și peisajul este că de poveste, de aceea dacă doriți să faceți niște fotografii de excepție.  Sau poate doriți pur și simplu să admirați un peisaj unic, ideal ar fi să vizitați cu mașină castelul. În imaginea de mai sus gășiți o ”monstră” din ansamblul ce vă asteaptă.

La doar 100 de km de Innsbruck există valea Zillertal care este foarte cunoscută datorită sporturilor de iarnă. În perioada verii, această devine paradisul parapantistilor, a celor ce fac rafting sau pasionaților de trasee montane. În capătul văii se află barajul Schlegeis Stausee, un baraj impozant și care merită vizitat. De aici puteți călători către cabană  Olpererhutte, care se află la o altitudine de aproximativ 2388 metri. Dacă ați înoptat la cabană, atunci puteți continuă călătoria până la Podul Suspendat Kebema. Pentru a ajunge acolo, trebuie să urmăriți drumul alpin Schlegeis. Prețul fiind de 14 euro pentru mașînă, și traseul durează cam 1,5 h până ajungeți in vârf.

Lacul Wörthersee

Locuri de vizitat in Austria: Lacul Wörthersee
Obiective Turistice Austria:Lacul Wörthersee

 

Lacul Wörthersee este un obiectiv foarte frumos care merită vizitat. Se află la o distanță de 173km cu mașînă ajungând în aproximativ 2h. Este cunoscut că fiind cel mai cald lac alpin. Vara temperatura medie a apei ajunge la 25 grade C, cea ce îl face o destinaţie de vacanţă dorită de mulți turiști. Printre alte motive pentru care turiştii sunt atraşi, se numără culoarea apei foarte curate (turcoaz)  dar și peisajele și munții care îl fac un obiectiv de excepție. Plajă este foarte frumos amenajată, dar se poate stă și pe pontoanele din lemn, din care intri în apă, sau chiar pe iarbă. Anual aici se țîn foarte multe evenimente sportive, spre exemplu  Grand Slam-ul de volei, care aduce peste 100.000 de spectatori. Imaginați-va cât de curată poate fi apă in care înoți, dacă s-a demonstrat științific că această apă este bună chiar și de băut. Odată la 10 ani, lacul îngheață, transformându-se in patinoar.Cu doar 14Euro, va puteți plimbă pe lac, cu un vaporaș elegant, și puteți admira frumusețile din împrejurimi.

Turnul Pyramidenkogel

Locuri de vizitat in Austria:Turnul Pyramidenkogel
Cele mai frumoase 5 obiective:Turnul Pyramidenkogel

 

Turnul de observație Pyramidenkogel este situat în vârful muntelui Pyramidenkogel, înalt de 850 de metri, acesta este situată în apropiere de Klagenfurt, la o distanță de aproximativ 16km de lacul Wörthersee. Turnul este un obiectiv impozant, având o înălțime de aproximativ 100 meri, acest lucru făcând-ul cel mai înalt turn de vizionare din lemn din toată lumea. Designul turnului în formă de helix este pe lângă arhitectură deosebită, o dovadă a ingeniozității structurale a ingineriei. Există 3 punți de observare interioare și exterioare, priveliștea fiind una de excepție, de la văile pitorești ale lacurilor, până la țările vecine din Italia și Slovenia. În turn se poate urcă atât cu ascensorul, cât și pe scări. De coborât însă, puteți allege și varianta numărul 3 această fiind, un tobogan. Cel mai înalt toboggan acoperit din Europa, având o lungime totală de 120 metri.

Hallstatt

Locuri de vizitat: Hallstatt Austria
Obiective de vizitat: Hallstatt Austria

 

Hallstatt Este un sat situate în regiunea Salzkammergut din Austria.și este foarte iubit în lumea instagramului de influenceri pentru frumusețea să pitorească. Cafenelele fermecătoare, fundalurile frumoase, liniștea de vis îl fac pe acesta un sat de basm. Să bei cafeaua în peisajul montan și privind cum soarele apune peste lac, o experiență de nedescris. Sătucul cu aproape 800 de locuitori, își deschide porțile pentru aproximativ 10.000 de vizitatori zilnic, în perioada concediilor. Vizitatorii vin de pretutindeni, statistică spunând că sunt turiști care călătoresc din Asia, SUA,Marea britatnie, Polonia, Ungaria, Republica Cehă, și lista poate continuă. Ei sunt atrași de numerasele trasee de ciclism montan, apinism și drumeții deschise în uncte, pe tot parcursul anului. Orășelul pitoresc a fost chiar și premiat în anul 1997 pentru peisajul alpin magnific și tradiția minieră veche de sare.

Mînă de sare din Hallstatt

Mînă să de sare a primit aproximativ 20.000 turiști din ianuarie pan ape 15 martie, dornici să învețe istoria acestor tuneluri vechi de 7000 ani, sau să vadă fascinantele priveliști ale lacului de sare. Mînă este atât de frumoasă, încât firma companiei miniere chineze Minmetals, a construit în China, în provincial Guangdong o replică a minei din Hallstatt. Construcția a costat 738milioane de lire sterline, și actineaza că o devoltare imobiliară de vârf pentru cei bogați.

Citeste si:

Ce să vizitezi în Bratislava
Ce să vizitezi în Dublin
Ce să vizitezi în Amsterdam

Obiective turistice Bruxelles (Brussels)
Booking.com