Ce să vizitezi în Madrid: iată cele mai frumoase obiective turistice

Obiective turistice Madrid, iată cele mai frumoase locuri de vizitat în capitala Spaniei.

Te pregătești să faci o vacanță la Madrid, dar nu știi ce să vizitezi sau care sunt cele mai importante locuri de vizitat?

În acest articol găsești cele mai frumoase obiective turistice din Madrid, pe care te sfătuiesc să le vezi neapărat.

Cei care adoră arta, grădinile frumoase și istoria, vor fi încântați cu siguranță când vor descoperi această destinație minunată. Bogăția Madridului este ca și imaginea sa. Sau ca și istoria sa. Este densă și surprinzătoare.

Am putea spune despre acest oraș că este un oraș plin de contraste. Pe timp de zi este foarte mândru să prezinte instituții culturale și patrimoniale, printre cele mai prestigioase din Europa.

Iar odată cu lăsarea serii, locuitorii Madridului ies din case și trăiesc în ritmul barurilor, cluburilor de noapte și a altor locuri festive.

Este o capitală foarte dinamică unde oamenii adoră să hoinărească. Și nu numai. Madrid este cel mai populat oraș din țara lui Don Quijote.

Dinamismul său cultural îi conferă un caracter modern, datorită căruia poate concura foarte ușor cu sora sa, Barcelona.

Hai să vedem care sunt principalele obiective turistice din Madrid și cele mai frumoase locuri de vizitat.

Puerta Del Sol

Cele mai frumoase obiective turistice din Madrid Puerta del Sol
Cele mai frumoase obiective turistice din Madrid: Puerta del Sol

Dacă te întrebi ce să vizitezi în Madrid mai întâi, răspunsul este: Puerta Del Sol. Vizita Madridului de aici trebuie să înceapă. Este în centrul tuturor lucrurilor. De aici debutează toate străduțele principale.

Plaza Mayor

Ce să vizitezi în Madrid Plaza Mayor
Ce să vizitezi în Madrid: Plaza Mayor

După Puerta Del Sol, aici trebuie să ajungi. Este un sit istoric minunat. Este un adevărat simbol al orașului. In centrul său se află statuia lui Filip al treilea, călare pe cal. Circulația în piață este pietonală, aceasta fiind înconjurat[ de clădiri cu o arhitectură remarcabilă.

Până în anul 1790 a fost teatrul macabru al inchiziției spaniole. A fost folosită și pentru cursele cu tauri până la sfârșitul secolului 19.

Cu fațadele sale ornate cu fier forjat, frescele sale și săgețile sale din ardezie, cu siguranță că este una din cele mai frumoase piețe din Spania.

Acum, turiștii vin aici pentru a savura un pahar în numeroasele cafenele de aici sau pentru a asista la numeroasele spectacole.

Gran Via

Cele mai frumoase locuri de vizitat la Madrid: Gran Via
Cele mai frumoase locuri de vizitat la Madrid: Gran Via

Este ca si un Boardway sau ca și un Champs Elysées din Madrid. Este foarte aglomerat indiferent de oră și este un bulevard mare care leagă Plaza de España de Plaza de Cibeles.

Datează din anul 1910 și este un loc foarte aglomerat, plin de cafenele, baruri, restaurante, hoteluri și buticuri.

Este un loc ideal pentru shopping, dar aici se concentrează și principalele teatre din oraș și cinematografele tradiționale care au știut cum să își păstreze autenticitatea. De remarcat și arhitectura remarcabilă a clădirilor de aici.

Muzeele din Madrid

kalapod.net
Obiective turistice Madrid Muzeul Prado
Cele mai importante obiective turistice Madrid: Muzeul Prado

Muzeul Prado este unul din cele mai importante muzee din lume, cu siguranță, mândria celor de aici.

Pentru mulți, acest muzeu este cea mai bună pinacotecă din lume.

Un muzeu care a fost inaugurat în anul 1819 și care posedă peste 9000 de opere de artă.

În acest muzeu, vei putea descoperi și cea mai mare colecție de tablouri spaniole.

Operele lui Goya și Velasquez sunt prezente aici, dar și cele ale lui Greco.

Operele italiene sunt și ele foarte bine reprezentate aici cu Titien, Boticelli sau Veronese.

Nu uita să vizitezi și Muzeul Thyssen, aflat în apropiere și Reina Sofia.

Grădina Botanică Regală

Grădina Botanică Regală Madrid

 

Aflată lângă Muzeul Prado, aceasta grădină botanică oferă un adevărat moment de relaxare în mijlocul a 5000 de specii diferite.

Este repartizată pe mai multe terase oferind fiecare plante din diferite locuri și de diferite specii.

Aici vei putea găsi plante medicinale, plante aromatice, trandafiri, bonsai și multe altele, făcând parte din una din cele mai frumoase grădini botanice din Europa.

Palatul Regal din Madrid

Palatul Regal Madrid
Ce să vizitezi în Madrid: Palatul Regal

Palatul Regal este un loc foarte important și foarte frumos din Madrid. Și este cel mai mare palat regal din Europa Occidentală.

Trebuie neapărat să descoperi magnificele sale grădini și să admiri arhitectura sa, fiind o adevărată bijuterie în stil clasic și baroc. Un loc maiestuos, care are o arhitectură inspirată de Muzeul Luvru. Sălile sale sunt impozante iar comorile sale artistice numeroase.

Vei descoperi aici un loc încărcat de istorie, mai ales prin intermediul Salonului Halebardierilor, sala Coloanelor, camera Regelui Charles III și al altor încăperi ornate cu fresce extravagante, podele de marmură și un decor din aur masiv.

Iar după ce ai văzut cele mai frumoase și mai importante lucruri de aici, trebuie să ajungi și pe la Grădinile Sabatini sau Campo Del Moro care merită și ele să le faci o vizită.

În plus, dacă vii într-o zi de miercuri sau sâmbătă dimineața, poți să ai șansa de a asista la schimbarea de gardă regală care este un spectacol foarte interesant de văzut.

Poți contempla Palatul Regal din Plaza de Oriente. Piața este acoperită în întregime de grădini unde te poți plimba și admira cele mai frumoase statui și fântâni.

Chiar în față, se află Palatul Regal, reședința oficială a regilor Spaniei, chiar dacă în zilele noastre, nu mai stă nimeni aici.

Palatul este acum un muzeu care poate să fie vizitat. Iar în zilele noastre, este un loc de recepție pentru marii șefi de stat și pentru semnarea de acte oficiale.

Atunci când vii în Madrid, trebuie neapărat să faci și o vizită la Teatrul Regal, care se află în Plaza del Oriente în fața Palatului Regal.

Construcția sa a fost ordonată în anul 1817 de către Regina Izabela II și încă de la inaugurarea sa, în anul 1850, este cea mai apreciată sală de operă de către cântăreții lirici cei mai celebri, deoarece are o acustică remarcabilă.

Centrul de Artă Reina Sofia

Muzeul Reina Sofìa
Top obiective turistice Madrid: Muzeul Reina Sofìa

Este un alt muzeu care trebuie neapărat să fie descoperit aici. Se diferențiază prin cele mai frumoase opere de artă iar cei care ajung aici au privilegiul de a descoperi o vastă colecție de artă internațională din secolul 19 până azi.

Aici a fost expus celebrul tablou Garnica al lui Picasso și tablourile lui Dali. Iar clădirea însăși surprinde cu cea mai frumoasă arhitectură.

Catedrala Almudena din Madrid

Catedrala Almudena din Madrid

Este imposibil să vizitezi Madrid, fără să ajungi sau să remarci Catedrala Santa Maria La Real de la Almudena, care a fost construita in fata palatului regal in secolul 20.

Fațada sa impresionează prin stilul său neoclasic iar cupola sa cu o cruce foarte înaltă este extrem de impresionantă. Este decorată cu 12 statui și are două turnuri

Stadionul Santiago Bernabeu

Este un stadion cu adevărat emblematic, unde trebuie să ajungă orice fan înrăit al fotbalului. Vei fi cu adevărat uimit de acest stadion imens unde faimoasa echipă Real Madrid are obiceiul de a juca.

Principalele cartiere ale orașului

În sejurul tău la Madrid, poți alege să stai în diferite cartiere. De altfel, fiecare dintre ele prezintă o mulțime de particularități diferite.

Centrul se distinge prin vastele sale piețe, edificiile sale istorice, luminile sale colorate, prezența locuitorilor și a turiștilor în fiecare colț de stradă, dar și restaurante și buticuri remarcabile.

Paseo del Prado este un cartier elegant unde se află un bulevard de artă și de cultură, dar și situri importante, precum Muzeul Prado, Reina Sofia Thyssen-Bonemiza sau Parcul Retiro.

Barrio de Salamanca este un loc mult mai liniștit. Un cartier rafinat cu cele mai frumoase imobile și apartamente. Poți admira aici cea mai frumoasă arhitectură, dar și trecătorii care se îmbracă foarte șic.

Dacă nu vrei un cartier aglomerat, poți alege Arguelles. Are cea mai tânără și cea mai dinamică atmosferă și este un cartier frecventat mai ales de către studenți.

Chamberi este o altă parte a orașului care nu este atât de aglomerat, cu străduțe tradiționale, buticuri simple și locuri pline de verdeață.

La Latina este un loc mai vechi, dar și modern în același timp, reputat pentru piețele, restaurantele sale și pentru cele mai delicioase tapas.

Cartierul Las Letras este cartierul literar din Madrid. Este un cartier boem, unde au locuit cei mai celebri scriitori spanioli. Vei găsi acolo numeroase teatre, cafenele istorice, și magnifice librării de unde poți cumpăra cele mai frumoase opere vechi.

Pe Calle de Las Huertas, poți admira cele mai frumoase citate gravate cu litere de aur pe trotuar. Sunt extrase din opere celebre ale scriitorilor spanioli. Piața Santa Ana este aici piața principală cu un hotel foarte frumos, un teatru, baruri și restaurante.

La Templul lui Amon, vei putea visa la Egiptul Antic. Exact in capătul celebrei Gran Via, pe partea de vest, se află Plaza de Espana. În această frumoasă piață, înconjurată de grădini, se află un mic pârâu și o fântână. Iar în centrul său se află o statuie ridicată în onoarea lui Cervantes.

Dar, acest cartier din Madrid ar trebui să fie vizitat mai ales pentru Templul lui Amon. Construit pe Muntele Principe Pio acest templu egiptean a fost oferit spaniolilor de către egipteni drept mulțumire pentru participarea la campania de salvare a siturilor antice.

Parcul Retiro din Madrid

Parcul Retiro Madrid
Parcul Retiro Madrid

Este cel mai frumos plămân verde al orașului. În plin centru al orașului, se întinde pe 18 hectare. Grădinile sale datează din secolul 17. Aici vei găsi o grădină cu trandafiri, un pârâu, fântâni, dar și două palate. Plimbarea cu barca pe pârâu este un lucru obligatoriu pentru toți cei care adoră natura și spațiile verzi.

De asemenea, poți admira simbolul orașului. Aflat în Piața centrală a orașului, Puerta Del Sol, emblema orașului este un urs cu zmeură, o statuie din piatră și din bronz, o operă originală din a doua jumătate a secolului XX. Aici vei găsi și celebrul orologiu de la Casa de Correos, dar și statuia Maridablanca.

Mai trebuie să ajungi și pe la Grand Mirador Du Faro De Moncloa, pe lângă Ciudad de Universitaria. Este un obiectiv turistic înalt de 110 metri, care îți va permite să contemplezi mai ales Palatul Regal, Catedrala Almudena și Cartierul Cuatro Torres Business Area.

Poți vizita cele mai frumoase specii tropicale la Gara Atocha. Poate părea destul de greu de crezut, dar una din principalele atracții din Madrid, se află în gara sa centrală. Este o gară monumentală, care are de fapt dimensiunile unui palat. O grădină tropicală aflată în vechiul său Atrium. Poți face deci o haltă în cea mai frumoasă grădină botanică, așteptând trenul.

Cea mai mare piață in aer liber, El Rastro. Dacă petreci o duminică la Madrid, trebuie să ajungi și pe la cea mai mare piață in aer liber de aici. Este plină de localnici și de turiști care vor să facă cele mai bune afaceri. Doar atmosfera de aici merită pe deplin o vizită.

Poarta Alcalà

Poarta Alcalà Madrid
Poarta Alcalà Madrid

Acum ceva ani, puteai ajunge la Madrid, prin una din cele cinci porți ale sale. Azi, Poarta Alcalà este unul din cele mai populare monumente de aici.

Madrid este un oraș foarte frumos și este foarte plăcut să te plimbi pur și simplu pe aici, să hoinărești și să te pierzi pe străduțele sale.

Și dacă vrei să ajungi undeva la înălțime, trebuie să ajungi pe la Circulo de Bella Artes. O clădire care adăpostește un centru cultural și care are și un rooftop. Vei putea profita astfel de o priveliște minunată asupra Madridului și vei găsi aici și un bar.

Madrid este deci un oraș formidabil de descoperit. Turiștii care vin cu miile aici în fiecare an, apreciază cu siguranță cultura de aici, care poate fi descoperită la orice pas, istoria, vizitând unul din muzeele sale, monumentele, parcurile sau cele mai frumoase locuri unde se poate degusta o gastronomie tradițională.

Pe lângă celebrele sale muzee, cele mai animate bulevarde mărginite de magazine de tot felul, restaurante cu o bucătărie internațională și tradițională minunată, și viața sa nocturnă legendară, Madrid surprinde și prin bistrourile sale centenare autentice, cartierele sale cu un stil foarte diferit, circuitele sale ultra turistice și centrele sale culturale alternative.

Este una din cele mai tinere capitale europene, luminoasă, vibrantă și ospitalieră. Moștenirea lăsată de cele două mari dinastii – Habsburgii și Burbonii – fac ca această destinație să fie extrem de bogată din punct de vedere artistic sau cultural.

Un oraș cosmopolit care a cunoscut o dezvoltare extraordinară și care este extrem de animat.

Cu siguranță că vei adora și tu această capitală dinamică și extrem de colorată! Climat, delicii culinare, viața nocturnă, atracții sau Madrilenii… pretextele nu lipsesc pentru a descoperi cea mai frumoasă destinație.

Da, Madrid este cea mai frumoasă, cea mai dulce și cea mai călduroasă destinație! O destinație pe care mulți își doresc să o descopere din colț în colț, din stradă în stradă. Fiecare loc de aici este unic în genul său și ascunde o mulțime de comori.

Un oraș foarte primitor și cosmpolit, fără îndoială unul din cele mai frumoase din Europa. Dar și cele mai interesante.Booking.com