De vizitat in Atena!

Cele mai frumoase locuri de vizitat in Atena!

O buna perioada de vizitat Atena este in sezonul cald, capitala Greciei, este o destinație perfectă pentru călătorii interesați de istorie, artă și cultură. Cunoscută drept locul de naștere al democrației, Atena are un patrimoniu bogat care datează de mii de ani. De la repere antice la muzee moderne, Atena are ceva pentru toată lumea. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai de top atracții turistice Atena. Un oraș grecesc unde se regăsește un mix perfect între istoria antică, cultura modernă și frumusețea naturală. Atena găzduiește unele dintre cele mai faimoase repere antice din lume, cum ar fi Acropole, Templul lui Zeus și Agora antică. Grecii sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor caldă și primitoare. Aici, vizitatorii orașului se pot aștepta să fie întâmpinați cu brațele deschise și tratați ca în familie.

Pe lângă obiective turistice Atena legate de istoria antică, este de asemenea, un oraș modern și vibrant. Este casa unor muzee, galerii și teatre de clasă mondială, precum și a unei scene muzicale și artistice înfloritoare. Orașul găzduiește, de asemenea, numeroase festivaluri și evenimente pe tot parcursul anului, cum ar fi Festivalul Atenei și Festivalul Internațional de Film de la Atena. Orașul este situat într-o locație pitorească, între Marea Egee și lanțul muntos Hymettus. Oferă priveliști uimitoare ale mării și munților și găzduiește mai multe parcuri și grădini frumoase, precum Grădina Națională și Piața Syntagma. Atena, ca orice alt oraș grecesc, este renumită pentru bucătăria sa delicioasă și variată, care include fructe de mare, legume și ierburi proaspete, dar și pentru vinul său și ouzo, o băutură alcoolică tradițională grecească.

Obiective Turistice Must-See În Atena

Acropole

Acropole, unul dintre cele mai faimoase repere din Grecia, este una dintre atracții turistice Atena obligatorii, pentru oricine vizitează acest oraș unic pe hartă. Este un complex de clădiri antice care se află în vârful unui deal care domină orașul. Cea mai faimoasă dintre aceste clădiri este Parthenonul, un templu dedicat zeiței Atena. De asemenea, pe Acropole se află alte câteva temple și structuri antice, printre care Propylaea, Erechtheion și Templul Athenei Nike. Vizitatorii pot face un tur cu ghid sau pot explora Acropole pe cont propriu.

Locuri de vizitat in Atena

 

Muzeul Național de Arheologie

Muzeul Național de Arheologie: Locuri de vizitat in Atena

Muzeul Național de Arheologie este unul dintre cele mai mari și mai importante muzee din lume. Acesta găzduiește o colecție vastă de artă și artefacte din Grecia antică, inclusiv statui, ceramică, bijuterii și arme. Vizitatorii pot vedea comori din epoca miceniană, din perioada clasică și din perioada elenistică. Unele dintre cele mai faimoase exponate din muzeu includ Masca lui Agamemnon și Mecanismul Antikythera. Templul lui Zeus este un templu antic situat în inima Atenei. A fost construit pentru a-l onora pe Zeus, regele zeilor din mitologia greacă. Templul a fost cândva unul dintre cele mai mari din lume, dar astăzi au rămas doar câteva coloane.

Plaka

Plaka este cel mai vechi cartier din Atena și unul dintre cele mai fermecătoare. Străzile și aleile sale înguste sunt mărginite de cafenele, restaurante și magazine care vând suveniruri și artizanat local. Plaka găzduiește, de asemenea, mai multe biserici istorice și muzee, inclusiv Muzeul de Artă Populară Greacă. Piața de vechituri Monastiraki este o piață vibrantă și plină de viață situată în cartierul Monastiraki. Aici, vizitatorii pot găsi tot felul de suveniruri, de la îmbrăcăminte tradițională grecească până la obiecte realizate manual. Piața găzduiește, de asemenea, mai multe magazine de antichități și vânzători care vând obiecte de epocă.

Ce S-a Întâmplat În Trecut În Atena?

Atena este un oraș important de vizitat din mai multe motive, inclusiv din cauza semnificației sale istorice și culturale. Iată câteva evenimente și repere cheie care au făcut din Atena o destinație importantă. Este locul de naștere al democrației: Atena este adesea menționată ca locul de naștere al democrației, deoarece orașul-stat Atena a fost primul care a stabilit un guvern democratic în lume. Democrația ateniană a fost înființată în secolul al V-lea î.Hr. și este considerată o piatră de hotar în dezvoltarea civilizației umane. Acropole este unul dintre cele mai faimoase obiective turistice Atena și este un simbol al Greciei antice. Acropola este un complex de clădiri antice, inclusiv Partenonul, care a fost construit în secolul al V-lea î.Hr. ca templu dedicat zeiței Atena.

Primele Jocuri Olimpice moderne au avut loc la Atena în 1896, iar de atunci orașul a mai găzduit acest eveniment de două ori. Stadionul Panathenaic, care a fost folosit pentru Jocurile Olimpice antice, este încă în picioare și poate fi vizitat astăzi. În același timp, Atena este cunoscută și pentru legăturile sale cu mitologia greacă. Potrivit legendei, orașul a fost numit după zeița Atena, care l-a învins pe Poseidon într-o competiție pentru patronajul orașului. Multe temple și sanctuare dedicate diferiților zei și zeițe pot fi găsite în tot orașul. Agora antică a fost centrul vieții publice ateniene în antichitate. Era o piață, un loc de adunare și un centru de activitate politică și culturală.

Gradina Națională

Gradina Națională

Gradina Națională din Atena, cunoscută și sub numele de Grădina Națională a Greciei (în limba greacă: Εθνικός Κήπος), este un parc public situat în centrul Atenei, capitala Greciei. Acesta este unul dintre cele mai mari și mai importante parcuri din Atena, fiind o destinație populară pentru localnici și turiști.

Gradina Națională a fost înființată în 1840 și acoperă o suprafață de aproximativ 16 hectare. Aceasta este situată în apropierea cartierului Kolonaki, una dintre cele mai elegante zone din Atena. Parcul este cunoscut pentru frumusețea sa naturală, cu alei umbroase, terenuri de joacă pentru copii, zone de relaxare și zone de agrement. Aici se pot găsi numeroase plante, arbori și flori, inclusiv multe specii endemice din Grecia și din alte părți ale lumii. Un punct de atracție important din Gradina Națională este „Zappion”, o clădire neoclasică impresionantă care găzduiește expoziții și evenimente culturale. De asemenea, în cadrul grădinii se găsește și un mic lac cu bărci pentru plimbări, precum și un teatru în aer liber unde se desfășoară spectacole de vară și alte evenimente culturale.

Gradina Națională este un loc popular pentru plimbări și relaxare, unde vizitatorii pot bucura de o oază de verdeață și liniște în mijlocul orașului aglomerat. Este un loc potrivit pentru picnicuri, jogging, practicarea sporturilor în aer liber sau pur și simplu pentru a petrece timp de calitate în natură.

Palatul Parlamentului este in top Locuri de vizitat in Atena

Palatul Parlamentului  Atena – Palatul Parlamentului din Atena, cunoscut și sub numele de Clădirea Parlamentului sau Vouli ton Ellinon în limba greacă (Βουλή των Ελλήνων), este sediul legislativ al Republicii Elene și una dintre cele mai importante clădiri istorice din Atena, Grecia.

Clădirea Palatului Parlamentului este situată în Piața Syntagma, care este centrul administrativ și politic al Atenei. A fost construită între anii 1836 și 1843, după planurile arhitectului bavarez Friedrich von Gärtner, și a fost folosită ca palat regal până la proclamarea Republicii Elene în 1924. După aceea, a devenit sediul Parlamentului Greciei.

Palatul Parlamentului are un stil neoclasic și este cunoscut pentru fațada sa impresionantă, cu colonade cu statui și o scară monumentală care duce la intrarea principală. Clădirea are trei etaje și adăpostește sălile de ședințe ale Camerei Deputaților și Senatului, precum și birouri pentru parlamentari și personal administrativ.

Un element notabil al Palatului Parlamentului este Garda Evzonilor, care este o unitate ceremonială de gardă în uniforme tradiționale grecești. Evzonii sunt cunoscuți pentru uniformele lor distinctive, care includ fustele și pălăriile cu pene. Aceștia desfășoară ceremonii de schimbare a gărzii în fața Palatului Parlamentului, atrăgând atenția turiștilor și localnicilor.

Palatul Parlamentului din Atena este un simbol al democrației și guvernării în Grecia și este un loc de importanță istorică și culturală. Vizitatorii pot participa la tururi ghidate ale clădirii sau pot observa ceremoniile de schimbare a gărzii pentru a experimenta atmosfera solemnă a acestui loc emblematic.

Muzeul Acropolei

Muzeul Acropolei – Muzeul Acropolei din Atena (în limba greacă: Μουσείο Ακρόπολης) este un muzeu de arheologie situat în apropierea Acropolei din Atena, Grecia. Acesta este un muzeu modern, inaugurat în anul 2009, și găzduiește o vastă colecție de artefacte antice descoperite pe Acropolă și în zona din jur.

Muzeul Acropolei este conceput ca o clădire modernă, care să găzduiască într-un mod adecvat și să expună colecțiile arheologice importante legate de Acropole și civilizația greacă antică. Muzeul a fost proiectat de arhitectul francez Bernard Tschumi, în colaborare cu arhitectul grec Michalis Fotiadis, și este situat în apropierea sitului arheologic al Acropolei, oferind o priveliște spectaculoasă către această emblematică cetate antică.

Colecția muzeului cuprinde o gamă largă de artefacte, inclusiv sculpturi, frize, statui, ceramică și alte obiecte descoperite pe Acropolă și în zonele din jur. Multe dintre aceste artefacte datează din perioada de înflorire a Atenei antice, între secolele V î.Hr. și IV î.Hr., și includ opere de artă remarcabile precum frizele și metopelor de pe Partenon.

Una dintre cele mai importante expoziții din muzeu este Galeria Partenonului, care prezintă o colecție de sculpturi originale de pe Partenon, unul dintre cele mai cunoscute monumente antice din lume. Aceste sculpturi includ frizele, metopele și statuile care au decorat fațadele Partenonului, oferind o perspectivă detaliată asupra acestui important edificiu și a artei grecești antice.

Muzeul Acropolei oferă, de asemenea, expoziții și informații despre istoria, arhitectura și cultura Acropolei și a Atenei antice în general, precum și despre conservarea și restaurarea artefactelor antice. Este un loc de vizitare esențial pentru oricine dorește să exploreze bogata moștenire arheologică și culturală a Atenei și a Greciei antice.

Agora Antică (locuri de vizitat in atena)

 

Agora Antică din Atena (în limba greacă: Αρχαία Αγορά της Αθήνας) este o piață publică și un centru civic situat în centrul istoric al Atenei, Grecia. A fost centrul vieții politice, sociale, comerciale și culturale în perioada clasică a Atenei antice și a fost unul dintre cele mai importante locuri de întâlnire și dezbateri din lumea antică.

Agora Antică datează din secolul al VI-lea î.Hr. și a continuat să fie un centru activ al vieții ateniene până în perioada romană. Aceasta a fost locul unde atenienii se adunau pentru a discuta afacerile publice, a se angaja în comerț și afaceri, a participa la reuniuni politice și a se angaja în activități culturale și religioase.

Agora Antică a fost un loc bogat în clădiri și monumente, dintre care multe au supraviețuit până în zilele noastre și pot fi încă văzute în timpul vizitelor turistice. Unele dintre cele mai notabile clădiri și monumente ale Agorei Antice includ:

Stoa lui Attalos: Aceasta este o clădire impunătoare cu două etaje, construită în secolul al II-lea î.Hr. și restaurată în anii 1950. Stoa lui Attalos a fost o clădire publică utilizată pentru activități comerciale, cu un portic în față și cu un spațiu de expoziție la etajul superior. Astăzi, servește ca muzeu al Agorei Antice, găzduind artefacte și expoziții care ilustrează viața în Agora Antică.

Templul lui Hephaestus: Acesta este un templu antic, construit în secolul al V-lea î.Hr., dedicat zeului grecesc al focului și al metalelor, Hephaestus. Este un exemplu remarcabil de arhitectură dorica și este una dintre cele mai bine conservate structuri antice din Agora Antică.

Monumentul lui Eponimos:

Acesta este un monument închinat eroilor atenieni și este situat în partea de est a Agorei Antice. A fost ridicat în secolul al IV-lea î.Hr. și a servit ca monument comemorativ pentru personalitățile notabile ale Atenei.

Poarta lui Eleftèrios:

Aceasta era o poartă monumentală care marca intrarea în Agora Antică dinspre nord-vest. Este una dintre cele mai impresionante structuri ale Agorei Antice, cu un fronton decorat și un relief sculptat care reprezintă zei și eroi.

Pe lângă aceste clădiri și monumente, Agora Antică conținea și numeroase sanctuare, piețe, magazine și ateliere, oferind un cadru complex pentru viața socială, economică și culturală a Atenei antice. Agora Antică a fost, de asemenea, un loc important pentru activitățile politice, inclusiv discuții, dezbateri și adunări publice, unde cetățenii atenieni puteau să-și exprime opinii și să participe la procesul democratic.Agora Antică a fost un centru de activitate culturală și intelectuală, fiind locul în care filosofii antici, cum ar fi Socrate, Platon și Aristotel, se întâlneau cu discipolii lor și purtau dezbateri filosofice. De asemenea, a fost un loc important pentru comerț, cu numeroase ateliere și magazine care ofereau diverse bunuri și servicii.

Astăzi, Agora Antică este un important sit arheologic și un obiectiv turistic popular în Atena, care oferă vizitatorilor o perspectivă fascinantă asupra vieții și culturii ateniene antice. Vizitatorii pot explora ruinele clădirilor și monumentelor, inclusiv Stoa lui Attalos, Templul lui Hephaestus și Poarta lui Eleftèrios, precum și alte vestigii ale Agorei Antice. Muzeul Agorei Antice găzduit în Stoa lui Attalos expune numeroase artefacte descoperite în Agora și oferă informații detaliate despre istoria și cultura Agorei Antice.

Templul lui Zeus Olimpianul 

Templul lui Zeus Olimpianul – Acesta este unul dintre cele mai mari temple ale Greciei antice și este dedicat zeului Zeus. Cu cele 104 coloane imense, acesta este un exemplu impresionant de arhitectură grecească antică.

Ce Trebuie Să Știi Dacă Vizitezi Atena Pentru Prima Dată

Ca orice alte atracții turistice Atena, trebuie să luați în considerare ziua și ora la care plănuiți să vizitați aceste locații. Fiind o locație importantă în lume, dar și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice Atena, cu siguranță nu va fi ușor să navigați printre turiști. Iar faptul că unele atracții sunt în aer liber, nu ajută deoarece vremea vă poate da planurile peste cap. Atena poate fi vizitată pe tot parcursul anului, dar cel mai bun moment pentru a o vizita va depinde de preferințele și interesele dumneavoastră.

Vremea  poate fi destul de caldă și uscată în timpul lunilor de vară (din iunie până în august) nefiind cea mai buna perioada de vizitat Atena, cu temperaturi care depășesc adesea 30°C (86°F). Dacă preferați o vreme mai răcoroasă, luați în considerare posibilitatea de a vizita în primăvară (martie – mai) toamna (septembrie – noiembrie), când temperaturile sunt mai blânde. Nu uitați că Atena poate fi destul de aglomerată în timpul sezonului turistic de vârf al verii, ceea ce poate face ca vizitarea unor atracții populare precum Acropole și Agora antică să fie mai dificilă. Dacă preferați să evitați aglomerația, luați în considerare vizitarea în afara sezonului sau dimineața devreme, înainte de sosirea mulțimii.

Atena este cunoscută pentru scena sa culturală vibrantă, cu o serie de festivaluri și evenimente pe tot parcursul anului. Festivalul Atena Epidaurus are loc în perioada iunie-august și prezintă spectacole de teatru antic grecesc și alte evenimente culturale. Festivalul Internațional de Film de la Atena are loc în septembrie și prezintă filme din întreaga lume. Costul călătoriei și al cazării poate fi mai mare în timpul sezonului turistic de vârf, așa că, dacă aveți un buget limitat, luați în considerare vizitarea în afara sezonului, când prețurile pot fi mai mici.

 


Booking.com