Ce să vizitezi în Paris: iată cele mai frumoase obiective turistice

Oraș romantic prin excelență, Paris este considerat orașul marilor iubiri în care ar trebui să ajungem măcar o dată în viață.

Dacă nu știi ce să vizitezi în Paris, în acest articol găsești principalele obiective turistice și cele mai frumoase locuri de vizitat în Paris, care, după părerea mea, ar trebui vizitate neapărat.

Capitala Franței este un oraș atât de bogat în atracții turistice încât nu ne ajunge un sejur de câteva zile să îl vizităm.

Monumente, muzee, magazine, parcuri, gastronomie… opțiunile nu lipsesc. Oricare ar fi preferințele tale, cu siguranță vei aprecia acest oraș cu o mie de fețe.

Parisul reprezintă romantismul în adevăratul sens al cuvântului și este, totodată, un oraș încărcat de istorie.

Cu alte cuvinte, Parisul este locul ideal pentru o evadare în doi.

Nu trebuie să rămâi doar pe străzile din centrul orașului pentru a te încărca cu parfumul său.

O plimbare prin grădinile palatului Versailles, o cină într-un restaurant cochet, muzică live… iată câteva din cele mai importante obiective turistice din Paris.

Hai să vedem care sunt principalele obiective turistice din Paris și cele mai frumoase locuri de vizitat.

Turnul Eiffel din Paris

Obiective turistice Paris Turnul Eiffel
Obiective turistice Paris: Turnul Eiffel

 

Ce să vizitezi la Paris mai întâi? Turul orașului Paris trebuie să înceapă cu Turnul Eiffel, care reprezintă ceea ce Statuia Libertății reprezintă pentru New York și anume simbolul orașului.

Inginerul francez Gustave Eiffel, deja celebru pentru construcția unor poduri și viaducte, a muncit timp de doi ani pentru a ridica acest monument emblematic în cadrul Expoziției Universale din 1889.

Turnul Eiffel salută în egală măsură centenarul Revoluției franceze.

Azi, Turnul Eiffel este cel mai cunoscut obiectiv turistic din Paris. Anual, șase milioane de turiști îl vizitează. Este de neconceput să te afli în Paris și să nu vizitezi Turnul Eiffel.

Chiar dacă nu îți dorești neapărat să îl vizitezi, nu ai cum să nu îl vezi deoarece vârful său este vizibil din aproape orice punct al Parisului.

Măsoară 300 de metri înălțime și, în secolul 19 când a fost ridicat, era de două ori mai înalt decât monumentul Washington, la acea vreme acesta din urmă deținea titlul de cea mai înaltă structură din lume.

Considerat pe vremuri o aberație arhitecturală într-un peisaj urban, Turnul Eiffel este azi înscris în patrimoniul mondial UNESCO cu titlu de monument istoric.

Timp de 40 de ani, a fost cea mai înaltă structură din lume. Peste 300 de milioane de persoane au vizitat Turnul Eiffel care fascinează în continuare.

Până la etajul al doilea, turiștii au posibilitatea de a urca cu liftul sau pot alege să urce cele 704 de trepte. La etajul doi se va schimba liftul pentru a se urca până în vârful turnului.

La etajul unu și doi al turnului turiștii au posibilitatea de a se relaxa în cele două baruri sau la cel cu macarons. La ultimul etaj există un bar cu șampanie.

Muzeul Luvru

Iată ce să vizitezi în Paris: Muzeul Luvru
Iată ce să vizitezi în Paris: Muzeul Luvru

 

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Paris este Muzeul Luvru. Cunoscut drept cel mai mare muzeu din Europa, Luvru adăpostește numeroase comori, care au traversat timpul și spațiul.

Cu peste 35.000 de opere repartizate pe o suprafață de 210. 000 mp, ai șansa de a intra într-un univers unic pentru a descoperi opere variate – picturi, sculpturi, desene, obiecte arheologice, etc.

De-a lungul vizitei, fostul palat regal ne dezvăluie opere de artă occidentală dar și opere aparținând civilizațiilor antice, egiptene, grecești și multe altele.

Nu trebuie să ratezi cele mai cunoscute opere de artă adăpostite de muzeul Luvru precum Gioconda și Pluta Meduzei.

Puse în valoare în cadrul unor galerii imense cu farmec unic, tu, ca vizitator, te poți așeza pe una din bănci pentru a contempla în voie aceste opere nemaipomenite.

Galeria Caruselului situată în Piramida Luvrului adăpostește un număr mare de magazine dar și restaurante, ideale pentru a lua micul dejun în mijlocul unei atmosfere de vis.

Champs Elysées și Arcul de Triumf din Paris

Top cele mai frumoase obiective turistice din Paris: Champs Elysées
Top cele mai frumoase obiective turistice din Paris: Champs Elysées

 

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat la Paris este Champs Elysées, un bulevard renumit pentru instituțiile prestigioase pe care le adăpostește.

Cu o lungime de aproximativ 2 kilometri și o deschidere de 70 de metri, coborând dinspre Piața Charles de Gaulle – Etoile, având pe fundal Turnul Eiffel, bulevardul Champs-Elysées generează o senzație unică de măreție, de frumusețe naturală și gust grație abundenței vegetale care se îmbină în mod armonios cu un urbanism elegant și plin de stil din epoca imperială.

După ce admiri mărețul Champs Elysées, nu trebuie să ratezi celebrul Arc de Triumf. Acesta din urmă se afișează mândru în mijlocul Pieței Stelei.

Edificiul, inspirat din artele antice a fost construit în anul 1806 la cererea lui Napoleon. Scopul era acela de a-și afișa în mod public victoria, în urma Bătăliei de la Austerlitz.

Odată ajuns în vârful Arcului, după ce ai urcat, cele 284 de trepte, vei vedea cele 12 străzi care se intersectează cu esplanada pe care se situează.

Urcând în vârful Arcului de Triumf, vizitatorii vor avea ocazia de a profita de o panoramă de excepție asupra întregului oraș Paris, în special asupra bulevardului Champs-Elysées.

Datorita faptului că ora de închidere este destul de tardivă (orele 23:00 din aprilie până în septembrie) vei avea ocazia să admiri un superb apus de soare de pe terasa panoramică.

Dacă vrei să afli mai multe lucruri despre istoria construcției arcului și detalii despre simbolica sa, nu rata muzeografia care se află în interiorul clădirii. Vizita este inclusă în prețul biletului.

Bazilica Sacré-Cœur din Paris

Bazilica Sacré-Cœur din Paris
Obiective turistice Paris: Bazilica Sacré-Cœur

 

Bazilica Sacré-Cœur, situată pe colina Montmartre, este a doua biserică cea mai importantă din Paris, aceasta a fost ridicată la rangul de bazilică minoră de către Papa Benedict al XV-lea în 1919.

Bazilica se află pe locul unde Sfântul Dionisie a fost martirizat în secolul al treilea prin decapitare. Conform legendei, Sfântul a luat apoi capul tăiat și a parcurs câțiva kilometri purtându-l în mâini.

Datorită construcției sale din calcar care nu reține nici praful și nici smogul, după fiecare ploaie Bazilica Sacré-Cœur este mai albă și mai strălucitoare.

Vizita în interior este de mică valoare artistică, în timp ce urcarea spre cupolă este mai interesantă, la care se poate ajunge urcând 300 de trepte abrupte și înguste.

Dar, odată ajuns în vârf, priveliștea este încântătoare și puteți admira tot Parisul.

Place de la Bastille

Place de la Bastille Paris
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Paris, Place de la Bastille

 

Place de la Bastille este o piață din Paris, un loc simbolic al Revoluției Franceze, unde în trecut se afla cetatea omonimă, care a fost distrusă între 14 iulie 1789 și 14 iulie 1790.

Această piață găzduiește acum nenumărate evenimente și concerte și este, de asemenea, înconjurată de multe cluburi, un loc de întâlnire pentru viața de noapte din Paris.

Piața este, de asemenea, locul de nenumărate sărbători naționale și evenimente republicane și politice.

În Place de la Bastille puteți să admirați Coloana de iulie (în franceză, Colonne de Juillet), un monument ridicat în memoria revoluției din iulie, pentru a comemora ” Les Trois Glorieuses”, „cele trei glorioase” zile din iulie 1830, când a fost înlăturat de le putere Carol al X-lea al Franței și a început „monarhia din iulie” a regelui Louis-Philippe I.

Palatul Versailles

Palatul Versailles Paris
Cele mai frumoase obiective turistice Paris: Palatul Versailles

 

 

Un alt obiectiv turistic care trebuie neapărat vizitat dacă mergi la Paris este Palatul Versailles.

Templul luxului și al rafinamentului, palatul Versailles impresionează orice turist îi trece pragul, pe oricine se plimbă prin galeriile sale.

Ridicat la inițiativa Regelui Soare începând cu anul 1623, această construcție ieșită din comun a mobilizat, timp de 70 de ani, cei mai buni pictori și arhitecți ai epocii.

Clădirea impozantă se situează pe o suprafață de 11 hectare și adăpostește numai puțin de 2300 de încăperi.

Versailles este un domeniu de o bogăție incredibilă. Printre spațiile pe care trebuie să le vizitezi neapărat odată aflat la Versailles se numără impozanta Galerie a Oglinzilor.

Terminată în anul 1684, această imensă galerie cu o lungime de 73 de metri impresionează atât datorită tavanului său, pictat cu o deosebită precizie, cât și prin reflexia a numai puțin de 357 de oglinzi care mărginesc încăperea.

Marele apartament al regelui din Versailles regrupează mai multe saloane inspirate din mitologie.

Se poate admira aici un pat de epocă și numeroase obiecte de decorațiuni vechi dar prețioase.

Imensul parc al castelului Versailles este înscris în patrimoniul mondial UNESCO datorită frumuseții sale și numeroaselor grădini.

Spațiile verzi se întind pe o suprafață de peste 815 hectare și adăpostesc spații verzi superbe.

Grădinile Versailles

Grădinile Versailles
Locuri de vizitat în Paris, Grădinile Versailles.

 

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Paris sunt Grădinile Versailles.

Situată în partea de vest a castelului cu același nume, grădina reprezintă un ansamblu de spații verzi, concepută de André Le Nôtre în anul 1624.

Grădinile Versailles adăpostește peste 300 de opere de artă, din care 221 statui.

Bazine dedicate zeilor romani pot fi în egală măsură admirate și specii de arbori care fascinează vizitatorii din lumea întreagă veniți să admire grădinile Versailles.

Este practic imposibilă vizitarea grădinilor din palatul Versailles pe jos.

Sunt amenajate linii de trenuleț sau se pot folosi mașinuțe electrice, cu ajutorul cărora vizitatorii pot ajunge în cele mai îndepărtate colțuri ale acestui mic paradis.

Parcul este format nu doar din grădini, este un veritabil muzeu în aer liber, cu numeroase statui și sculpturi, o mulțime de fântâni, alimentate cu apă de țevi a căror lungime este de aproximativ 50 de kilometri.

În mijlocul grădinilor există un canal mare cu apă, în forma unei cruci, grădinile fiind grupate în patru mari zone, în funcție de punctele cardinale.

Cea mai bogată zonă în verdeață este cea din nord.

Alte două atracții din grădini sunt bazinul Dragonului, cu o statuie care aruncă un jet imens de apă, de peste 20 de metri înălțime și bazinul lui Neptun.

Mai puteți admira grupuri statuare din câte patru statui care înfățișează continentele, anotimpurile, temperamentele umane, mai există o piramidă formată din marmură, care este susținută de către tritoni și delfini din plumb dar și o grotă, grota lui Tethys.

Regele avea propriul spațiu în aceste grădini, unde avea la dispoziție un bazin în care încerca machetele navelor de război.

Castelul Chantilly

Obiective turistice Paris Castelul Chantilly
Obiective turistice Paris, Castelul Chantilly.

 

Acei dintre voi care își doresc să se întoarcă în vremurile prințeselor și cavalerilor de altădată, trebuie să se îndrepte spre domeniul Chantilly.

Această proprietate de excepție regrupează celebrul castel și Muzeul Condé dar și un parc fabulos Marile Grajduri și Muzeul dedicat Calului.

Datorită diversității activităților ce pot fi făcute aici, poți, cu mare ușurință, să petreci o zi întreagă aici, fără să te plictisești.

Cu peste 2000 de opere de artă adăpostite, muzeul Condé este a doua galerie, după Luvru, care a reușit să regrupeze un număr atât de mare de tablouri vechi.

Vizitatorii vor putea contempla picturi ale celor mai mari artiști ai epocii care au scris istoria artei.

Întins pe o suprafață de 115 hectare, parcul castelului reprezintă un teren frumos de joacă pentru copiii care vor să se distreze puțin în aer liber.

În program: labirint vegetal, plimbări cu trenulețul, spațiu imens de joacă…

Cât despre Marile Grajduri, acestea adăpostesc Muzeul dedicat Calului. În plus, aici se organizează numeroase spectacole ecvestre.

Deschis în 2014, acest muzeu modern găzduiește peste 200 de opere de artă din domeniul echitației. Ludic și interactiv, va fi pe placul celor mici și mari deopotrivă.

La Pagode

Fără îndoială, Parisul adoră filmele. Trebuie să știi că în Paris există un singur cinematograf în arondismentul cu numărul 7 însă acesta este cel mai frumos din întreg orașul.

La Pagode este în realitate o pagodă japoneză (adică un turn piramidal), în care pereții din cea mai mare sală de proiecții sunt tapetați cu mătase și dragonii aurii și elefanții sunt cei care țin candelabrele.

Războinicii pictați pe tavan se pregătesc de luptă.

În plus, La Pagode beneficiază de o grădină superbă, asiatică, căreia i s-a oferit statutul de monument protejat grație frumuseții sale răpitoare.

După vizionarea unui film te poți relaxa în această grădină la un ceai de ginseng,

Le Ballon de Paris

Le Ballon de Paris reprezintă cea mai bună alternativă la Turnul Eiffel pentru copii dar și pentru aeronauți.

Cei care nu vor să aștepte la o coadă aglomerată au posibilitatea de a zbura și de a admira priveliștea orașului de sus.

Balonul este înalt precum un bloc cu 12 etaje și oferă o senzație destul de stranie atunci când aeronautul începe să desfacă cablurile care țineau balonul ancorat la sol și ridicarea în aer începe.

Dintr-o dată, te trezești la o înălțime de 150 de metri.

Balonul este ancorat în Parcul André Citroën, un parc ce merită și el să fie vizitat.

Disneyland Paris

La Disneyland Paris atracțiile sunt adaptate tuturor vârstelor. Nu trebuie să ratezi parada lui Mickey Mouse și prietenilor săi, paradă care se desfășoară pe aleile parcului Disneyland.

Este un moment privilegiat pentru a te întâlni cu toate personajele mitice din desenele animate care ți-au marcat copilăria.

Cu puțin noroc vei reuși să îți faci un selfie cu căpitanul Hook sau vei primi un autograf de la Albă ca Zăpada sau Regina Gheții.

Parcul Walt Disney te va scufunda în universul celor mai mari producții de la Hollywood.

La bordul unui trenuleț, vei putea descoperi secrete de filmare ale unor blockbustere dar, în egală măsură, vei afla mai multe lucruri despre cursele cu mașini și cascadorii.

Place de la Concorde

Place de la Concorde Paris

Cea mai mare piață publică din Paris, separă grădinile Tuileries de bulevardul Champs-Elysées.

Iniațial a purtat numele de piața Ludovic al XV-lea și, în centru, a fost amplasată o statuie ecvestră a acestuia din urmă.

Construcția pieței a debutat în 1754 și a fost încheiată în 1763. După construcție, o perioadă, piața a servit drept loc de întâlnire pentru participanții la una din cele mai sângeroase revoluții din istoria Franței.

După ce revoluționarii au ajuns la putere, piața a fost redenumită drept Piața Revoluției și statuia lui Ludovic al XV-lea a fost înlocuită cu o ghilotină.

În fiecare colț care alcătuiesc această piață există statui care reprezintă orașele franceze : Lyon, Marseille, Bordeaux, Lille, Nantes, Bordeaux, Rouen și Brest.

In partea de sud-est a Pieței se poate observa podul Concorde trecând peste Sena spre palatul Bourbon, unde se află azi Ansamblul Național.

Paris merită să fie vizitat măcar o dată în viață. Are reputația de a fi cel mai romantic și mai fascinant oraș din lume.

Până când nu vezi atracțiile turistice din  Paris cu ochii tăi, nu ai cum să îți dai seama de ce este considerat unul din cele mai fascinante locuri din lume.Booking.com