Obiective turistice Timișoara, cele mai frumoase locuri de vizitat

Top 10 obiective turistice Timisoara!

Daca cauti sa descoperi frumusetea orasului Timisoara, atunci ai gasit ceea ce cautai. De la muzee si obiective istorice la puteri si parcuri fascinante, aceasta destinatie va ofera tot ceea ce ai visat in vacanta ta. Afla care sunt cele mai apreciate obiective de vizitat din Timisoara si exploreaza una dintre cele mai minunate destinatii din Romania!

Timișoara este un oraș important în istoria României, aici a început Revoluția de la 1989.

Mica Vienă, Orașul Florilor sau Orașul de pe Bega cum mai este cunoscut, Timișoara este departe de a fi un oraș tipic deoarece se încăpățânează să le ofere tuturor celor care vin să îl viziteze propriul colț de rai, fie că este vorba despre o simplă piațetă cu un aer mai boem, o clădire sau un palat înrădăcinate în istorie sau poduri.

Considerat unul din orașele din România cu cel ami bogat patrimoniu arhitectural și cultural, Timișoara este un oraș pe care trebuie să îl adaugi pe lista orașelor de vizitat în România.

Iată care sunt cele mai frumoase atractii turistice din Timișoara și cele mai frumoase locuri de vizitat.

Afla din acest articol ce sa vizitezi in Timisoara!

 

Piața Unirii

Piața Unirii Timișoara
Ce să vizitezi în Timișoara, Piața Unirii

Ce să vizitezi în Timișoara mai întâi? Piața Unirii este una din cele mai cunoscute piețe din Timișoara, foarte atrăgătoare datorită stilului său baroc. De altfel, piața reprezintă cea mai mare arhitectură baroc din întreg orașul Timișoara.

Timp de trei secole, piața a fost locul în care se desfășurau diferitele evenimente religioase, paradele militare și alte evenimente culturale și politice.

Este o piață magnifică care a fost renovată destul de recent și este accesibilă doar pietonilor. Există numeroase terase și cafenele precum și câteva fațade ale unor edificii numai bune de admirat aici.

Muzeul de Artă din Timișoara

Muzeul de Artă din Timișoara
Obiective turistice Timișoara, Muzeul de Artă

Unul dintre principalele obiective turistice din Timișoara este Muzeul de Artă.

Această clădire a fost renovată recent și există un număr mare de picturi de admirat la interior. Orașul neavând foarte multe muzee, acest muzeu este drept urmare un loc ce nu trebuie ratat în timpul unei vizite la Timișoara.

Muzeul se întinde pe două nivele cu picturi și opere aparținând artei moderne și contemporane ale artiștilor români.

În plus, în muzeu sunt organizate frecvent expoziții temporare aparținând artiștilor români.

Muzeul de Artă din Timișoara este extrem de popular în rândul pasionaților de pictură. Colecția cuprinde peste 8500 de pânze.

Colecția se îmbogățește de la an la an ceea ce a determinat schimbarea locației în mai multe rânduri. Actualmente ocupă castelul Huniade.

Catedrala Ortodoxă din Timișoara

La subsolul Catedralei Ortodoxe se află Muzeul Catedralei. Catedrala este situată în piața Victoriei și construcția sa a fost încheiată în anul 1946.

Cu o înălțime de 83,7 metri, catedrala este una din cele mai înalte clădiri din Timișoara.

Între 23 august 1944 și 30-31 octombrie 1944, germanii au bombardat Timișoara. Șase bombe au căzut peste catedrală însă una singură a explodat, cauzând pagube minore.

Faptul că celelalte bombe nu au explodat este considerat un miracol de unii enoriași.

Piața Victoriei 

Este piața centrală a orașului, locul în care au loc toate evenimentele importante din oraș. Vei găsi aici numeroase restaurante interesante și magazine.

O mică renovare nu i-ar strica însă, oricum, te atrage să o vizitezi. Piața Unirii este în mod vizibil mai atrăgătoare însă Piața Victorie te atrage în mod inexplicabil ca un magnet.

Castelul Huniade

Castelul Huniade
Locuri de vizitat în Timișoara, Castelul Huniade

Castelul Huniade se numără printre obiectivele turistice cu care se poate mândri orașul Timișoara.

Castelul Huniade (a nu se confunda cu Castelul Huniazilor din Huneodara) este totodată cea mai veche clădire din Timișoara, construit fiind de către Ioan de Hunedoara între anii 1443-1447.

Actualmente, castelul Huniade găzduiește Muzeul Banatului precum și cele trei secții ale sale, Istorie, Arheologie și Științele Naturii. Construcția prezintă un interes deosebit pentru istoria sa îndelungată dar și pentru stilul său arhitectonic.

Vechea Cetate sau Centrul Vechi

Dacă mergi drept înainte pe strada Mărășești vei reuși să bifezi o mulțime de monumente istorice din Timișoara dar și un patrimoniul cultural deosebit de bogat.

Sinagoga din Cetate reprezintă un monument arhitectonic de o deosebită importanță. Este un lăcaș de cult evreiesc construit în urmă cu mai bine de un secol în stil maur.

Înainte de a ajunge în Cetate poți face o oprire pentru a admira statuia Fecioarei Maria și a Sfântului Nepomuk.

Parcul Rozelor

Ce sa vizitezi in Timisoara

Unul din cele mai romantice locuri din Timișoara este Parcul Rozelor, magnific în special în sezonul cald. Adăpostește câteva sute de specii de trandafiri.

Vara, parcul este scăldat într-o mireasmă incredibilă, deosebită, mireasmă emisă de cele câteva milioane de flori adăpostite.

Palatul Episcopal

Palatul Episcopal este un monument arhitectural de excepție. Construcția sa a debutat în anul 1745.

De-a lungul existenței sale, clădirea a reușit să își păstreze un design interior luxos.

Un mare basorelief reprezintă una din atracțiile principale. În interiorul palatului se află o colecție bogată de obiecte religioase. În anul 1967 a fost deschis publicului.

Catedrala Mitropolitană și Sinagoga

Catedrala Mitropolitană și Sinagoga Țigănească se numara printre cele mai spectaculoase si vechi atractii turistice din Timisoara. Aceasta catedrala este construita in stil baroc si ofera vizitatorilor ocazia de a savura patrimoniul cultural al orasului. Puternic legata de istoria sionismului, sinagoga Țiganeasca poate fi admirata in intregime, impreuna cu meza maslinilor si locul de rugaciune comun. Acestea sunt doar doua dintre minunatele atractii turistice din Timisoara care merita descoperite!

Centrul Istoric si Noua Fabrica de Chibrituri

O alta adevarata bijuterie arhitecturala din orasul Timisoara este centrul istoric. Bine conservat si maiestuos, centrul istoric te intampina cu palate frumoase, case colorate si poduri dinamici. De asemenea, este bine de retinut ca in Timisoara se gaseste si una dintre cele mai vechi fabrici de chibrituri functionale din lume, o fabrica construita in 1839. Cu multiple ornamente si amenajari, aceasta atractie arhitecturala promite sa ofere vizitatorilor senzatia calatoriei in timp.

Bastionul Theresia si Parcul Central

Unul dintre cele mai interesante si frumoase obiective din Timisoara este Bastionul Theresia, un vechi castel construit in saptesprezece secole. Aici gasesti interioare si corturi autentice asinatratite de armata austriaca. Pe langa acesta, iti recomandam sa vizitezi si Parcul Central, o bine-inteles oaza verde situata in inima orasului, deschisa pentru public. Puteti savura momente potrivite de relaxare si meditatie prin defrisarile albe ale parcului precum si opri pe peretii murali spectaculoase care scaneaza istoria autentica a orasului.

Palatul Baroc si Manastirea Trei Ierarhi

Palatul Baroc din Timisoara poate fi considerata una dintre cele mai frumoase cladiri istorice din centrul orasului. Construita in tonsurile baroce, aceasta are o poveste interesanta cu detalii misterioase pe care sa le descoparati. De asemenea, Manastirea Trei Ierarhi este situata langa Parcul Central si este construita in stilul rasaritean. Aceasta manastire veche are o arhitectura impresionanta si sunt multe lucruri interesante de admirat.

Domul Piaristilor si Strada Armeneasca

Un alt punct de interes din Timisoara este Domul Piaristilor, un detaliu monumental al strazii Armeneasca. Aceast cartier a fost creat de comunitatea armeana care s-a stabilit acolo in secolul al XVII-lea si continua sa poarte amprente culturale pana astazi. Acest loc ofera o mare varietate de restaurante, cafenele si magazine traditionale pentru vizitatori.

Palatul Weiss

Palatul Weiss este un palat construit în anul 1912 și este un monument arhitectural deosebit.

La începutul secolului XX, familia Weiss era una din cele mai bogate familii din Timișoara. Membrii familiei erau mari industriași, medici și antreprenori.

Actualmente, palatul istoric este o proprietate privată. Doar câteva săli situate la primul etaj sunt deschise publicului. În zilele noastre, sunt ocupate de diverse instituții comerciale.

Celor care își doresc să aprecieze diversitatea arhitecturii locale le recomandăm Piața Libertății. Aici este situat și magnificul castel Huniade despre care am vorbit mai sus puțin.

Una din cele mai interesante instituții culturale din orașul Timișoara este Banat Village Museum. Muzeul reprezintă un vast complex în aer liber.

Principalele atracții aici sunt oferite de vechile clădiri agricole, vârsta lor este de aproape 100 de ani.

Muzeul găzduiește destul de des activități recreative pasionante pentru invitați. Vizitatorii pot asista la spectacole folclorice colorate sau sa ia lecții de artizanat.

Una din cele mai vechi clădiri, care a reușit să supraviețuiască în oraș, este Biserica Sfânta Caterina. În secolul XIII, soția regelui Robert de Anjou, pe nume Maria Caterina, este înhumată pe unul din terenurile bisericii.

Biserica a fost denumită în onoarea sa. Inițial, biserica a fost construită în cele mai bune tradiții ale stilului baroc. După mai multe renovări, a reușit să dobândească caracteristicile unice ale neoclasicismului.

Le recomandăm familiilor cu copii să petreacă câteva ore, în măsura în care acest lucru este posibil, Grădinii Zoologice din Timișoara.

Grădina Zoologică din Timișoara ocupă un teritoriu vast și are un design deosebit de interesant. Animalele trăiesc într-un mediu excelent, propice lor, în spații generoase, special amenajate.

Există un loc special amenajat pentru distracție și pentru plimbări. Vara, restaurantul atrage un număr mare de turiști, cu specialități locale și părinții pot savura o bere sau răcoritoare în timp ce copiii se joacă în aer liber.

Celor care le plac activitățile acvatice le recomandăm centrul AquaSport modern. Poți înota într-una din piscine sau să înveți să înoți cu ajutorul unor antrenori experimentați.

Centrul oferă o varietate de activități de programe profesionale de sănătate.

Cel mai mare centru de divertisment și cel mai popular din oraș este Red Motor. Cei mai tineri dintre invitați și părinții lor pot profita de câteva ore de relaxare în centrul de karting.

Călătorii care nu își pot imagina un sejur într-un oraș fără un tratament SPA trebuie să își îndrepte pașii spre Div-ja. Acesta dispune de o piscină mare și de o varietate de masaje pe teritoriul său precum și de un salon profesional de înfrumusețare.

Cei care preferă să petreacă timpul afară vor fi cu siguranță interesați de vizitarea școlii de echitație Laurențiu Covaci. Pe lângă formare, această școală de echitație oferă cursuri de echitație în cele mai frumoase locuri din oraș și din împrejurimi.

În ceea ce privește viața de noapte, cluburile Lobby Bar, Fratelli Lounge & Club și Eve Fashion Lounge se numără printre cele mai populare din Timișoara. Fiecare din acestea sunt pregătite să îi ofere vizitatorului o distracție de neuitat.

Inainte de concediu puteti consulta Vremea Timisoara Aici!

Daca va ganditi sa va mutati definitiv in Timisoara, pe langa faptul ca este un oras interesant, unde ai multe de vazut si de invatat, ar mai fi de mentionat ca si rata somajului este foarte mica. Ca si Locuri de munca Timisoara sta foarte bine, fiind intr-o dezvoltare continua.

Cel mai bun  taxi Timisoara, este Taxi Tudo: 0256 945

Daca ati aterizat pe Aeroport Timisoara, puteti solicita Taxi, Bolt sau Uber.


Booking.com