Obiective turistice Milano, cele mai frumoase locuri de vizitat

Ce să vizitezi în Milano: iată cele mai frumoase obiective turistice

Vrei să vizitezi Milano? În acest articol găsești principalele obiective turistice din Milano și cele mai frumoase locuri de vizitat în acest superb oraș european.

Milano este o frumoasă metropolă aflată în regiunea Lombardia din Italia. Este capitala mondială a modei, fiind în același timp și un important centru financiar, cu o mulțime de magazine de lux sau cele mai fine restaurante.

Dar în același timp, Milano este o destinație turistică cu o mulțime de atracții turistice și locuri de vizitat frumoase.

Hai să vedem care sunt cele mai importante obiective turistice din Milano pe care vă sfătuiesc să le vizitați.

Piața Domului din Milano (Piazza del Duomo)

Piața Domului din Milano

 

Ce să vizitezi în Milano mai întâi? Piața Domului este inima istorică a orașului Milano și unul din cele mai simbolice locuri de aici.

Aici se regăsesc majoritatea obiectivelor turistice din Milano, precum Palatul Regal, un superb edificiu din secolul XVIII.

Piazza del Duomo este imensă, suprafața sa măsoară aproximativ 40.200 de metri pătrați, ceea ce o face una dintre cele mai mari piețe din Italia.

În piață, pe lângă faptul că puteți admira Domul din Milano, puteți să mergeți la cumpărături, să mâncați în numeroasele restaurante și terase sau puteți admira și monumentul dedicat lui Vittorio Emanuele ridicat în 1896.

Străzile adiacente care duc până aici, merită și ele să fie descoperite. Au cele mai maiestuoase corpuri de iluminat, restaurante suculente și cafenele tipice italienești.

Domul din Milano

Obiective turistice Milano Domul din Milano
Domul din Milano

 

După ce ai admirat statuia lui Victor Emanuel din Piața Domului, vei putea ajunge la Domul din Milano, una din cele mai mari catedrale gotice din Europa și sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Milano..

Să mergi la Milano fără să vizitezi Catedrala sa, este ca și cum ai vizita Paris, fără să ajungi pe la Turnul Eiffel.

Te va impresiona cu siguranță cu arhitectura sa cu multiple detalii și cu grandoarea sa. Catedrala din Milano este a treia cea mai mare biserică catolică din lume, după Sfântul Petru din Vatican și Catedrala din Sevilla.

La fel ca și in cazul Vaticanului, este posibil să mergi sus pe terasa, pentru a admira cea mai frumoasă panoramă cu Piața Domului.

Construcția sa a început în anul 1368 și a durat în jur de 500 de ani. A fost încheiată sub ordinul lui Napoleon Bonaparte care voia neapărat să fie consacrat aici ca rege al Italiei.

Din exterior vei putea admira fațada sa cu piatră dantelată și finisată la perfecție. Dar și cele 2000 de statui din marmură albă sau cele 136 de turle.

Interiorul său are 5 somptuoase naosuri, 52 de coloane, fiecare reprezentând săptămânile anului, sarcofagele și mormintele mai multor arhiepiscopi și una din cele mai de preț comori – un crucifix realizat de maestrul Leonardo Da Vinci.

Galeria Victor Emanuel II

Galeria Victor Emanuel II

Chiar în fața catedralei, în Piața Domului, se află Galeria Victor Emanuel II. Este un loc foarte estetic și luminos, cu o arhitectură neo – clasică și barocă, cu o cupolă din sticlă și metal.

De asemenea, este un loc marcat de arhitectura sa rafinată, de buticurile sale de lux, cu produse fără pereche.

Numele său este dat pentru a onora regele Victor Emanuel II, unul din principalii actori ai independenței italiene, care a pus prima piatră a edificiului. În centrul galeriei se află o cruce cu un taur, care reprezintă orașul Milano.

Cina cea de Taină de la Biserica Santa Maria delle Grazie

Cina cea de Taină a lui Leonardo Da Vinci
Cina cea de Taină a lui Leonardo Da Vinci

 

Dacă vrei să vizitezi cele frumoase obiective turistice din Milano trebuie neapărat să treci pe la Biserica Santa Maria delle Grazie.

Foarte aproape de Domul din Milano, Biserica Santa Maria delle Grazie este celebră în lumea întreagă datorită faptului că adăpostește una din cele mai fantastice opere de pe planetă.

Este vorba despre celebra Cina cea de Taină a lui Leonardo Da Vinci. Adică opera care reprezintă ultima cină a lui Hristos alături de cei 12 apostoli, în Joia cea mare.

Biserica și celebra frescă Cina cea de Taină au fost declarate în 1980 Patrimoniul Mondial UNESCO.

Castelul Sforza (Castello Sforzesco)

Castelul Sforza

Un alt obiectiv turistic din Milano care merită vizitat este Castelul Sforza, aflat aproape de Domul din Milano. Este unul dintre cele mai mari castele din Europa și unul dintre principalele simboluri din Milano și ale istoriei sale.

În interior, se află mai multe muzee. Dar dacă nu vrei să le vizitezi, trebuie să știi că locul este ideal și pentru plimbări.

Curtea sa este un parc local. Poți vedea artefacte din castel și detalii ale arhitecturii. Muzeul adăpostește și ultima operă neterminată a lui Michelangelo.

Castelul mai adăpostește și Muzeul de artă Veche, o colecție de instrumente de muzică, secții egiptene și preistorice ale Muzeului de Arheologie.

Scala din Milano

Scala din Milano
Scala din Milano

 

Plecând de la Piața Domului, în doar câteva minute de mers pe jos vei ajunge la Scala din Milano. Adică clădirea unde se află opera din Milano. De fapt, este vorba despre trei săli de operă, cele mai prestigioase din țară.

Aici se pot viziona cele mai mari capodopere teatrale ale operei italienești, fiind un spațiu cultural de cea mai mare însemnătate.

Exteriorul său este puțin cam auster, dar interiorul său este extrem de somptuos. În partea sa stângă se află și un muzeu cu o colecție de instrumente seculare, costume de operă și numeroase alte comori ale patrimoniului italienesc.

Muzeul Științei și al Tehnicii, Leonardo Da Vinci

Muzeul Leonardo Da Vinci din Milano

Leonardo Da Vinci este fără doar și poate foarte prezent aici. De altfel, un muzeu îi este dedicat în întregime.

Acest muzeu se găsește într-o mănăstire din secolul XVI și are în jur de 30 de machete care prezintă ingeniozitatea geniului italian.

Muzeul mai are o mulțime de alte colecții, nu neapărat în legătură cu acest mare maestru.

Străduțele din centrul său istoric

De la porțile Domului până la Castelul Sforza… ansamblul acestui cartier este locul unde buticurile milaneze s-au instalat puțin câte puțin.

Mereu în acord cu această eleganță rafinată, dar temperată de către grandoarea istorică Centrul Istoric este cel care dezvăluie trecutul orașului prin intermediul clădirilor sale, al străduțelor pavate și fermecătoarelor statui și fântâni.

Parcul Sempione din Milano

Parcul Sempione

Un alt loc de vizitat în Milano este Parcul Sempione, un parc imens, care are în jur de 386.000 de metri pătrați. Este foarte apreciat de către turiști, dar și de către milanezi care adoră să vină aici.

Vei găsi aici mai multe edificii precum Arcul Păcii. Este un arc care seamănă mult cu Arcul de Triumf de la Paris.

Cartierul Navigli din Milano

Navigli din Milano

Este vorba despre un cartier cu o rețea de canale, concepute în mare parte de către Leonardo Da Vinci, care se întindeau pe vremuri, peste tot prin Milano. Dar în zilele noastre, este vorba doar de două canale mai lungi- Naviglio Grande și Naviglio Pavese.

Au un stil foarte boem și sunt mărginite de cafenele, magazine vintage, și galerii efemere.

Bineînțeles că suntem departe de canalele din Veneția sau Amsterdam, dar merită și ele să fie descoperite.

Este cel mai frumos cartier în același timp, de unde poți admira apusul de soare. Casele din cartier se reflectă în apă, creând un superb peisaj.

Canalele aduc un plus de romantism locului. Iar într-un cadru pitoresc și boem, numeroase restaurante se află pe lângă cluburi de noapte și mici buticuri de la malul mării.

Museo Del Novecento

Museo Del Novecento MIlano

Aflat chiar lângă Domul din Milano, Pallazzo dell Arengario adăpostește unul din cele mai tinere muzee ale orașului. Este vorba despre Museo Del Novecento.

În această clădire renovată, operele de artă interacționează cu orașul, atașându-se de trecut și privind înspre viitor.

La interior, se află o rampă futuristă în formă de spirală, o rampă care te va duce la galeriile ce au peste 400 de capodopere ale artei italienești și internaționale din secolul 20.

Piazza dei Mercanti

Este una din rarele mărturisiri a ceea ce Milano putea să fie în secolul 13. Este deci o piață foarte pitorească, medievală, care se află la doi pași de Piața Domului și care pe vremuri, era centrul comercial și guvernamental al orașului.

Edificiile care mărginesc această piață și-au păstrat întreg farmecul. Este vorba despre:

Pallazzo della Ragione, care era altădată o clădire administrativă și un sediu al justiției. Piața din oraș se organiza în fiecare zi sub impozantele sale arcade din cărămidă roșie.

Loggia degli Ossi. Era locul unde erau adăpostite birourile notarilor și judecătorilor. De la balcon, numit Parlera, judecătorii proclamau ordonanțele publice sau căsătoriile.

Casa dei Panigarola era sediu notarilor, unde se păstrau actele administrative. În zilele noastre, vei găsi aici un restaurant.

Pallazzo delle Scuole Palatine era in Evul Mediu cea mai prestigioasă școală. Numeroase persoane notabile ale epocii au frecventat-o.

Quadrilatero d’oro

Milano este capitala mondială a modei. Iar cartierul Quadrilatero d’Oro este inima acestui oraș elegant și foarte dinamic.

Cartierul are numele său provenit de la forma geometrică formată de către cele patru artere principale care o formează- via Monte Napoleone, via Manzoni, via della Spiga și Corso Venezia.

Fiecare centimetru din aceste strade, în special Via Monte Napoleone, este ocupat de ce e cel mai bun din domeniul haute couture italian- Armani, Prada, Versace, Valentino, Versace sau Vuitton.

Grădina Botanică Brera

La capătul Via Privata Fratelli Gabba, se află o poartă mică, care te va ajuta să intri într-unul din cele mai rare și mai secrete colțuri din oraș. Este vorba despre grădina botanică.

Această grădină mică, de 5000 de metri pătrați, a fost creată în anul 1774, atunci când Maria Tereza de Austria a decis că fosta grădină jezuită ar trebui să devină o instituție cu un scop educativ și științific pentru studenții de la farmacie și medicină.

Chinatown

Cartierul Chinezesc din Milano este cel mai vechi și cel mai mare cartier chinezesc din Italia. Se întinde de la via centrale Paolo Sarpi, considerată drept strada sa principală, până la Aleardi și Niccolini, formând un veritabil oraș.

Această zonă dinamică se află la câțiva pași de site-urile importante din Milano, precum pitorescul cartier Brera, centrul orașului și clădirile futuriste din cartierul porta Nuova.

Aleea Lavandai

Tot aici, există un loc mai celebru, unde femeile veneau să spele hainele până în anii 50. Un loc foarte bogat în istorie pe unde este foarte frumos să te plimbi.

Zgârie – norii Garibaldi

Veritabile bijuterii ale arhitecturii, au o arhitectură futuristă care este în contrast cu alura mai futuristă a clădirilor tradiționale din centrul istoric.

Coloanele San Lorenzo

Se află într-un colț de stradă, în mijlocul orașului, înconjurate de magazine. Aici își dau întâlnire tinerii milanezi.

Bazilica Sant’Ambrogio

Basilica di Sant’Ambrogio

Este una din cele mai vechi biserici din Milano. O biserică ce datează din secolul 11, construită pe locul unei biserici din secolul 4. Sant’Ambrogio este patronul spiritual al orașului.

Îl vei putea vedea într-o criptă de aici, alături de alți doi martiri din secolul 13.

Cartierul Boem Brera

Este unul din cele mai dinamice cartiere din Milano. Este un cartier pietonal în întregime deci te poți plimba aici liniștit.

Porta Nuova cu arhitectura sa modernă

Situat în apropiere de gara din Milano și destul de aproape de cartierul Brera, Porta Nuova, este cartierul de afaceri.

Un cartier care simbolizează renașterea orașului. Deci este locul ideal pentru a descoperi noul suflet al orașului.

Această zonă istorică, altădată industrială, a redevenit cel mai nou loc din oraș, datorită unui plan de renovare futurist.

Isola, cartierul street art

În italiană, isola înseamnă insulă. Un nume care se potrivește foarte bine acestui cartier, care multă vreme a fost despărțit de restul orașului de o cale ferată.

În zilele noastre, acest cartier vechi din secolul 19 se transformă încet-încet într-o enclavă dinamică și burgheză.

Are cea mai frumoasă colecție de street art eclectică create de artiști locali și vei putea admira deci cele mai suprarealiste, vibrante și imaginative opere.

Cartierul șic Porta Romana

Se spune că toate drumurile duc la Roma. Dar Corso di Porto Romana, chiar ne duc acolo. Și cu arhitectura clădirilor, din jur, această conexiune sună ca o evidență. Are cele mai somptuoase clădiri din secolul 19, are restaurante, SPA-uri și mereu a fost un loc foarte în vogă aici.

Are cele mai design showroom-uri, baruri de cea mai înaltă calitate și este un loc din ce în ce mai popular.

Cascina Cuccana, pentru a profita de viața de la țară în oraș. O vastă fermă din secolul 18 care te va ajuta să profiți de viața de la țară în mijlocul orașului. Are un restaurant, o grădină, o piață și multe alte atracții.

Cimitirul monumental din Milano

Este mai mult decât un cimitir, este un imens muzeu in aer liber, cu numeroase morminte artistice. La intrarea principală, se află cei mai importanți oameni.

Vei putea admira o piramidă, un turn alb sau și un mormânt în formă de baldachin alb din marmură.

Cele mai bogate familii din Milano au rivalizat, se pare în originalitate si inventivitate pentru a crea cele mai interesante morminte cu îngeri și statui.

Pinacoteca de Brera

Este una din cele mai importante colecții de artă din Italia. Se află în Palazzo de Brera.

Mai întâi, călugării, au făcut din acest loc, un important centru cultural, cu o școală, cu un observator astronomic și cu o bibliotecă.

De atunci, colecția sa a devenit din ce în ce mai mare.

Stadionul San Siro din Milano

Dacă ești microbist, trebuie neapărat să vezi cum joacă AC Milan la ea acasă. Ambianța de pe stadion este pur și simplu excepțională.

Lacul Como

Milano este un oraș mare, aflat într-un cadru natural privilegiat. La o oră de mers cu mașina, se află Lacul Como. Poți realiza astfel, o excursie magnifică cu familia sau cu prietenii.

Mai mult decât capitala italiană a modei, Milano este o destinație turistică cu o mulțime de atracții și de activități, cu atuuri culturale, cu monumente istorice și piețe minunate de descoperit.

Unde ma cazez in Milano?

Hotel Berlino

Unul dintre cele mai cunoscute, hoteluri este Hotel Berlino.


Pe langa preturile accesibile, hotelul este recomandat deoarece si recenziile de pe TripAdvisor sunt foarte bune. Conform descrierii hotelului, Berlino Hotel este unul modern și dinamic. Hotelul Berlino este situat într-unul dintre cele mai pline de viață cartiere din Milano, la câțiva pași de Corso Sempione și de centrul de congrese Mico. Hotelul este situat într-o poziție excelentă, nu departe de centru și aproape de numeroasele restaurante și cluburi din Corso Sempione de unde, prin parcul omonim, puteți ajunge cu ușurință la Castello Sforzesco și Trienale. Hotelul oferă tuturor oaspeților săi conexiune gratuită la internet WiFi în întregul hotel și două stații de internet cu imprimantă dedicată situate în holul mare cu sala de lectură alăturată. Toate cele 47 de camere ale hotelului sunt dotate cu cel mai bun confort, inclusiv aer condiționat, parchet, încuietoare electronică, TV LCD, canale cu vizionare cu plată, minibar, telefon și birou. Micul dejun este inclus și room service este disponibil la cerere. Hotelul este situat într-o poziție excelentă și datorită conexiunilor urbane eficiente este posibil să ajungeți rapid și ușor în centrul și toate punctele strategice ale orașului Milano, inclusiv Domul, gara centrală, stadionul San Siro și Palasharp.Booking.com