Locuri de vizitat Bucuresti

O destinație turistică cunoscută sub numele de Micul Paris, datorită palatelor și clădirilor sale frumoase de la începutul secolului XX, Bucuresti este un oraș elegant și maiestuos, cu cea mai pasionantă poveste de spus celor care vin aici, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania.

București este capitala României, dar și centrul său industrial, comercial sau cultural, fiind si centru multicultural UNESCO.

Este un oraș care respiră istoria și fiecare vizită aici este o călătorie făcută în descoperirea secretelor sale și a unui farmec particular.

Capitala posedă un amestec surprinzător de constructiii care vor surprinde prin varietatea lor. Vei găsi astfel aici, palate burgheze care vor surprinde prin splendoarea lor, dar și mega construcții de blocuri comuniste care ascund un trecut destul de sumbru.

Într-adevăr, orașul București nu are cea mai bună reputație, dar este un oraș foarte dinamic, energic și mai mult decât interesant.

Chiar dacă o mare parte din centrul său este modern și țipător în unele locuri, vei mai găsi aici, splendide biserici, ortodoxe din secolele 17 sau 18, ascunse în colțuri elegante și liniștite ale unor vile în stil Art Nouveau

Comunismul a schimbat pentru totdeauna fața orașului. Și nu există un loc mai bun pentru a verifica asta față de Palatul Parlamentului, cel mi nebun și cel mai neinspirat în același timp omagiu adus megalomaniei dictatoriale. Dar, înainte ca Ceaușescu să vină la putere, București era supranumit Micul Paris din Balcani pentru arhitectura sa. În orice caz, aici sunt o mulțime de lucruri frumoase care merită să fie descoperite.

Va voi prezenta cele mai frumoase locuri de vizitat, Bucuresti.

Palatul Parlamentului

Locuri de vzitat Bucuresti: Palatul Parlamentului
Cele mai frumoase obiective Bucuresti

 

Palatul Parlamentului este a doua clădire administrativă ca mărime din lume după Pentagon. Este un imens palat care a trezit o mulțime de controverse încă de la începutul construcției sale. Dictatorul din 1974 până în 1989, Nicolae Ceaușescu a cerut ca acesta să fie construit doar cu materiale din România.

Rezultatul oferă un stil neo-clasic, cu un stil ostentatoriu, despre care unii spun că este urât, alții că este magnific.

Fostul dictator Ceaușecu, a demolat un întreg cartier aici pentru a face loc acestei clădiri imense.

Muzeul Satului Român

Obiective frumoase Bucuresti
Locuri de vizitat Bucuresti

Muzeul Satului Român. Pe malurile Lacului Herăstrău, acest muzeu deține o colecție extraordinară în aer liber de mai multe ferme, biserici, mori de vânt sau moriști care au fost recuperate de la România Rurală. Construit în anul 1936 prin decret regal, este unul din cele mai vechi muzee în aer liber, cu peste 300 de structuri din întreaga Românie.

Templul Unirea Sfântă din București sau Muzeul Evreilor, este instalat într-o sinagogă colorată din 1836, care a fost reconstruită în 1910. Un muzeu care servește drept memorial și de amintire a unui trecut tumultuos. Expoziția subliniază contribuția evreilor la istoria românilor.

Calea Victoriei. Este cea mai istorică arteră de aici, dar și cea mai în vogă. Vei găsi aici Piața Revoluției, Muzeul Național de Artă și multe altele.

Palatul Regal, Palatul Cantacuzino, este un palat somptuos, unde a locuit bogatul fost prim ministru Cantacuzino. Dar a mai servit drept reședință pentru George Enescu. Deci aici se mai află și Muzeul Național George Enescu cu manuscrisele sale, viorile și pianele.

Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău

Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău. Parcul Cișmigiu este un loc adorat de localnici. Are locuri pentru plimbare umbrite, un lac, cafenele și un număr de bănci destul de mare, unde te poți așeza și admira lumea.

Foarte aproape de Piața Charles de Gaulle și de Arcul de Triumf, Parcul Herăstrău are 200 de hectare și se întinde de-a lungul lacului cu același nume. Fără doar și poate, este cel mai frumos lac din București. Are numeroase alei pentru plimbare sau pentru alergat și chiar și bărci de închiriat pentru a face plimbări pe lac.

Ateneul român

Ce sa vizitezi in Bucuresti? Ateneul român
Cele mai frumoase obiective Bucuresti

Ateneul român. Cea mai frumoasă și mai prestigioasă sală de concert din București, Ateneul Român este un monument național consacrat artei și culturii, construit aproape în întregime pornind de la fonduri publice. Construcția sa a fost încheiată în anul 1888, arhitectul său, francezul Albert Galleron, îți dorea să facă din el un templu antic pentru un oraș modern. Rezultatul este un uimitor amestec de arhitectură clasică ornamentată cu detalii în stil franțuzesc. În interior, are o acustică de calitate.

Interiorul său este magnific și reflectă influența neo-clasicismului francez. Poate vei avea șansa, atunci când îl vizitezi, să asiști la unele repetiții.

Piața Unirii. Piața Unirii se află în centrul Bucureștiului. Aici poți să faci shopping, fiind o piață mare, cu numeroase magazine, având în centru o mare fântână. Din depărtare de poate vedea clădirea Parlamentului.

Catedrala Patriarhală. Este situată în apropiere de Piața Unirii sus, pe un deal, pe Dealul Mitropoliei, mai exact. Este un loc magnific de văzut, catedrala este foarte frumoasă și oferă cea mai frumoasă priveliște asupra orașului.

Termele din București. Sunt cele mai mari terme din Europa! Aici vei găsi 9 piscine, 6 saune și patru hamamuri, dar și o parte pentru jocurile acvatice. Vei găsi și un bar în apă aici.

Muzeul Național de Artă al României. Instalat în Palatu Regal din București și construit în secolul 19, de către arhitectul francez Paul Gotterau, acest imens muzeu are mai multe părți și trei colecții – una despre arta română antică și medievală, una despre pictura română moderă și ultima despre arta europeană.

Muzeul Țăranului Român. Este unul din cele mai frumoase muzee de aici. Colecționează bogăția lumii țăranilor, mai ales opere de artă, costume, icoane, case și biserici parțial restaurate ale țăranilor. Este un loc plin de viață care se află într-un imens edificiu și care va ști cum să te lase să observi peisajul de la țară românesc, fără să ieși din oraș, însă.

Grădina Verona. Este o grădină magnifică ascunsă în spatele librăriei Cărturești, unde vei putea servi tot ce vrei, pe terasa sa, mai ales un excelent espresso sau un cei cu gheață. Aici este cel mai frumos exemplu de București boem, o grădină grandioasă, unde se pot distra chiar și cei mai mici vizitatori ai săi.

Librăria Cărturești. Este o librărie care trebuie neapărat să fie descoperită. Zici că e o enormă Căsuță a Păpușilor cu etajere pline de cărți. o adevărată plăcere deci pentru simțuri și pentru ochi. Pe lângă cărți, aici vei găsi o mulțime de bibelouri sau obiecte de decor, de cumpărat pe post de suveniruri.

Arcul de Triumf. La fel ca și în cazul altor orașe europene, Arcul este un simbol al victoriei în războaiele naționale. Aici, se comemorează eroii Războiului de Independență și din Primul Război Mondial. Seamănă foarte bine cu cel din Paris, chiar dacă este mult mai mic.

Centrul Vechi este foarte bine păstrat aici. A supraviețuit incendiilor, cutremurelor sau invaziei turcilor și tătarilor sau chiar și planurilor de demolare ale lui Ceaușescu. Cartierul Lipscani este centrul nocturn al vechiului oraș și adăpostește Curtea Veche este o veche curte care datează din secolul 15 și are o statuie cu cel mai celebru și mai controversat domnitor- Vlad Țepeș, alias Dracula.

Trebuie neapărat să admiri și mănăstirea Stavropoleos. A fost construită în secolul 18 și are un magnific altar în onoarea arhanghelilor Mihail și Gavril. Iar curtea sa este plină de pietre de mormânt. Sau te mai poți opri să bei o bere la Hanul lui Manuc, un loc cu cea mai liniștită curte interioară înconjurată de arcade. Deci o vizită în centrul vechi se impune neapărat.

Cel mai original street art. București are o mulțime de clădiri vechi cu pereți și cu acoperișuri care încep să fie decorate din ce în ce mai original. În Pantelimon mai ales, poți descoperi cele mai originale și mai creative opere.

Caru cu Bere. Am putea spune despre el că este cu adevărat templul berii din capitală. Este un fel de cantină imensă, unde vei putea degusta cele mai tradiționale feluri de mâncare. Iar dacă ai fost până acum în Munchen, acesta seamănă puțin cu Hofbräuhaus. Stă drept mărturie pentru un trecut glorios și este un veritabil must see.

București este deci un loc plin de contraste deci foarte interesant de descoperit. Un moment ai impresia că ești prin Micul Paris, apoi dat din nou de aerul său sovietic, din cauza arhitecturii cu linii rectiline. În orice caz, merită să fie descoperit și redescoperit.

Acestea au fost cele mai frumoase locuri de vizitat din Bucuresti! Va multumesc pentru atentie si va indemn sa cititi si celelalte articole!

Citeste si:

Ce să vizitezi în Bratislava                                
Ce să vizitezi în Dublin                       
Ce sa vizitezi in Suceava?                 
Ce să vizitezi în Iași: iată cele mai frumoase obiective turistice                   
Locuri de vizitat in Austria               
Obiective turistice Bruxelles (Brussels)               
Ce sa vizitezi in Lisabona?                                               Booking.com