Ce să vizitezi în Florența: iată cele mai frumoase obiective turistice

Florența, adică Firenze în italiană, este vechea capitală a Toscanei, fiind acum o capitală provincială, un oraș universitar înconjurat de coline, un loc foarte pitoresc.

Dacă vrei să vizitezi acest superb oraș, în acest articol găsești cele mai frumoase obiective turistice din Florența și principalele locuri de vizitat.

Florența este unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia deoarece are o mulțime de atracții turistice, istorice, artistice și arhitecturale. Doar acest superb oraș, reunește peste 25% dintre operele patrimoniului artistic italian.

Centrul istoric din Florența a fost înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO pe 17 decembrie 1982.

Este deci o adevărată bijuterie istorică, dar este în același timp, un oraș foarte fermecător, foarte activ și animat. Cea mai bună modalitate de a-l descoperi este să te lași dus de magia sa. Vei face astfel o călătorie pasionantă înapoi în timp și te vei trezi în inima Evului Mediu sau a Renașterii.

Iată cele mai importante obiective turistice din Florența și cele mai frumoase locuri de vizitat.

Domul din Florența sau Catedrala Santa Maria del Fiore

Domul din Florența
Locuri de vizitat în Florența: Domul din Florența

Ce să vizitezi în Florența mai întâi? Poți începe cu Domul din Florența, cunoscută și cu numele Catedrala Santa Maria del Fiore.

Este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Florența. Construcția imensei catedrale gotice a debutat în 1296 și a fost consacrată în 1436 și în zilele noastre poate primi până la 20 000 de persoane.

Este o catedrală foarte impozantă, fiind una din cele mai mari din lume, alături de Saint Paul din Londra sau Sfântul Petru din Roma.

Exteriorul său, făcut din marmură verde, roz și albă are mai multe porți elaborate și statui care merită să fie descoperite.

În interiorul său, domul Brunneleschi este o veritabilă capodoperă. Trebuie neapărat să urci pe cele 463 de scări pentru a ajunge până în vârf. Priveliștea de aici merită pe deplin.

Palazzo Vecchio

Obiective turistice Firenze Palazzo Vecchio
Obiective turistice Firenze: Palazzo Vecchio

În jurul celebrei piețe din Florența pot începe primele tale descoperiri. Inima centrului său istoric, o veritabilă scenă artistică și un centru politic al orașului, încă din Evul Mediu, Pizza della Signoria ascunde mai multe comori.

Într-un stil medieval, Palazzo Vecchio a fost construit la sfârșitul secolului 13, începutul secolului 14.

În Evul Mediu, era inima vieții politice. Din 1865 până în 1871 a fost sediul Parlamentului Regatului Italiei, în timp ce astăzi găzduiește primarul Florenței și diverse birouri municipale.

Există, de asemenea, un muzeu, care vă permite să vizitați camerele magnifice unde, printre altele, sunt expuse opere de artă ale lui Michelangelo Buonarroti, Donatello, Verrocchio.

Aflat în Piața de la Signoria, arhitectura sa îți va atrage cu siguranță privirea. Are un turn înalt de 94 de metri – Turnul Arnolfo, care oferă o priveliște superbă asupra orașului. Ceasul mare din turn a fost construit în 1667 (inițial era un ceas mai mic) și funcționează perfect și în zilele noastre.

Campanile di Giotto

Ce să vizitezi în Florența: Il Campanile di Giotto
Ce să vizitezi în Florența: Il Campanile di Giotto

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Florența este Il Campanile di Giotto.

Clopotul Catedralei din Florența reia aceleași coduri ca si catedrala pentru fațada sa – marmură albă, roz și verde și nișe unde se află statui ale unor sfinți. O scară strâmtă de 414 pași permite accesul la turnul său de 84 de metri.

La fel ca în cazul cupolei domului, vei putea profita din plin de o priveliște de 360 de grade asupra orașului și asupra catedralei.

Baptisteriul Sfântului Ioan Botezătorul (Battistero di San Giovanni)

kalapod.net
Baptisteriul Sfântului Ioan Botezătorul
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Florența: Baptisteriul Sfântului Ioan Botezătorul

Un alt obiectiv turistic din Florența care trebuie neapărat vizitat este Baptisteriul Sfântului Ioan Botezătorul.

Are o arhitectură în stil roman și este dedicat Sfântului Ioan Botezătorul, fiind un loc unde au fost botezate multe persoane de aici. Mai ales Dante, un ilustru poet și scriitor.

Interiorul său are plafoanele decorate cu mozaicuri în nuanțe de auriu care prezintă viața lui Ioan Botezătorul.

Muzeul Opera dell Duomo

Muzeul Opera dell Duomo

Pentru a încheia cu lucrurile pe care le poți vizita în jurul Domului din Florența, trebuie neapărat să vizitezi și acest muzeu.

Regrupează statui, sculpturi și opere care erau altădată în catedrală, Baptisteriul și Campanille.

Este foarte modern și aici statuile sunt foarte bine puse în valoare.

Capelele Medici

Locuri frumoase de vizitat în Florența Cappelle Medicee
Locuri frumoase de vizitat în Florența Cappelle Medicee

Istoria orașului Florența este strâns legată de cea a familiei Medici. De astfel, mormintele acestei familii se află aici în oraș și se pot vizita de către turiști.

Putem distinge de altfel, trei capele care adăpostesc mormintele acestora – Noua Sacristie, Capela Comorii și Capela Prinților.

Palatul Bargello

Palatul Bargello Florența

Dacă vrei să descoperi un loc departe de agitație, acesta este. Este un loc perfect, care te va epata cu siguranță.

Palatul Bargello se află în locul unei foste închisori. Aici sunt regrupate sculpturi impresionante din perioada Renașterii.

Curtea sa este una remarcabilă și este una din cele mai frumoase din Italia.

Palatul Medici – Riccardi

Este una din cele mai mari opere ale lui Mizelozzo di Bartolomeo, un faimos arhitect, foarte apreciat de către familia Medici.

Are un aspect exterior foarte armonios și este considerat drept model pentru alte palate din oraș. Interiorul său are o frumoasă grădină și diferite fresce.

Mistrețul de bronz

Este o atracție a orașului care se află la piața acoperită Mercato Nuovo. Este o statuie de bronz care datează din secolul 17.

Aruncă o monedă în gura sa și apoi freacă-i nasul. Dacă aceasta cade în apă, atunci se pare că vei avea noroc și vei mai reveni în orașul Florența.

Este o replică a statuii originale din marmură care se află la Galeriile Uffizi.

Galeria Academiei din Florența

Sculptura David de Michelangelo din Florența
Sculptura David de Michelangelo din Florența

Muzeul adăpostește una din cele mai celebre statui din lume – este vorba despre David a lui Michelangelo. Este o capodoperă de peste 5 metri din marmură albă care îl prezintă pe David înainte de a-l înfrunta pe Goliat.

Dar nu numai. Are cele mai impresionante opere care datează din secolele 13-16, capodopere ale unor artiști de renume.

În cele nouă săli ale muzeului vei putea admira o mulțime de opere de artă florentine, o colecție de icoane rusești și muzeul instrumentelor de muzică.

Santa Maria Novella

La câțiva pași de Galeria Academiei se află Santa Maria Novella. Este un cartier gigant, celebru pentru biserica sa cu același nume, care te invită să faci o pauză de cafea sau capuccino pe una din terasele cafenelelor sale.

Pe cele mai fermecătoare străduțe, poți pleca în descoperirea principalei sale curiozități – este vorba despre Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella.

Este cea mai veche farmacie din lume, o adevărată instituție de unde și Regina Angliei își face cumpărăturile.

Muzeul San Marco

Construit în Piața San Marco, Muzeul San Marco a fost pe vremuri o mănăstire dominicană. Azi este deschis publicului și are cea mai mare colecție de picturi ale lui Fra Angelico din lume, un pictor și un călugăr de renume.

În jur, la etajul superior ,în sala ospiciului și chiar în celulele sale, vei găsi o mulțime de fresce religioase de mare valoare.

Galeria Uffizi din Florența

Obiective turistice Florența Galleria degli Uffizi
Obiective turistice Florența: Galleria degli Uffizi

Alături de Cupola Domului și Galeria Academiei, completează de minune un trio de atracții must see de aici. Este unul din cele mai bogate muzee din lume.

Colecția sa de opere este cu adevărat impresionantă iar muzeul este imens. Dar în același timp, este una din cele mai importante pinacoteci din lume.

Piazza della Signoria

Locuri de vizitat în Florența Piazza della Signoria
Locuri de vizitat în Florența: Piazza della Signoria

Este un punct nevralgic al orașului, un loc unde trebuie să ajungi neapărat. Sub împăratul Hadrian, acest mare complex termal era construit pe piața actuală.

În Evul Mediu a fost un complex rezidențial, înainte de a deveni centrul politic al orașului. Î

n jurul fântânii lui Neptun, bate inima orașului Florența – aici se adună turiștii și localnicii pentru a admira artiști care cântă sai care dau un spectacol în public.

Palatul Pitti

Cele mai frumoase obiective turistice din Florența Palatul Pitti
Cele mai frumoase obiective turistice din Florența: Palatul Pitti

Este un loc ce stă drept mărturie pentru patrimoniul local. Are șase muzee și trei grădini și o mulțime de săli de expoziție. Ornate cu fresce sau cu iluzii optice, toate au o colecție uimitoare de opere.

Palatul Pitti a fost reședința familiilor Medici și Savoia. Este situat în Piazza Pitti.

În interior, acesta găzduiește un complex muzeal mare, cu muzee și galerii care conțin opere de artă de diferite tipuri. De exemplu, există Tesoro dei Granduchi, un muzeu specializat de artă aplicată.

Muzeul modei și costumului, dar și galeria Palatina în interiorul căreia se află diverse capodopere ale lui Raffaello e Tiziano. În cele din urmă, Palazzo Pitti include și Grădinile Boboli, întregul complex este printre cele mai vizitate din oraș după Uffizi.

Grădinile Boboli din Florența

Locuri de vizitat în Florența Grădinile Boboli
Locuri de vizitat în Florența: Grădinile Boboli

Grădinile Boboli sunt un loc excepțional unde poți hoinări. Este comparată foarte des cu Grădinile Versailles și oferă cea mai luxoasă și mai luxuriantă pauză, demnă de un basm cu zâne.

Altădată era rezervată plimbărilor celor din familia Medici și celor mai frumoase ceremonii. În inima centrului istoric din Florența, Grădina Boboli este un alt must see de aici. Este locul ideal unde poți face o pauză între două vizite.

Cei 4,5 de hectare ai săi sunt ornați cu minuni istorice. Printre cele mai emblematice, vei găsi Amfiteatrul lui Ramses. Dar mai sunt aici o mulțime de fântâni, de statui de marmură sau grote.

Grădinile Boboli din Firenze sunt un loc în afara timpului, sublimat de cele mai prețioase moșteniri. Este o adevărată oază de pace, care te va relaxa și te va calma. De altfel, un lucru foarte pozitiv pentru grădină – se poate vizita tot anul. Deci culorile sale se vor schimba în funcție de anotimp.

Ponte Vecchio

Atracții turistice în Florența: Ponte Vecchio
Atracții turistice în Florența: Ponte Vecchio

Este cel mai vechi cunoscut pod din Florența. Este singurul care a nu fost distrus de bombardamentele germanilor din al doilea război mondial, rămânând intact din anul 1345.

Este un pod excepțional cu un scop precis – permitea celor din dinastia Medici – să treacă de la Galeria Uffizi la Palatul Pitti sau la Palatul Vecchio în deplină siguranță.

În zilele noastre, este celebru pentru buticurile sale unde poți face shopping.

Piața San Lorenzo – Piața Centrală

Florența posedă numeroase piețe, dar cea mai celebră dintre ele este fără doar și poate, Piața San Lorenzo. Aici vei găsi mai ales produse din piele, ideale pe post de suvenir. Dar și produse de gastronomie fină care te vor delecta cu siguranță.

Piața Michelangelo îți va permite să fii la înălțime. Este deci cea care îți va oferi o panoramă excepțională. Îți va permite să descoperi Florența sub un unghi inedit.

Este deci o esplanadă care datează din secolul XIX, cunoscută pentru panorama pe care o oferă asupra orașului.

Giardino Bardini

Dacă vrei să te bucuri de cel mai frumos apus de soare la Firenze, aici trebuie să ajungi. Este o grădină tipică din perioada Renașterii, un colț minunat de verdeață care este foarte apreciat mai ales pentru cea mai frumoasă belvedere.

Instalată pe aproximativ 4 hectare, grădina se poate vizita de pe Via dei Bardi sau Costa San Giorgio și promite cea mai fermecătoare plimbare în mijlocul trandafirilor, a glicinei, irișilor sau alte plante.

O mulțime de potecuțe te vor duce la fântâni și canale, înainte de a ajunge la scara centrală pentru a ajunge în vârful său.

Bazilica Santa Croce

Locuri frumoase de vizitat în Florența Basilica di Santa Croce
Locuri frumoase de vizitat în Florența: Basilica di Santa Croce

Situată în piața cu același nume, Bazilica Santa Croce este cea mai mare bazilică franciscană din Italia.

Este o bazilică sacră unde se află mormintele mai multor florentini importanți, printre care și Michelangelo, Dante Aligheri, Niccolo Machiavelli sau Galileo Galilei.

Cartierul Oltrarno

Pe malul stâng al râului Arno se află cartierul Oltrarno. Aici te poți lăsa fermecat de cele mai frumoase ateliere ale artizanilor, de micile piețe și restaurante tipice, fără să uităm de cele mai frumoase biserici, piețe, monumente sau muzee.

Cartierul San Niccolo

Este un cartier mic, aflat între Arno și coline în sud, fiind foarte liniștit pe timp de zi și foarte animat pe timp de seară.

Este o adevărată plăcere să te plimbi pe străduțele sale pietonale și cu căsuțe puțin mai colorate față de alte locuri.

Trebuie de asemenea, să cauți cea mai bună înghețată din Florența. O mulțime de gelaterie propun aici delicioase și cremoase varietăți de înghețată. Aici poți savura, de asemenea, cele mai delicioase cafele espresso. În mod uimitor, cele mai bune se află în centrul său istoric.

Leonardo Interactive Museum

Chiar lângă Galeria Academiei se află acest uimitor muzeu privat. Fondat în 2004, vei putea încerca aici cele peste 50 de mașini uimitoare gândite sau inventate de către inventatorul genial, să participi la laboratoare dinamice și inovatoare și să admiri cele mai frumoase opere ale acestuia.

Bazilica San Miniato Al Monte

Această bazilică este o perlă a artei florentine. Pe lângă interesul său istoric, aceasta oferă și ea cea mai frumoasă panoramă asupra cetății toscane.

Este o bazilică care a fost construită începând cu anul 1018 pentru a se aduce un omagiu Sfântului Miniato, primul martir creștin din Florența care a fost înhumat aici.

Cimitirul Porților Sfinte este cel care înconjoară bazilica. Are numeroase monumente funerare demne de interes, printre care și cel al lui Carlo Collodi. Opera sa cea mai celebră- Aventurile lui Pinocchio. Vei putea admira aici și cele mai frumoase sculpturi funerare.

În plus, poți merge să admiri Turnul înclinat din Pisa. Care se află la o oră de Florența.

Florența te va fermeca, fără doar și poate cu capelele sale maiestuoase, cu palatele sale fortificate, cu grădinile sale elegante, cu numeroasele sale muzee sau cu operele sale din Epoca Renașterii.

Arhitectură fabuloasă, posibilități de shopping, o reîntoarcere în trecut, artă cât vezi cu ochii, gastronomie și cele mai delicioase varietăți de înghețată… iată care sunt promisiunile cu care vine Florența. Promisiuni îndeplinite de fiecare dată!


Booking.com

Un comentariu la „Ce să vizitezi în Florența: iată cele mai frumoase obiective turistice”

Comentariile sunt închise.