Obiective turistice Brașov

Ce să vizitezi în Brașov: iată cele mai frumoase obiective turistice

Te pregătești să vizitezi Brașov, dar nu știi care sunt cele mai frumoase obiective turistice din acest superb oraș din Transilvania? În acest articol găsești cele mai frumoase locuri de vizitat în Brașov și împrejurimile sale.

Brașov este unul din cele mai frumoase orașe din România, datorită celebrei sale Biserici Negre, dar și datorită proximității sale cu faimosul castel al lui Dracula, de la Bran.

Aflat în inima României, în Transilvania, este un oraș care merită din plin să fie descoperit, fie că ești amator de istorie, de cultură, de castele sau de natură.

Acest oraș foarte mare și foarte frumos, se poate vizita în orice perioadă a anului. Iarna, este cea mai importantă stațiune de schi din Europa de Est iar pe timp de primăvară, devine un mare centru turistic, pe placul tuturora.

Este foarte bogat în cele mai frumoase peisaje, obiective turistice sau monumente, dar și în folclor. Pentru că Brașov prezintă cel mai frumos amestec de farmec rural, de modernitate și de istorie.

Iată care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Brașov pe care trebuie să le descoperi dacă vizitezi acest frumos oraș medieval.

Piața Sfatului din Brașov

Piața Sfatului Brașov
Obiective turistice Brașov: Piața Sfatului

Ce să vizitezi în Brașov mai întâi? Poți începe cu Piața Sfatului, care este o superbă piață în aer liber. Dacă vrei să știi mai multe despre evenimentele care au marcat orașul, aici trebuie să te oprești.

Un loc ideal pentru plimbări, care te va încânta cu siguranță cu ce mai frumoasă panoramă asupra munților și bisericilor.

Centrul Brașovului este articulat în jurul Pieței Sfatului, având în centrul său Casa Sfatului și Biserica Neagră.

Biserica Neagră

Biserica Neagră Brașov
Ce să vizitezi în Brașov: Biserica Neagră

Este catedrala gotică de aici și una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Brașov.

Este, în același timp, simbolul cetății medievale din Brașov, și conform unor specialiști, cel mai impozant edificiu religios cuprins în spațiul aflat între Viena și Istanbul.

Catedrala adăpostește una dintre cele mai mari orgi din Europa. Concerte de muzică clasică și preclasică răsună în fiecare săptămână în această biserică veche de peste 500 de ani.

O sonoritate specială, face ca orga sa să fie extrem de celebră, care are un număr impresionant de tuburi, în jur de 4000.

Un alt atu – celebra sa colecție de covoare vechi care datează din secolele XVII- XVIII.

Altădată, era cunoscută sub numele de Biserica Sfânta Maria. Dar numele său de acum provine de la un incendiu din anul 1689 din cauza căruia pereții săi au devenit negri.

Are șase portaluri, șase clopote, o lungime de 89 de metri și o înălțime de 65 de metri deci este cu adevărat un monument extrem de impozant. Are o mulțime de minunății arhitecturale, precum elemente din fier forjat, detalii din bronz, vitralii..

Un alt edificiu religios care merită să fie descoperit este Biserica Fortificată din Prejmer. A suferit atacuri ale turcilor și mongolilor și din acest motiv, constructorii săi au trebuit să o fortifice. Fortăreața sa este un edificiu de o mare frumusețe, în centrul său ridicându-se biserica, cu un stil gotic destul de sumbru.

Casa Sfatului din Brașov

Casa Sfatului din Brașov
Casa Sfatului din Brașov

Este o altă clădire emblematică din Brașov, care are o atestare documentară încă din anul 1420. Inițial era doar un turn de supraveghere, azi adăpostește Muzeul Județean de istorie din Brașov.

Citadela din Brașov

Citadela din Brașov este o atracție turistică foarte ușor de descoperit, cocoțată pe o colină, de unde poți vedea foarte ușor întreg orașul.

Nu este foarte populara datorită aspectului său, ci mai degrabă faptului că oferă o panoramă foarte frumoasă asupra orașului deci aici se pot obține cele mai frumoase poze.

Muzeul Casa Mureșenilor

Se află într-o clădire istorică și și-a deschis porțile în anul 1968. Membrii familiei Mureșan au adus o contribuție inestimabilă la dezvoltarea culturii naționale.

Este interesant de știut, că printre reprezentanții familiei se aflau eminenți compozitori, scriitori sau artiști.

Bastionul Țesătorilor

Acest bastion, care a fost construit de către corporația Țesătorilor în anul 1430, este cel mai mare și cel mai bine păstrat.

Are o machetă a orașului medieval și al cartierului în afara pereților, Șchei. În acest loc se negociau prețurile materialelor sau țesăturilor.

Strada Sforii

Este cea mai îngustă stradă din Europa și românii sunt foarte mândri de asta. Nu are nimic foarte special sau foarte frumos, ci pur și simplu este foarte amuzant sau interesant să ajungi cu brațele de la un capăt la altul.

Dar, legenda spune că cei care trec pe aici, vor avea o căsnicie fericită. Sau că cei care au probleme în căsnicie, trebuie să meargă pe stradă de la început până la sfârșit. În orice caz, dacă ești claustrofob, nu se recomandă!

La început, era un simplu culoar menit să îi ajute pe pompieri. Dar, în zilele noastre, este locul unde își dau întâlnire îndrăgostiții, o veritabilă provocare pentru fotografi și un must see pentru toți turiștii care ajung pe aici.

Muzeul Primei Școli Românești

Este un muzeu adăpostit de chiar prima clădire unde a fost înființată o școală românească. Această clădire se află în curte Bisericii Sfântul Nicolae. Este menționată pentru prima dată în documente în 1495.

Vechea construcție a fost refăcută între anii 1760-1761 în stil baroc și sub această formă se prezintă acum sub ochii turiștilor.

Cei care sunt interesați de istoria și de cultura poporului român trebuie deci să ajungă aici. Vor găsi numai puțin de 6000 de cărți vechi și 30.000 de documente despre școala românească. O veritabilă comoară culturală cu alte cuvinte.

Parcurile din Brașov

În Brașov, sunt foarte multe parcuri. Cel mai frumos dintre ele este Parcul Eroilor. Pe teritoriul acestuia se află un monument dedicat revoltei din 1987. este un simbol național foarte important pentru locuitorii de aici.

Parcul este un loc incredibil de interesant pentru plimbări pe timp de vară. Este decorat cu magnifice aranjamente florale, ornamente din piatră și arbori mari unde te poți odihni la umbră.

Turnul Alb

Turnul Alb este cel care oferă cea mai frumoasă priveliște asupra ruinelor medievale. Poți să iei pe drumul care duce la Belvedere și la Turnul Negru pentru a te bucura de o priveliște și mai impresionantă.

Dacă ești amator de istorie, aici trebuie să ajungi.

Castelul Bran

Un castel foarte aproape de Brașov (aproximativ 30 de km), înconjurat de legende. Este un monument impresionant construit între anii 1377 și 1382 pe o stâncă imensă.

Este un castel gotic, devenit celebru în întreaga lume, datorită romanului Dracula scris de Bram Stocker.

În interiorul castelului sunt expuse numeroase colecții de arme, armuri, mobilier și costume, iar în exterior pot fi admirate grădinile frumoase și alte clădiri aflate pe domeniul castelului.

Am putea spune că Brașov este un oraș medieval foarte frumos, foarte pitoresc și foarte confortabil. Este înconjurat de peste tot de cele mai frumoase coline iar aerul este pur și simplu, impregnat de o atmosferă calmă și călduroasă.

Este înconjurat de magnifice păduri luxuriante, are o frumusețe ce îți va tăia respirația și este dragoste la prima vedere pentru toți turiștii care vin aici. Localnicii săi sunt foarte mândri de el.

Numeroși turiști preferă această destinație în detrimentul altor orașe din România, datorită aspectului său istoric, cultural, dar și dinamic.



Booking.com