Biserica Neagră Brașov

Locuri de vizita in Romania

Aici va vom prezenta cele mai frumoase locuri de vizita din Romania!

1.Castelul Corvinilor (Castelul Hunedoara)

Castelul Corvinilor, cunoscut și sub numele de Castelul Hunedoara, sau Hunyadi (cum îi spun unii străini), este o cetate medievală situată în orașul Hunedoara, în partea de vest a României. Castelul este unul dintre cele mai faimoase și mai bine conservate castele din țară. Totodată este considerat un important monument istoric și cultural de locuitorii României. Construcția castelului a început în secolul al XIV-lea. Acesta a fost construit inițial ca o fortăreață pentru a proteja regiunea de invaziile otomane. Cu toate că planul a fost ca aceasta construcție mareață să existe pentru a acționa ca un scut de protecție, a fost ulterior transformat în castel de familia de Hunedoara.

Ce sa vizitezi in Hunedoara
Castelul Hunedoara, locuri de vizitat

Familia Hunyadi – „de Hunedoara,” care se număra printre cele mai influente familii nobile din Transilvania de la acea vreme, a intrat prima în posesia castelului. Castelul a fost extins de familia de Hunedoara și a rămas a lor până în secolul al XVI-lea, când a fost preluat de Habsburgi, una dintre cele mai importante familii regale din Europa, între secolele XV și XX. Această construcție nu este doar un castel frumos din punct de vedere vizual. Reprezintă, de asemenea, o parte importantă a patrimoniului cultural al României și este un simbol al istoriei bogate și al moștenirii arhitecturale a țării. Acesta este un testament al rezistenței și creativității oamenilor care l-au construit.

Iti recomandam sa citesti si:10 Lucruri De Făcut În Delta Dunării

2.Piața Mare și Palatul Brukenthal

Piața Mare Sibiu
Ce să vizitezi în Sibiu: Piața Mare

Este un loc unde sunt adunate laolaltă arta, medicina, istoria și vânătoarea.

De asemenea, este un monument baroc unic în România, reședința guvernatorului cu același nume. Are peste 1000 de picturi în colecția sa principală deci este un loc must see pentru amatorii de artă. Dar are și alte expoziții consacrate vânătoarei, istoriei naturale și farmaciilor.

Piața Mare a devenit centrul orașului din secolul 16 și are un stil mai degrabă baroc. Pe lângă Palatul Brukenthal mai adăpostește Biserica Catolică. Turnul Sfatului este cel care leagă Piața Mare de Piața Mică și dă într-un fel unitate acestui loc.

Iti recomandam sa citesti si:Tot Ce Trebuie Să Știi Despre Castelul Corvinilor Înainte Să-l Vizitezi

3.Parcul Național Etnografic

Parcul Național Etnografic Romulus Vuia Cluj-Napoca
Cluj-Napoca: Parcul Național Etnografic Romulus Vuia

 

Undeva in inima Clujului se  află Parcul Național Etnografic Romulus Vuia. O veritabilă oază de verdeață care se întinde pe o suprafață de 75 de hectare, adăpostește în egală măsură primul muzeu în aer liber al României, creat în anul 1929, Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Chiar dacă al Doilea Război Mondial a marcat în mod considerabil acest loc, acesta din urmă a fost restaurat în mare parte, adăpostind sectoare în care se regăsesc căsuțe, o biserică din lemn, tarabe cu produse artizanale, târguri și multe altele.

Azi, acest parc reprezintă o veritabilă paranteză care te ajută să călătorești în timp pentru a descoperi altfel o parte din istoria orașului Cluj.

Obiective turistice Cluj-Napoca: iată cele mai frumoase locuri de vizitat în acest superb oraș din inima Transilvaniei.

 4.  Biserica Neagră

Biserica Neagră Brașov
Ce să vizitezi în Brașov: Biserica Neagră
Citeste si: Ce să vizitezi în Brașov: iată cele mai frumoase obiective turistice

Este catedrala gotică de aici și una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Brașov.

Este, în același timp, simbolul cetății medievale din Brașov, și conform unor specialiști, cel mai impozant edificiu religios cuprins în spațiul aflat între Viena și Istanbul.

Catedrala adăpostește una dintre cele mai mari orgi din Europa. Concerte de muzică clasică și preclasică răsună în fiecare săptămână în această biserică veche de peste 500 de ani.

O sonoritate specială, face ca orga sa să fie extrem de celebră, care are un număr impresionant de tuburi, în jur de 4000.

Un alt atu – celebra sa colecție de covoare vechi care datează din secolele XVII- XVIII.

Altădată, era cunoscută sub numele de Biserica Sfânta Maria. Dar numele său de acum provine de la un incendiu din anul 1689 din cauza căruia pereții săi au devenit negri.

Iti recomandam sa citesti si:11 Locuri de vizitat in Romania

Are șase portaluri, șase clopote, o lungime de 89 de metri și o înălțime de 65 de metri deci este cu adevărat un monument extrem de impozant. Are o mulțime de minunății arhitecturale, precum elemente din fier forjat, detalii din bronz, vitralii..

Un alt edificiu religios care merită să fie descoperit este Biserica Fortificată din Prejmer. A suferit atacuri ale turcilor și mongolilor și din acest motiv, constructorii săi au trebuit să o fortifice. Fortăreața sa este un edificiu de o mare frumusețe, în centrul său ridicându-se biserica, cu un stil gotic destul de sumbru.

5.Casa Sfatului din Brașov

Casa Sfatului din Brașov
Casa Sfatului din Brașov

Este o clădire emblematică din Brașov, care are o atestare documentară încă din anul 1420. Inițial era doar un turn de supraveghere, azi adăpostește Muzeul Județean de istorie din Brașov.

Citeste si: Ce să vizitezi în Brașov: iată cele mai frumoase obiective turistice

6.Palatul Culturii

Ce sa vizitezi in Iasi: Palatul Culturii
Locuri de vizitat in Iasi: Palatul Culturii

Este un edificiu, un simbol al orașului, care adăpostește patru muzee. Este vorba despre Muzeul Istoriei Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie al Moldovei, dar și Muzeul de Știință și de Tehnică.

Clădirea a fost construită între anii 1906 și 1925 și se află pe Ruinele Palatului Domnesc. Este opera arhitectului Ion Berindei, care a fost format la școala pariziană.

Palatul a fost redeschis după câțiva ani de restaurare și este pur și simplu superb.

Ce să vizitezi în Iași: iată cele mai frumoase obiective turistice

7.Conacul Carp din Țibănești

Locuri de vizitat in Iasi:Conacul Carp din Țibănești
Ce sa vizitezi in Iasi:Conacul Carp din Țibănești
A fost ridicat în anul 1820 de către bunicul lui Petre Carp și anume Boierul Ion. Petre carp a fost în anul 1862 contribuie la temelia societății junimea. Petre Carp a participat la îndepărtarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Conacul a fost construit în anul 1820, iar astăzi se află pe lista monumentelor istorice din Iași. Inițial a fost construită pe un singur etaj, reprezentând parterul și primul etaj. În 1830 tatăl Petrache Carp a dorit să aducă puțînă culoare în peisaj, amenajând în jurul conacului un parc. În anul 1905 Petre Carp, retras din viață politică, a început reclădirea conacului astfel ridicând încă un nivel și construind o terasă. Între anii 1914-1918 în timpul primului Război Mondial conacul a fost folosit pe post de spital, pentru bolnavii cu febra tifoidă. Puteți vizită și capela familiei Carp situată în parcul care împrejmuiește conacul, construită in stil neogotic. Din anul 1949, conacul a fost folosit că CAP sau Palat al copiilor.

8.Casa lui Mihail Sadoveanu

Locuri de vizitat in Iasi: Casa lui Mihail Sadoveanu
Ce sa vizitezi in iasi: Casa lui Mihail Sadoveanu

Celebrul prozator român a locuit aici într-o casă care datează din secolul XIX și care este de un alb imaculat, între anii 1918 și 1936.

Locuri de vizita in Romania

9.Cetatea de scaun a Sucevei

Ce sa vizitezi in Suceava: Cetatea de scaun a Sucevei
Locuri minunate de vizitat in Suceava: Cetatea de scaun a Sucevei

Cetatea de scaun a Sucevei este o cetate medievala, aflata la maginea de este a orasului Suceava. Este situata pe un platou aflat la o inaltime de 70m fata de lunca Sucevei.  Cetatea a fost construita la sfarsitul secolului al XIV-lea de Petru I Musat, a fost fortificata in secolul al XV-lea de Stefan cel Mare si distrusa in secolul al XVII-lea de Dumitrascu Cantacuzino. Cetatea in prezent se afla in ruine.

Infrastructură Cetății de scaun a Sucevei

Cetatea este formată din mai multe componente. Între cetate și restul platoului, se află un șanț de apărare, pe latura de sud existând o construcție asemănătoare care s-a dărâmat. În cetate se pătrundea printr-un pod de acces care era format dintr-o parte fixă și una mobilă. Partea mobilă se putea ridică în cazul în care cetatea era atacată, dar odată trecuți atacatorii cădeau în capcanele amplasate. Pe latura de este clădirea avea trei etaje, unde se aflau apartamentele domnești, un depozit de alimente și unul de paraclis.

Pe latura de vest:

Se află la subsol o pivinta întinsă, sub formă de hala care era împărțită la rândul ei în două nave prin stâlpi masivi,dreptunghiulari,legați pe de o parte și pe altă între ei prin arcuri semicirculare formate din bolțari.

Pe latura de sud:
Se aflau baia domnească și o închisoare în turnul de pe mijlocul laturii sudice a fortului musatin.
Pe latura de nord:

Nu existau încăperi, aici aflându-se doar zidul de incinta și zidul fortului.

Citeste si: Ce sa vizitezi in Suceava?

Locuri de vizita in Romania

10.Masatirea Voronet

Ce sa vizitam in Romania: Masatirea Voronet
locuri deosebite de vizitat in Suceava Masatirea Voronet

 

Veți putea vizită Masatirea Voroneț care este situată la doar 4km de centrul orașului Gură Humorului, fiind o atracție turistică specială datorită picturilor colorate și pline de viață aflate pe exteriorul mănăstirii. Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni. Această prezintă o turla cu boltă moldovenească, și face parte din puținele monumente de arhitectură religioasă din nordul Moldovei, care-și păstrează în mara măsură aspectul și formă inițială. Pictură interioară a bisericii păstrându-se încă din anul 1496, și are un caracter de monumentalitate. Veți regăsi printre picturi: Cinea cea de Taină, Împărtășirea Apostolilor, Spălarea Picioarelor, Ciclul patimilor. Pictură exterioară prezita figuri biblice care sunt însuflețite datorită culorilor însuflețite. Pe fațada mănăstirii veți găsi impresionantă scenă a „Judecății de Apoi”.Pe nord vom regăsi un grup de credincioși călăuziți de „Sfântul Apostol Pavel” iar spre sud grupurile de necredincioși care primesc dojană lui Moise. În zona de nord Raiul iar în zona de sud Iadul.

Citeste si: Obiective turistice maramures

11.Cimitirul Vesel din Sapanta

 

La doar 19km de Sighetul Marmației, se află satul săpânța, un sătuc liniștit cu doar 3727 de locuitori. Săpânța este celebră prin cimitirul din localitate – cimitirul vesel din Săpânța.

Acesta a ajuns recunoscut după originalitatea cu care a fost aranjat, datorită culorilor vii ale crucilor, culori pe care nu le găsești în cimitire. Dar și pentru desenele de pe cruci, sau versurile care reflectă viață răposatului, și din care reies atât calitățile cât și defectele acestuia. Creatorul cimitirului este Stan Ioan Patras, acesta fiind înmormântat în propria creație.

Citeste si: Obiective turistice maramures

12.Manastirea Sapanta-Peri

Maramures locuri de vizitat: Manastirea Sapanta-Peri
Locuri de vizitat Maramures: Manastirea Sapanta-Peri

Mănăstirea Săpânța-Peri este o importantă mănăstire din Maramureș, situată în mica localitate Peri. Mănăstirea a luat ființă din vechi timpuri, luând sub îngrijirea să hramul grupului familial Drăgoșeștilor „Sfântul Arhanghel Mihail”. Maicile și călugării începând cu jumătatea secolului al XIV-lea au dezvoltat mănăstirea, acesta primind terenuri și construcții prin faptele bune ale cei care au investit în ea. Astăzi, Mănăstirea Săpânța-Peri rămâne un simbol al credinciosiei și spiritualității creștine din zona ancestrală Maramureș.

Mănăstirea Săpânța-Peri  este cunoscută pentru importantă să spirituală dar și culturală de-a lungul veacurilor. Aici a funcționat o tipografie de carte de slujba și învățătură creștină.

Fiind reședința pentru zeci de episcopi ortodocși. Unul dintre aceștia este Iosif Stoica, intaineistatator din 1690-1711, care a fost canonizat ulterior că Sfântul Ierarh Iosf Mărturisitorul din Maramureș.

Din păcate, Mănăstirea Peri a fost distrus anul 1703 în timpul războiului antihabsburgic condus de Francisc Rakoczi al II-lea.

Citeste si: Obiective turistice maramures

Locuri de vizita in Romania

13.Piața Unirii

Piața Unirii Timișoara
Ce să vizitezi în Timișoara, Piața Unirii

Ce să vizitezi în Timișoara mai întâi? Piața Unirii este una din cele mai cunoscute piețe din Timișoara, foarte atrăgătoare datorită stilului său baroc. De altfel, piața reprezintă cea mai mare arhitectură baroc din întreg orașul Timișoara.

Timp de trei secole, piața a fost locul în care se desfășurau diferitele evenimente religioase, paradele militare și alte evenimente culturale și politice.

Este o piață magnifică care a fost renovată destul de recent și este accesibilă doar pietonilor. Există numeroase terase și cafenele precum și câteva fațade ale unor edificii numai bune de admirat aici.

Iti recomandam sa citesti si:Porto-Santo: Bijuteria Neatinsă a Portugaliei

14.Muzeul de Artă din Timișoara

Muzeul de Artă din Timișoara
Obiective turistice Timișoara, Muzeul de Artă

Unul dintre principalele obiective turistice din Timișoara este Muzeul de Artă.

Această clădire a fost renovată recent și există un număr mare de picturi de admirat la interior. Orașul neavând foarte multe muzee, acest muzeu este drept urmare un loc ce nu trebuie ratat în timpul unei vizite la Timișoara.

Muzeul se întinde pe două nivele cu picturi și opere aparținând artei moderne și contemporane ale artiștilor români.

În plus, în muzeu sunt organizate frecvent expoziții temporare aparținând artiștilor români.

Muzeul de Artă din Timișoara este extrem de popular în rândul pasionaților de pictură. Colecția cuprinde peste 8500 de pânze.

Colecția se îmbogățește de la an la an ceea ce a determinat schimbarea locației în mai multe rânduri. Actualmente ocupă castelul Huniade.

Iti recomandam sa citesti si:7 Obiective turistice Budapesta

15.Catedrala Ortodoxă din Timișoara

La subsolul Catedralei Ortodoxe se află Muzeul Catedralei. Catedrala este situată în piața Victoriei și construcția sa a fost încheiată în anul 1946.

Cu o înălțime de 83,7 metri, catedrala este una din cele mai înalte clădiri din Timișoara.

Între 23 august 1944 și 30-31 octombrie 1944, germanii au bombardat Timișoara. Șase bombe au căzut peste catedrală însă una singură a explodat, cauzând pagube minore.

Faptul că celelalte bombe nu au explodat este considerat un miracol de unii enoriași.

16.Piața Victoriei 

Este piața centrală a orașului, locul în care au loc toate evenimentele importante din oraș. Vei găsi aici numeroase restaurante interesante și magazine.

O mică renovare nu i-ar strica însă, oricum, te atrage să o vizitezi. Piața Unirii este în mod vizibil mai atrăgătoare însă Piața Victorie te atrage în mod inexplicabil ca un magnet.

17.Castelul Huniade

Castelul Huniade
Locuri de vizitat în Timișoara, Castelul Huniade

Castelul Huniade se numără printre obiectivele turistice cu care se poate mândri orașul Timișoara.

Castelul Huniade (a nu se confunda cu Castelul Huniazilor din Huneodara) este totodată cea mai veche clădire din Timișoara, construit fiind de către Ioan de Hunedoara între anii 1443-1447.

Actualmente, castelul Huniade găzduiește Muzeul Banatului precum și cele trei secții ale sale, Istorie, Arheologie și Științele Naturii. Construcția prezintă un interes deosebit pentru istoria sa îndelungată dar și pentru stilul său arhitectonic.

Iti recomandam sa citesti si:Ce să vizitezi în Dublin: iată cele mai frumoase obiective turistice

Cele mai frumoase locuri Locuri de vizita in Romania

18.Vechea Cetate sau Centrul Vechi

Dacă mergi drept înainte pe strada Mărășești vei reuși să bifezi o mulțime de monumente istorice din Timișoara dar și un patrimoniul cultural deosebit de bogat.

Sinagoga din Cetate reprezintă un monument arhitectonic de o deosebită importanță. Este un lăcaș de cult evreiesc construit în urmă cu mai bine de un secol în stil maur.

Înainte de a ajunge în Cetate poți face o oprire pentru a admira statuia Fecioarei Maria și a Sfântului Nepomuk.

19.Parcul Rozelor

Ce sa vizitezi in Timisoara

Unul din cele mai romantice locuri din Timișoara este Parcul Rozelor, magnific în special în sezonul cald. Adăpostește câteva sute de specii de trandafiri.

Vara, parcul este scăldat într-o mireasmă incredibilă, deosebită, mireasmă emisă de cele câteva milioane de flori adăpostite.

20.Biserica Sfântul Nicolae Domnesc din Iași

Locuri de vizitat in Iasi: Biserica Sf Nicolae Domnesc
Ce sa vizitezi in Iasi: Biserica Sf Nicolae Domnesc

 

A fost fondată între anii 1491-1492 de către Ștefan Cel Mare și a fost restaurată la sfârșitul secolului XIX. La câțiva pași, se află și prima imprimerie, Casa Dosoftei.

Iti recomandam sa citesti si:Ce să vizitezi în Viena: iată cele mai frumoase obiective turistice

Cele mai frumoase locuri Locuri de vizita in Romania

21.Palatul Culturii

Ce sa vizitezi in Iasi: Palatul Culturii
Locuri de vizitat in Iasi: Palatul Culturii

Este un edificiu, un simbol al orașului, care adăpostește patru muzee. Este vorba despre Muzeul Istoriei Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie al Moldovei, dar și Muzeul de Știință și de Tehnică.

Clădirea a fost construită între anii 1906 și 1925 și se află pe Ruinele Palatului Domnesc. Este opera arhitectului Ion Berindei, care a fost format la școala pariziană.

Palatul a fost redeschis după câțiva ani de restaurare și este pur și simplu superb.

Locuri de vizita in Romania

22.Casa Dosoftei

Locuri de vizitat in Iasi: Casa Dosoftei
Ce sa vizitezi in Iasi: Casa Dosoftei

Casa are forma cubica si este construita din piatra. Intre anii 1966-1969 aceasta a fost restaurata, iar in interior se gaseste un muzeu. Aici veti gasi manuscrise si carti vechi, o colectie de icoane din sec XVII-XVIII, o macheta de tiparnita din timpul mitropolitului Dosoftei, un hronograf care i-a apartinut lui Mihai Eminescu. Aici s-a tiparit pentru prima data si biblia in limba Romana.

Iti recomandam sa citesti si:Ce să vizitezi în Barcelona: iată cele mai frumoase obiective turistice

23.Catedrala Mitropolitana

Ce sa vizitezi in Iasi: Catedrala Mitropolitana
Locuri de vizitat in Iasi: Catedrala Mitropolitana

Este una dintre cele 6 biserici catedrala construite in Romania, fiind inclusa pe lista monumentelor istorice din tara noastra. A fost construita, la initiativa domnitorului Mihail Sturdza care a si finantat proiectul impreuna cu mitropolitul Veniam Costache.A fost construita de catre arhitecti vienezi, care au adoptat care au adoptat stilul neoclasic, un stil de altfel intalnit si la alte biserici monumentale (Italia, Austria).  Cel mai amplu pelerinaj din romania, cu peste 300.000 de credinciosi are loc anual la sfanta Paraschiva, ale caror moaste se afla la catedrala Mitropolitana, de aici este considerata si Jerusalimul Moldovei.

24.Conacul Carp din Țibănești

locuri de vizita in Romania: Conacul Carp din Țibănești
Ce sa vizitezi in Iasi:Conacul Carp din Țibănești

A fost ridicat in anul 1820 de catre bunicul lui Petre Carp si anume Boierul Ion. Petre carp a fost in anul 1862 contribuie la temelia societatii junimea. Petre Carp a participat la indepartarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Conacul a fost construit in anul 1820, iar astazi se afla pe lista monumentelor istorice din Iasi. Initial a fost construita pe un singur etaj, reprezentand parterul si primul etaj. In 1830 tatal Petrache Carp a dorit sa aduca putina culoare in peisaj, amenajand in jurul conacului un parc. In anul 1905 Petre Carp, retras din viata politica, a inceput recladirea conacului astfel ridicand inca un nivel si construind o terasa. Intre anii 1914-1918 in timpul primului Razboi Mondial conacul a fost folosit pe post de spital, pentru bolnavii cu febra tifoida. Puteti vizita si capela familiei Carp situata in parcul care imprejmuieste conacul, construita in stil neogotic. Din anul 1949, conacul a fost folosit ca CAP sau Palat al copiilor.

Iti recomandam sa citesti si: Ce să vizitezi în Verona: iată cele mai frumoase obiective turistice

 

25.Muzeul Unirii

Locuri de vizitat in Iasi: Muzeul Unirii
Ce sa vizitezi in Iasi: Muzeul Unirii

Este cel care evocă viața domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Clădirea a fost construită în anul 1806 și aici au loc și expoziții temporare.

Un bulevard pietonal este cel care traversează centrul Iașului, permițând descoperirea Biserici Trei Ierarhi. Este o adevărată bijuterie a Moldovei, fondată în anul 1639 de către Vasile Lupu.

Pe vremuri acoperit cu aur, argint și lapis- lazuli, sanctuarul adăpostește o veritabilă dantelă de piatră de inspirație orientală.

Puțin mai departe, se află Catedrala Mitropoliei într-un stil neoclasic, Palatul Roznovanu care adăpostește azi Hotelul Orașului, Teatrul Național Vasile Alecsandri care adăpostește și Opera, fiind unul din cele mai frumoase din Europa, îm stil baroc și roccoco, după modelul celui din Viena Odessa sau Zurich.

Universitatea, care are peste 60 00 de studenți, este una din cele mai prestigioase din țară. Are superbe amfiteatre și săli într-un stil baroc sau neoclasic.

Puțin mai la nord, te vei putea plimba pe aleile Parcului Copou, un loc cunoscut datorită faptului că a fost frecventat pe vremuri de celebrul poet național Mihai Eminescu. Poetul venea să își caute inspirația la umbra teiului, un tei care încă se mai poate observa. Grădina Botanică este una din cele mai frumoase din țară. Este și prima grădina botanică creată în țara noastră, creată în anul 1856 de către naturalistul Anastasie Fătu. Se întinde pe o suprafață de 80 de hectare, pe colina Copou. Este divizată în 12 secții, dedicate trandafirilor, florei din România, florei din lume și plantelor utile. Are și sere cu plante tropicale, subtropicale și ecuatoriale.

Nu foarte departe se află și Parcul Expoziției. Este un loc foarte frumos pentru plimbări sau pentru a te plimba cu bicicleta pe timp de dimineață. Un lucru care este interzis în Parcul Copou!

Numeroase mănăstiri merită și ele să fie descoperite- este vorba despre mănăstirea Golia, mănăstirea Cetățuia sau mănăstirea Galata.

Locuri de vizita in Romania

26.Mănăstirea Cetățuia

Locuri de vizitat in Iasi: Mănăstirea Cetățuia
Ce sa vizitezi in Iasi: Mănăstirea Cetățuia

Se află pe vârful unei coline împădurite care te va ajuta să te bucuri de cea mai frumoasă panoramă. A fost construită pe vremuri de Gheorghe Duca, între anii 1669 și 1672. Această mănăstire stă drept mărturie pentru o arhitectură prețioasă și a rămas neschimbată de la ridicarea sa. Are remarcabile fresce interioare care datează din secolul XVII, în stil post-bizantin.

Locuri de vizita in Romania

Iti recomandam sa citesti si: Ce să vizitezi în Paris: iată cele mai frumoase obiective turistice

27.Mănăstirea Galata

Ce sa vizitezi in Iasi: Mănăstirea Galata
Locuri de vizitat in Iasi: Mănăstirea Galata

Se află pe colina cu același nume și este înconjurată de o incintă aproape rotundă.

A fost construită la sfârșitul secolului XVI de către Prințul Petru Șchiopul. Numele său vine de la cartierul cu același nume din Istanbul, galata însemnând poartă în limba turcă. Aici stăteau domnitorii sau prinții din Moldova atunci când trebuiau să meargă la sultanatul otoman pentru a primi decretul lor de numire.

Biserica reunește mai multe stiluri- valah, moldovenesc și bizantin. Frescele sale au fost distruse de un incendiu în anul 1762. Aici, în zilele noastre, stau doar măicuțele care au grijă de ea.