Ce să vizitezi în Dublin: iată cele mai frumoase obiective turistice

Dublin este o destinație dinamică, cosmopolită, dar și foarte tânără. Și un lucru e sigur- Dublin este cea mai britanică dintre destinațiile irlandeze și una din capitalele culturale care face lumea să viseze cel mai mult. Încărcată de istorie, de poezie și de tradiții, Dublin este capitala care te va ajuta să te bucuri de un dinamism extraordinar.

Un oraș UNESCO al literaturii. Dublin a fost căminul pentru numerosi artiști celebri precum James Joyce sau Oscar Wilde.

Și chiar dacă influența literară încă se mai face simțită, Dublin înseamnă mult mai mult.

Activitățile nu lipsesc aici, aceasta fiind un veritabil paradis pentru turiști.

Catedrala Saint Patrick

Locuri de vizitat in Dublin
Ce poti vizita in Dublin.

 

Catedrala Saint Patrick. Este o catedrală care a fost construită în anul 1255, pe același loc unde Saint Patrick ar fi botezat conducătorii celtici locali. Este o clădire impozantă aflată în inima orașului, în cartierul Liberties și un sit creștin cel mai vechi și cel mai sacru din Dubli.

Vei putea admira aici toate detaliile minunate ale arhitecturii sale gotice, dar și magnificele sale vitralii.

Cartierul Liberties trebuie să fie descoperit și pentru Guiness Storehouse. Este un muzeu integrat într-o braserie a berii negre, de care irlandezii sunt foarte mândri. Este atracția numărul 1 din Dublin.

Nu e de mirare, deoarece faimoasa băutură neagră este cu siguranță faimoasă în lumea întreagă. În anul 1752, un îndrăzneț berar, Arthur Guiness a semnat un contract de închiriere pe 9000 de ani pentru această braserie. Câteva secole mai târziu, a luat naștere Storehouse. Este construit în stilul arhitectural al Școlii de la Chicago din 1904 și vechiul dezpozit era folosit inițial doar pentru fermentare. În zilele noastre, vei găsi aici cele mai frumoase și mai atractive expoziții multimedia, reclame istorice cu arta berii, totul încununat de Gravity Bar, cu priveliștea sa de 360 de grade.

Cei care adoră arhitectura, trebuie să stea mai mult timp în cartierul Liberties. Este un cartier medieval, legendar, foarte popular, vechi de peste 800 de ani. Vei reuși datorită lui să descoperi altfel orașul Dublin.

Foarte multe străzi ale sale sunt reputate pentru eleganța lor, pentru stilul lor sau pentru buticuri. Un alt carter care merită și el să fie descoperit, este Temple Bar. Adaptat unei vizite culturale, artistice sau festive, Temple Bar District promite cele mai frumoase surprize. De exemplu, cele mai frumoase fresce murale care retranscriu cultura, literatura și istoria irlandeză. De asemenea, aici sunt reunite cea mai mare parte a puburilor.

EPIC Ireland

Locuri de vizitat in Dublin EPIC Ireland
Ce sa vizitezi in Dublin EPIC Ireland

 

EPIC Ireland. Aflat în sălile cu boltă și încărcate cu istorie de la CHQ Building, Muzeul EPIC este consacrat emigrării irlandeze și oferă mai multe informații despre diaspora irlandeză. Prin intermediul unei experiențe ultramoderne, vizitatorii descoperă dimensiunea tragică și întreaga emoție a călătoriilor întreprinse de cei care au părăsit coastele irlandeze în trecut.

Grafton Street

Locuri de vizitat in Dublin: Ce sa vizitezi in dublin : Grafton Street
Ce sa vizitezi in dublin : Grafton Street

 

Grafton Street pentru shopping, shopping și iarăși shopping. Vrei să aduci un suvenir familiei sau pur și simplu vrei să îți faci plăcere? Aici trebuie să ajungi. Este cel mai comercial bulevard din Dublin. Artiștii stradali și muzicienii ajută la crearea celei mai frumoase ambianțe.

O’ Connell Street

Ce sa vizitezi in Dublin:O’ Connell Street
Locuri de vizitat in Dublin:O’ Connell Street

 

O’ Connell Street este Champs Elysée-ul de aici. Este cea mai mare arteră din Dublin. Aici vei găsi marile nume comerciale, hoteluri, restaurante, fast-food-uri sau mai multe monumente.

Aici poți admira si celebra sculptură The Spire, care ajunge până la 120 de metri. Este vorba despre un imens ac, un simbol al reînnoirii Irlandei. Sculptura are un diametru de 3 metri la baza sa și doar 15 cm în vârful său!

Poșta Centrala din Dublin

Locuri de vizitat in Dublin: Poșta Centrala
Ce sa vizitezi in Dublin: Posta Centrala

 

Edificiul Poștei Centrale din Dublin construit în anul 1818 este considerat unul din cele mai bune monumente de aici. Este un edificiu emblematic, de o mare valoare istorică deoarece este locul unde a fost proclamat Republica Irlanda, după revoluția din anul 1916.

De-a lungul bulevardului se aliniază mai multe statui ale unor personalități care au marcat istoria.

Piața de pe Moore Street. Este o piață extrem de colorată și cu puternice accente istorice. Aici, comercianții sunt mereu cu zâmbetul pe buze și îți vor transmite și ție buna lor dispoziție.

George’ s Street Arcade

Locuri de vizitat in Dublin: George’ s Street Arcade
Ce sa vizitezi in Dublin: George’ s Street Arcade

 

George’ s Street Arcade. Este un centru comercial construit în anul 1881 într-un frumos edificiu victorian din Dublin. Prezintă cel mai frumos amestec eclectic de magazine de haine și de antichități.

Castelul din Dublin

Locuri de vizitat in Dublin: Castelul din Dublin
Ce sa vizitezi in Dublin: Castelul din Dublin

 

Castelul din Dublin. Acest castel a avut o mulțime de funcții de-a lungul anilor. A fost pe rând fortăreață, o reședință regală, o garnizoană militară, fiind și în zilele noastre o atracție majoră a orașului.

Doar două turnuri și un perete mai stau încă în picioare din edificiul original construit în Evul Mediu. Din cauza unui incendiu din secolul XVII, castelul a avut foarte mult de suferit. Fortăreața a fost reconstruită în cursul secolului XVIII.

Phoenix Park

Locuri de vizitat in Dublin: Phoenix Park
Ce sa vizitezi in Dublin: Phoenix Park

 

Phoenix Park. Este unul din cele mai mari parcuri urbane din Europa, fiind chiar și de două mai mare decât Central Park. Cu puțin noroc, vei vedea niște cerbi aici.

Catedrala Christ Church

Locuri de vizitat in Dublin: Catedrala Christ Church
Ce sa vizitezi in Dublin: Catedrala Christ Church

 

Catedrala Christ Church. Este o catedrală cu adevărat superbă. Are un stil neogotic și seamănă puțin cu o mică mănăstire așezată în inima orașului. Se distinge prin superba sa arcadă care o leagă de Muzeul Dublinia. Trece deci deasupra unei străzi foarte frecventate din Dublin și conferă cartierului un stil foarte atipic.

Vei putea admira aici imensa sa criptă medievală, să observi bogata sa colecție de relicve și să asculți corul său, care cântă de 4 ori pe săptămână, în timpul rugăciunii de seară.

Biblioteca Chester Beatty

Locuri de vizitat in Dublin:Biblioteca Chester Beatty
Ce sa vizitezi in Dublin:Biblioteca Chester Beatty

 

Biblioteca Chester Beatty. Este o impresionantă bibliotecă care se poate vizita gratuit. Are o splendidă colecție de manuscrise sacre și artistice, foarte vechi.

Grădina Botanică Națională

Locuri de vizitat in Dublin:Grădina Botanică Națională
Ce sa vizitezi in Dublin: Grădina Botanică Națională

 

Grădina Botanică Națională. Este o grădină care datează de la sfârșitul secolului XVIII și care adăpostește în jur de17 000 de specii de plante. Vei putea descoperi astfel o mulțime de specii care provin din lumea întreagă, unele dintre ele nemaiputând fi găsite în stare sălbatică.

Are fântâni, poteci, decorațiuni originale și mai multe sectoare tematice. Te vei putea plimba astfel prin grădina sa chinezească, prin grădina de legume, parcul cu trandafiri, sau sera cu orhidee. Este locul perfect pentru a face cele mai frumoase poze, cu siguranță.

Kilmanhain Gaol. Ai nevoie de o vizită intrigantă? În acest caz, trebuie să ajungi pe la această fostă închisoare. Cei mai rebeli și mai periculoși criminali ai Irlandei au fost aici încarcerați între 1796 și 1924.

Deci vei putea descoperi aici arhitectura modernă a uneia dintre cele mai dure centre de detenție din Irlanda. Celule fără ferestre, reci și umede, cele mai grele condiții de viață… Azi fosta închisoare este un muzeu care oferă mai multe informații despre evenimentele tulburătoare de aici, precum Insurecția de Paște din 1916.

Bilblioteca Trinity College

Locuri de vizitat in Dublin: Bilblioteca Trinity College
Ce sa vizitezi in Dublin: Bilblioteca Trinity College

 

Bilblioteca Trinity College. Este vorba despre cea mai mare bibliotecă din Irlanda și un loc în afara timpului. Este celebră datorită faptului că adăpostește Cartea din Kells, o carte scrisă de călugării celtici înspre anul 800. cartea din Kells este unul din cele mai somptuoase manuscrise ale iluminaților din Evul Mediu. Conține patru Evanghelii din Noul Testament, fiind foarte bogată în caligrafii și decorată foarte frumos. Este o piesă excepțională, cu adevărat unică. Are cea mai superbă sală, long room, parcă ieșită dintr-un film, cu peste 200 000 de opere vechi. Imaginează-ți în acest edificiu o alee interminabilă de peste 60 de metri, din lemn, un tavan cu boltă, dar și cărți cât vezi cu ochii pe două nivele. Nu,nu ne aflăm într-un decor de film!

O adevărată bijuterie a arhitecturii clasice, Universitatea Trinity College unde se află această minunăție de bibliotecă a fost fondată în anul 1952 de către Elisabeth I și a văzut trecând pragul său nume importante precum Jonathan Swift Oscar Wilde, John Millington, Bram Stoker și Samuel Beckett. Un loc unde istoria și cultura irlandeză se îmbină de minune.

Muzeul Național de Arheologie. Propune expoziții arheologice și prezintă evoluția culturii irlandeze de la prima sosire a lor pe aceste tărâmuri din mezolitic până în epoca Irlandei Medievale.

Muzeul Național al Irlandei

Locuri de vizitat in Dublin:Muzeul Național al Irlandei
Ce sa vizitezi in Dublin: Muzeul Național al Irlandei

 

Muzeul Național al Irlandei. Este un muzeu care și-a deschis porțile în anul 1890 și de atunci își transportă vizitatorii departe, acum 7000 de ani înainte de Iisus Hristos. Muzeul are importante colecții arheologice din diferite epoci viking, celtice și medievale, dar și de artă decorativă, prezentând și modul de viață al irlandezilor încă din anul 1850.

Parcul Saint Stepehen’s Green. Este un veritabil colț de verdeață în una din cele mai active zone din oraș. Deci este cea mai frumoasă surpriză. Este construit în cel mai pur stil gregorian și decorat cu statui care datează din Era Victoriană. Un parc care are 9 hectare și o istorie foarte bogată legată de evoluția orașului.

Irish Museum Of Art. muzeul de artă modernă irlandez a fost deschis în mai, în anul 1991. Și și-a impus foarte repede prezența pe scena artistică internațională. Propune expoziții dinamice și programe educative care sunt concepute pentru a te bucura de cele mai amuzante experiențe, dar de și cele mai stimulante.

Ha’ Penny Bridge. Podul cel mai celebru din Dublin se numește Liffey Bridge, dar toată lumea îl numește așa după taxele pe care trebuiau să le plătească pentru a-l traversa- este vorba despre contracția de la half penny. A fost construit în anul 1816 pentru a înlocui un serviciu de feribot. Cu cele trei lanterne ale sale strălucitoare, cu nuanța sa de alb ivoire este o adevărată bijuterie a orașului, adorată de turiști.

Muzeul Dublinia. Urcă într-o mașină a timpului pentru a ajunge până în Evul Mediu. Prezentările interactive de aici îți prezintă 4 secole de istorie de la normanzi până la Henry VIII.

Admiră operele street art din capitala Irlandei. Puțin peste tot pe străzile din Dublin, vei putea descoperi superbe opere de artă stradală. Operele politice și culturale sunt cele care colorează pereții gri ai orașului. Vei găsi numeroase fresce le Temple Bar, pe străzile Adair Lane și Bedford Lane sau pe fațada Hotelului Bloom. În jurul faimoasei Guiness Storehouse, în cartierul Liberties, foarte multe opere au fost create pentru a însoți turișții din centrul Dublinului până înspre muzeu. Lângă Catedrala Saint Patrick de asemenea, se mai află și pe strada Camdem opere pictate pe perdelele de fier ale magazinelor.

Pe urmele lui Oscar Wilde. Să mergi la Dublin fără să îl regăsești aici pe celebrul autor Oscar Wilde, este un lucru cu adevărat imposibil. Trebuie deci neapărat să mergi la Dublin Writers Museum. Este un muzeu dedicat marilor romancieri și poeți irlandezi. Situat într-o casă de pe Parnell Square, acest muzeu este un must see pentru a descoperi sau redescoperi marii autori precum Samuel Beckett sau Oscar Wilde. Dacă te vei plimba pe Marrion Square vei da față în față cu celebra statuie a celebrului autor, reprezentat stând pe o stâncă de granit, sprijinit pe un cot.

The Church. Este un bar foarte exclusivist și foarte frumos din oraș. Chiar dacă numele său te pote deruta puțin…. În realitate, aici a fost o biserică, Biserica Sfânta Maria. Edificiul și-a închis însă porțile în anul 1964 și a fost transformat în 2007 în cel mai popular bar, cu o discotecă.

Distileria Old Jameson. Printre alte bijuterii istorice ale orașului, se numără și aceasta. Era altădată locul de predilecție pentru faimosul whisky Jameson, care era aici fabricat și distilat, până la încheierea producției în anul 1970. dar mai poți vizita vechea fabrică pentru a descoperi istoria fabricării unui whisky rafinat. Dar vei avea și ocazia unica de a degusta.

Fluviul Liffey. Fluviul Liffey este un fluviu emblematic de aici. Iar de-a lungul cheilor sale te poți plimba pentru a face cele mai frumoase descoperiri. Luminile orașului se reflectă de minune aici, în apa sa deci este locul ideal pentru o plimbare romantică.

Poți pleca în excursție în munții Wicklow. Sunt ideali pentru o excursie în afara orașului, fiind celebri deoarece au apărut în filmul P.S:I Love You. Vei descoperi un incredibil peisaj, asta e sigur.

Dublin este o capitală europeană fantastică. Un oraș turistic foarte tânăr și dinamic, unde domnește peste tot buna dispoziție. Un oraș medieval legat de literatură, cu cea mai frumoasă atmosferă care reprezintă întreaga cultură a Iralndei în toată splendoarea sa. Iar locuitorii săi vor fi cu adevărat încântați să te ajute să descoperi ce are el mai bun. Muzica se aude din toate puburile și orașul berii este mai mult decât fermecător, o invitație la cele mai frumoase descoperiri.


Booking.com