Atenție: Avertizare in Regatul Danemarcei – Cod Roșu și Cod Galben

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români cu privire la condițiile meteo dificile din Regatul Danemarcei. Conform Institutului Danez de Meteorologie, zonele urbane din sudul Lillebælt, zona de vest a Mării Baltice și regiunea înconjurătoare a golfului Køge sunt afectate de un cod roșu de creștere a nivelului apei. De asemenea, un cod galben de furtună a fost emis pentru o mare parte a țării, cu previziuni de ploi abundente în întreaga țară.

 Condiții Meteo Nefavorabile în Regatul Danemarcei - Cod Roșu și Cod Galben de Avertizare"

Vântul se intensifică, atingând rafale de furtună, în special în sudul țării. Ploile abundente sunt prognozate să continue până sâmbătă, 21 octombrie 2023, cu riscul de inundații în zonele de coastă joase din Sydøstjylland, Sydvest și Sydfyn.

Nivelul apei crește semnificativ în Lillebælt, arhipelagul Sydfyn, coasta de sud a Lolland-Falster și în zona din jurul golfului Køge.

Cetățenii români care se află în Danemarca sunt sfătuiți să urmărească cu atenție recomandările autorităților daneze și să fie pregătiți pentru condiții meteo dificile.

Pentru informații actualizate cu privire la prognoza meteo, accesați paginile de Internet ale Institutului Danez de Meteorologie: Institutul Danez de Meteorologie.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că pot apela numărul european unic de urgență „112” în caz de situații critice.

De asemenea, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Copenhaga: +4539464363 și +4539464774, cu apelurile redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS).

În cazuri speciale și urgente, cetățenii români au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

Pentru informații suplimentare privind călătoriile în siguranță, accesați paginile web: Meteoalarm, Ambasada României la Copenhaga, Ministerul Afacerilor Externe și utilizați aplicația „Călătorește în Siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi esențiale pentru călătorii.