What to visit in Sibiu: Here are the most beautiful tourist attractions

Ce să vizitezi în Sibiu: iată cele mai frumoase obiective turistice

Vrei să vizitezi Sibiu, dar nu știi care sunt cele mai frumoase locuri de văzut în acest superb oraș din Transilvania? În acest articol găsești principalele obiective turistice din Sibiu pe care ar trebui să le vizitezi neapărat dacă ajungi prin acest frumos oraș medieval.

Sibiu este un oraș foarte frumos din Transilvania, cu un farmec medieval minunat. Turnurile sale, scările sale, bisericile sale fortificate, clădirile sale centenare, dar și pasajele sale strâmte sau căsuțele sale colorate, te vor face să simți că te-ai întors înapoi în timp, în perioada unui sejur aici.

Sibiu va fermeca vizitatorii săi de la prima întâlnire, cu aspectul său de burg medieval, care invită la cele mai frumoase descoperiri indiferent de sezon.

Cu aerul său fabulos de altădată, Sibiu este un veritabil muzeu in aer liber, cu case care datează încă din anul 1380 pe străduțele sale strâmte, cu scările sale care coboară înspre orașul vechi și cu cele mai impozante edificii sau piețe.

Cunoscut și sub numele de Hermannstadt, Sibiu este una din cele șapte citadele construite de către coloniștii germani în Transilvania, în secolul 12.

În secolul 14, era deja un important centru comercial și este de foarte multă vreme cea mai importantă citadelă din Transilvania. În anul 1366, citadela a fost declarată oraș.

Chiar dacă este un oraș de mărime medie, Sibiu are o mulțime de atracții turistice. Iată care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Sibiu.

Piața Mare și Palatul Brukenthal

Piața Mare Sibiu
Ce să vizitezi în Sibiu: Piața Mare

 

Ce să vizitezi în Sibiu mai întâi? Poți alege să descoperi mai întâi Piața Mare unde se află Palatul Brukenthal, care adăpostește una din cele mai impresionante colecții de artă din România.

Dar nu numai. Este un loc unde sunt adunate laolaltă arta, medicina, istoria și vânătoarea.

De asemenea, este un monument baroc unic în România, reședința guvernatorului cu același nume. Are peste 1000 de picturi în colecția sa principală deci este un loc must see pentru amatorii de artă. Dar are și alte expoziții consacrate vânătoarei, istoriei naturale și farmaciilor.

Piața Mare a devenit centrul orașului din secolul 16 și are un stil mai degrabă baroc. Pe lângă Palatul Brukenthal mai adăpostește Biserica Catolică. Turnul Sfatului este cel care leagă Piața Mare de Piața Mică și dă într-un fel unitate acestui loc.

Podul Minciunilor din Sibiu

Podul Minciunilor Sibiu
Obiective turistice Sibiu: Podul Minciunilor

 

Un alt obiectiv turistic din Sibiu este Podul Minciunilor, cel mai vechi pod din România din fontă aflat în uz și un veritabil simbol al orașului.

Înconjurat de două clădiri foarte vechi, a devenit foarte popular în rândul turiștilor, mai ales datorită legendelor care îl înconjoară. Legende care spun că dacă o persoană care spune o minciună aici, sus pe pod, ar putea să facă ca podul să se crape.

Centrul orașului este divizat în Orașul de Sus, cel vechi sau medieval și Orașul de Jos. Orașul de Sus regrupează majoritatea atracțiilor, precum Piața Mare, Turnul Sfatului sau Palatul Brukenthal. Deci în Sibiu, vei avea de-a face cu două entități distincte, cu două ambianțe diferite, care conlocuiesc în cadrul aceluiași oraș, Orașul de Sus și Orașul de Jos.

O veritabilă inimă a orașului, Orașul de Sus este cel care concentrează cele trei piețe principale ale orașului, fiecare cu farmecul său. Cele trei piețe se ating și aliniază biserici, palate și vechi case restaurate.

Piața Huet din Sibiu

Piața Huet, a fost nucleul inițial al orașului este cea care adăpostește Biserica Evanghelică. Piața Mică este în formă de Semi-Lună și este dominată de Muzeul de Etnografie Universală și de Casa Luxemburg. Este un simbol de piatră al legăturii dintre cele două capitale europene ale culturii din anul 2007.

Aici se află și Turnul Scărilor, una din cele mai vechi construcții care încă se mai păstrează aici. Este o construcție destul de impozantă și de la el se poate ajunge la scările care fac legătura dintre Orașul de Sus și Orașul de Jos.

Așezat pe o terasă însorită, care parcă poartă un nume predestinat, Cafe de Sol, având în față sau în jur fațadele recent renovate ale unor case din secolele XV sau XVI, cu arcadele lor, vei avea impresia că ești în Italia, nu în Piața Mică din Sibiu.

Arhitectura Orașului de Jos cuprinde mai mult case în stil saxon, cu două etaje cu acoperișuri mari și cele mai frumoase curți interioare.

Aici vei putea admira 18 clădiri medievale, care încă se mai păstrează foarte bine.

Strada 9 Mai din Orașul de Jos

Strada 9 Mai din Orașul de Jos, este cea mai veche stradă din Sibiu. Altădată numită Elisabethgasse, are șapte imobile clasate monumente istorice. La numărul 43 se află o casă din secolul XVI. Dar și una în stil gotic, din secolul XV.

Mergând de-a lungul acestei străzi, poți ajunge la Piața Dragoner, cea mai veche piață de aici. Piața se află la intersecția cu Strada Ocnei, o stradă foarte veche și ea. Pasajul Aurarilor leagă Piața cu același nume de Piața Mică.

Biserica Sfântul Mihai din Sibiu

Biserica Sfântul Mihai, o biserică foarte frumoasă, care a fost supusă probelor trecerii timpului. În apropiere de Sibiu, se află Cisnădie, cu biserica sa fortificată și foarte ușor de recunoscut, datorită turnului său de peste 100 de metri.

Ruinele din Sibiu, o moștenire impresionantă a conflictelor medievale. Fortăreața medievală a fost construită în secolul XII de către coloniștii saxoni, aduși de către maghiari pentru a –i proteja. Dar în zilele noastre, din ea au rămas doar vestigiile care se pot admira, făcând o plimbare prin orașul vechi.

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, este fără îndoială cea mai populară atracție în aer liber. Și locul ideal unde poți descoperi o căsuță tradițională românească, profitând în același timp de o frumoasă plimbare în aer liber.

Muzeul adăpostește cea mai frumoasă expoziție de etnografie în aer liber din Europa, oferind astfel, posibilitatea de a vedea mori vechi, biserici din lemn și căsuțe tradiționale. Este deci un adevărat martor al trecutului nostru românesc.

ASTRA este cu atât mai mult magic, deoarece se află în inima pădurii Dumbrava, unde căsuțele sunt regrupate sub forma unui sătuc. Vei avea cu adevărat impresia astfel, că faci o călătorie înapoi în timp.

Cei care vor să facă cea mai relaxantă plimbare, pot ajunge pe la Parcul Sub Arini, un loc frecventat de către turiști tot anul. Locuitorii din Sibiu vin aici pentru a scăpa de căldura toridă și pentru a admira aranjamentele florale.

Casele cu ochi

Acești ochi care observă turiștii și locuitorii de pe acoperișul caselor au devenit o adevărată imagine de marcă a orașului. Și una din principalele atracții ale sale.

Cu siguranță că apar în toate pozele făcute de către turiști deoarece este imposibil să nu le observi și să nu te întrebi care este povestea lor.

Unii poate că vor avea impresia că Big Brother îi privește de peste tot, dar de fapt, acești ochi au mai degrabă o funcție practică.

Sunt pur și simplu ferestre de ventilație pentru podul caselor. Și totuși, unii povestesc că în perioada comunistă, acești ochi au fost construiți pentru ca localnicii să se teamă de ei și să creadă că sunt supravegheați.

Catedrala ortodoxă din Sibiu

Populația de aici este ortodoxă în proporție de peste 90%. Frumusețea catedralei stă drept mărturie pentru cea mai frumoasă moștenire creștină.

A fost gândită de către episcopul Andrei Șaguna și a fost construită între 1902-1905, grație donațiilor Împăratului Austriei și Guvernatorului Transilvaniei.

Cu siguranță că vei cădea și tu sub farmecul orașului Sibiu, o destinație turistică cu o cultură foarte înfloritoare, care a știut cum să își fabrice o identitate unică de-a lungul secolelor.

Un oraș cu un minunat parfum medieval și cu siguranță unul din cele mai frumoase din România.

Sibiu este deci un oraș de vizitat din România dacă ești un călător pasionat, de care te îndrăgostești pe loc și iremediabil.


Booking.com