Ce sa vizitezi in Suceava?

Suceava

Suceava este munincipiul de resedinta al Judetului Suceava in Bucovina, nordul Romaniei. Este situat in Podisul Sucevei, pe cursul unui rau care are acelasi nume. Orasul detine un portofoliu diversificat de locuitori din punctul de vedere al etniei si al religiei, dupa cel de Al doilea Razboi Mondial orasul fiind locuit de Romani, Germani, Evrei, Armeni, Polonezi, Ruteni si cehi. Suceava este unul dintre cele mai vechi si importante asezari ale Romaniei, si a primit rangul de munincipiu inca din anul 1968.

Ce vizitam in Suceava?

Palatul Administrativ din Suceava

 Ce vizitam in Suceava:Palatul Administrativ din Suceava.
Locuri de vizitat in Suceava: Palatul Administrativ din Suceava.

 

Acest stil a aparut initial in Roma, apoi s-a raspandit rapid in restul Europei. Palatul Administrativ a fost contruit de catre primarul Franz Des Loges cu scopul de a adaposti administratia oraseneasca a Sucevei. Primaria orasului s-a mutat in noua locatie in Decembrie 1904 unde au fost gazduite politia orasului, casa de economii si muzeul de istorie. Cladirea avea forma literei „L”, in curte situandu-se un grajd, remiza de pompieri si trasuri.

Cladirea este construita din caramida si acoperita cu olane. Are subsol,parter si doua etaje, 71 de incaperi si o sala mare de sedinte, trei ferestre intinse pe inaltimea a doua etaje si acoperite cu vitralii. In interior pe peretele holului central se poate observa un mozaic parietalcu inaltimea de 8m realizat din marmura colorata.

Cetatea de scaun a Sucevei

Ce sa vizitezi in Suceava: Cetatea de scaun a Sucevei
Locuri minunate de vizitat in Suceava: Cetatea de scaun a Sucevei

 

Cetatea de scaun a Sucevei este o cetate medievala, aflata la maginea de este a orasului Suceava. Este situata pe un platou aflat la o inaltime de 70m fata de lunca Sucevei.  Cetatea a fost construita la sfarsitul secolului al XIV-lea de Petru I Musat, a fost fortificata in secolul al XV-lea de Stefan cel Mare si distrusa in secolul al XVII-lea de Dumitrascu Cantacuzino. Cetatea in prezent se afla in ruine.

Infrastructura Cetatii de scaun a Sucevei

Cetatea este formata din mai multe componente. Intre cetate si restul platoului, se afla un sant de aparare, pe latura de sud existand o constructie asemanatoare care s-a daramat. In cetate se patrundea printr-un pod de acces care era format dintr-o parte fixa si una mobila. Partea mobila se putea ridica in cazul in care cetatea era atacata, dar odata trecuti atacatorii cadeau in capcanele amplasate. Pe latura de este cladirea avea trei etaje, unde se aflau apartamentele domnesti, un depozit de alimente si unul de paraclis.

Pe latura de vest:

Se afla la subsol o pivinta intinsa, sub forma de hala care era impartita la randul ei in doua nave prin stalpi masivi,dreptunghiulari,legati pe de o parte si pe alta intre ei prin arcuri semicirculare formate din boltari.

Pe latura de sud:
Se aflau baia domneasca si o inchisoare in turnul de pe mijlocul laturii sudice a fortului musatin.
Pe latura de nord:

Nu existau incaperi, aici aflandu-se doar zidul de incinta si zidul fortului.

Muzeul Satului Bucovinean

Locuri uimitoare de vizitat in Suceava: Muzeul Satului Bucovinean
Ce sa vizitezi in Suceava: Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean este un muzeu in aer liber, situat in munincipiul Suceava, infiintat inca din anii ’70. Acesta prezinta un numar de peste 30 obiective: Case traditionale din lemn, anexe gospodaresti, instalatii tehnice populare, ateliere mestesugaresti, constructii comunitare. Peisajul este unul de exceptie, fiind amplasat in partea estica a orasului Suceava, pe Strada Parcului, dar fiind si in apropiere de cetatea Sucevei.

Ce putem vizita la Muzeul Satului?

Coliba din Câmpulung Moldovenesc

Ce vizitam la muzeu Suceava :Coliba din Câmpulung Moldovenesc

 

Casa de locuit din Roșu
Obiective Suceava:Casa de locuit din Roșu
Locuri uimitoare de vizitat in Suceava

 

Crâșma din Șaru Dornei

Obiective de vizitat Suceava
Muzeul satului Suceava Crâșma din Șaru Dornei
Biserica de lemn și clopotnița din Vama
Biserica de lemn și clopotnița din Vama
Biserica de lemn și clopotnița din Vama

Gura Humorului

Gura Humorului este o statiune turistica, care include si un parc de aventura situat in zona de agrement din Lunca Moldovei, o partie de schi, dotata cu telescaun si instalatii pentru zapada artificiala.

Masatirea Voronet

Veti putea vizita Masatirea Voronet care este situata la doar 4km de centrul orasului Gura Humorului, fiind o atractie turistica speciala datorita picturilor colorate si pline de viata aflate pe exteriorul manastirii. Biserica a fost ridicata in anul 1488 in numai 3 luni si 3 saptamani. Aceasta prezinta o turla cu bolta moldoveneasca, si face parte din putinele monumente de arhitectura religioasa din nordul Moldovei, care-si pastreaza in mara masura aspectul si forma initiala. Pictura interioara a bisericii pastrandu-se inca din anul 1496, si are un caracter de monumentalitate. Veti regasi printre picturi: Cinea cea de Taina, Impartasirea Apostolilor, Spalarea Picioarelor, Ciclul patimilor.  Pictura exterioara prezita figuri biblice care sunt insufletite datorita culorilor insufletite. Pe fatada manastirii veti gasi impresionanta scena a „Judecatii de Apoi”.Pe nord vom regasi un grup de credinciosi calauziti de „Sfantul Apostol Pavel” iar spre sud grupurile de necredinciosi care primesc dojana lui Moise. In zona de nord Raiul iar in zona de sud Iadul.

Ce sa vizitam in Romania: Masatirea Voronet
locuri deosebite de vizitat in Suceava Masatirea Voronet

 

Partia Soimului-Plimbare cu telescaunul

Partia de schi din Gura Humorului, este un loc foarte vizitat de turisti si de impatimitii sporturilor de iarna. Deoarece partia beneficiaza  de tunuri de zapada artificiala, si de un telescaun dedicat. Chiar daca nu esti schior profesionist, sau nu ai schiat niciodata, poti incerca sa schiezi deoarece vei putea folosi partia pentru amatori, de unde puteti solicita si un monitor  care vă va invata alfabetul schiorilor.

Partia Soimului

 

Mocănița Huțulca

Calea ferata a fost construita in anul 1888 pentru transportul de masa lemnoasa de la padure la gater.In anul 1909 linia a fost preluata de la fondul bisericesc. Initial traseul a fost de 23,9 km, insa in decursul anilor s-a mai construit ajungand la 73km. Linia a fost data in folosinta pana in 2001 pentru transportul masei lemnoase. Astazi va puteti plimba cu mocanita pe traseul Moldovita-Hutulca. Durata parcursului este de 3h, iar copiii cu varste sub 6 ani, vor calatori doar asezati in poala parintilor, si doar in prezenta acestora.

Mocănița Huțulca
Mocănița Huțulca

 

Satul Ciocănești

Peisaj din Satul Ciocănești
Satul Ciocănești

Satul Ciocanesti va ofera o atmosfera de poveste casele fiind toate pictate cu motive traditionale, pastrand si ducand mai departe specificul locului. Peisajul este deosebit, gasind acolo munti si buze de dealuri. La muzeul Etnografic din sat puteti trai viata traditionala exact cum era ea odata, viata autentica de taran. Veti gasi camerele exact cum erau amenajate, cu razboaie de tesut,tesaturi si lazi de zestre, cuptoare, sobe si oale de gatit. Daca cumva ajungeti in zona in August veti participa si la Festivalul Plutaritului.Aici  vei avea ocazia de a vedea cum se construieste o pluta, dar si de a te plimba cu una pe Bistrita. Daca sunteti pasionat de pescuit, imediat dupa acest festival va incepe festivalul National al Pastravului. Veti putea participa la concursul de pescuit dedicat.

Cheile Moara Dracului

 

Cheile Moara Dracului sunt printre cele mai pastrate chei din zona, fiind o rezervatie geologica ocrotita de lege. Se intinde pe o suprafata de 10ha, aceasta fiind situata la 10km de centrul munincipiului Campulung Moldovenesc. Cheile Moara Drracului ating o lungime de 60-70m si o latime de 4-5 m. Este un peisaj de poveste, care merita fotografiat.

Salina Cacica

Locuri de vizitat in Suceava:Salina Cacica
Ce sa vizitezi in Suceava: Salina Cacica

Intrarea in mina se face pe 192 de trepte vechi de brad, aflate la inceputul exploatarii mineralizate de saramura ce a ajuns in lemn. Temperatura in subteran este de aproximativ 10 grade Celsius. Muzeul Sarii se afla in cladirea administratiei si detine unelte,harti,fotografii diverse minerale si o cultura arheologica. Capela romano-catolica aflata imediat la sfarsitul celor 192 de trepte la 29 metri adancime. Capela ortodoxa aflata la 35 metri. Lacul sarat este o amenajare artificiala sapata manual de mineri la o adancime de 42m. Acolo veti mai gasi si Sala de dans dar si Grota piticilor.

 

 

Citeste si:

Ce să vizitezi în Brașov
Ce să vizitezi în Iași
Ce să vizitezi în Timișoara



Booking.com