Ce sa vizitezi in Amsterdam?

Ce să vizitezi în Amsterdam: iată cele mai frumoase obiective turistice

Vrei să vizitezi Amsterdam? Te pregătești să petreci o scurtă vacanță în capitala Olandei? În acest articol găsești cele mai interesante obiective turistice din Amsterdam și cele mai frumoase locuri de vizitat.

Amsterdam este o destinație cunoscută pentru canalele sale romantice, pentru miticul său Canal Roșu, pentru viața sa nocturnă extrem de intensă și pentru patrimoniul sau artistic. Veneția olandeză, cum mai este numit orașul Amsterdam, este o destinație ce trebuie vizitată măcar o dată în viață.

Cu centrul său istoric înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, capitala olandeză este un veritabil mozaic al culturii unde frumusețea clădirilor sale istorice și a muzeelor sale, nu are egal.

La fel și în cazul ambianțelor cafenelelor sale. Dacă vei vizita și tu acest oraș, vei vedea că micile sale străzi, ideale pentru a circula cu bicicleta, îi conferă cea mai intimistă atmosferă, care te vor face să te simți ca acasă.

Între muzee de artă și o istorie de clasă mondială, faimoasele cofeeshops, morile sau monumentele sale istorice, chiar ai ce să faci la Amsterdam.

Casele cu ferestre roșii sunt clădiri istorice. Amsterdam este unul din cele mai vechi orașe cu cea mai frumoasă arhitectură.

Aici vei putea descoperi Oude Kerk, vechea biserică, dar și Muzeul Ons Lieve Heer Op Solder, o veche biserică clandestină, construită în podul unei case care stă drept mărturie pentru o epocă în care cultul catolic era interzis.

Iată care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Amsterdam și principalele locuri de vizitat în capitala Olandei.

Biserica Westerkerk

Cele mai frumoase locuri de vizitat in Amsterdam:Biserica Westerkerk
Ce sa vizitezi in Amsterdam:Biserica Westerkerk

 

Este cea mai mare biserică protestantă din Olanda și datează din anul 1631.

Este o superbă construcție cu o clopotniță de 85 de metri care domină întreg orașul.

Orga sa este foarte impresionantă, iar interiorul este decorat cu panouri pictate de Gérard de Lairesse.

Marele pictor Rembrandt a fost înmormântat în Biserica Westerkerk la 8 octombrie 1669.

Locația exactă a mormântului nu este cunoscută, dar se presupune că se află undeva de-a lungul peretelui lateral de nord.

În Biserica Westerkerk se odihnesc și alți artiști cunoscuți din trecut, precum Nicolaes Berchem, Gillis d’Hondecoeter, Melchior d’Hondecoeter și Govert Flinck.

Koninklij Paleis, Palatul Regal

Koninklijk Paleis Amsterdam
Obiective turistice Amsterdam:Koninklijk Paleis

 

Este aflat în inima Amsterdamului, în Piața Dam, piața principală a orașului.

Construit între anii 1648-1665, a fost mai întâi hotelul orașului, înainte de a deveni la începutul secolului XIX, palatul regal.

Louis Bonaparte, primul rege al Olandei și fratele lui Napoleon, a ales să se instaleze aici la puțin timp după nașterea Regatului olandez.

Palatul este supranumit cea de-a opta minune a lumii. Iar locul este cu adevărat monumental.

Cea mai frumoasă piesă a acestui edificiu monumental, este fără doar și poate, Burgerzaal, cu statuia lui Atlas, Titanul din mitologia greacă, care a fost condamnat de Zeus, să poarte lumea pe umeri pentru eternitate.

Casa lui Rembrandt. Secolul XVII este considerat secolul de aur al Olandei. În această epocă, aici s-au instalat numeroși artiști, dar și intelectuali, orașul devenind astfel, un important centru intelectual, datorită unor nume precum Spinoza, Descartes și Rembrandt, bineînțeles. Acesta a locuit aici între 1939 și 1956, înainte de a da faliment.

Aici sunt reconstituite încăperile în care a locuit acesta și sunt expuse operele sale.

Begijnhof, Amsterdam

Begijnhof, Amsterdam
Obiective turistice Amsterdam:Begijnhof, Amsterdam

 

Unul din cele mai speciale locuri din centrul Amsterdamului se află în spatele unei porți din Piața Spuiplein.

Begijnhof („Beghinajul”) este un complex de 164 de locuințe, construit între secolele al XV-lea și al XVIII-lea, situat în partea de vest a centrului Amsterdamului.

Locul – după cum sugerează și numele – este un fost beguinaj, fondat în 1346 de o frăție de beguine (femei care nu au făcut jurăminte, dar și-au dedicat viața asistării bolnavilor și bătrânilor) din împrejurimile orașului.

În zilele noastre, complexul este locuit în cea mai mare parte de doamne în vârstă cu resurse financiare reduse și de studenți, atrași de condițiile favorabile ale chiriilor; ultima beguină a locuit acolo până în 1976.

În stânga, se mai poate vedea o căsuță din lemn, numită Houten Huys, construită în anul 1528.

Casele din lemn din Amsterdam

În secolul 15, din cauza unor incendii numeroase, s-a interzis să se mai construiască aici case din lemn. Dar cele care au rămas, nu au mai fost demolate. 6 secole mai târziu, mai sunt doar două.

Adam Toren. Un loc excepțional de unde poți profita de cea mai frumoasă panoramă asupra orașului.

Muzeele din Amsterdam. Aici vei găsi o mulțime de muzee care sunt consacrate artelor frumoase, dar și științei sau istoriei.

  • Rijksmuseum. Este cel mai important muzeu, nu doar din capitală, ci din țară. Am putea spune chiar, că este Muzeul Louvre al olandezilor. Cele peste 200 de săli de expoziție vor dezvălui o importantă colecție de artă, din secolul de aur olandez, cu picturi ale lui Rembrandt, Vermeer, Haals și mulți alți artiști importanți. pe cei 10 000 de metri pătrați ai săi sunt expuse peste 8000 de opere.

În Galeria de Onoare, vei găsi unele din cele mai importante opere ale picturii olandeze. Poți admira, de exemplu, aici gigantul tablou Rondul de Noapte al lui Rembrandt.

De asemenea, faimoasele litere I Am Sterdam, se află în spatele său.

  • Muzeul Hermitage. Este al doilea muzeu mare de aici. Este un muzeu mai special, deoarece aici vei găsi mai mult expoziții temporare. Și mai ales, obiectele de artă care sunt expuse și la Muzeul Hermitage din Sankt Petersbourg.
  • Muzeul Moco. Aici trebuie să ajungi dacă îți place arta modernă și contemporană. Aici vei găsi lucrările lui Andy Warhol, Keith Haring sau Daniel Arsham.
  • Muzeul Canalelor. Este cel care spune povestea canalelor și a construcției lor.
  • Muzeul Fotografiei FOAM, cu expoziții ale unor nume mari din domeniul fotografiei, precum Klein sau Araki.

Muzeul Rezistenței, Verzetsemuseum, unde vei afla mai multe despre istoria rezistenței olandezilor.

Muzeul NEMO, un muzeu al științei și al tehnologiei. Este un muzeu aflat în port și are forma unei nave.

Muzeul Van Gogh. Aici ai o mulțime de lucruri de văzut și de descoperit. 220 de tablouri, 500 de desene și peste 800 de scrisori. Un muzeu dedicat în întregime vieții și operei pictorului.

Muzeul Național Maritim. Te vei întoarce cu 500 de ani în trecut și vei putea descoperi istoria maritimă a orașului. Vei putea admira și replici ale unor nave de război de pavilion olandez, hărți sau machete ale unor vapoare.

Muzeul Heineken. Cei care adoră berea, vor putea descoperi în doar câteva ore, povestea mărcii, dar și procesul de fabricare al berii.

Vizitează un muzeu original. Amsterdam este un oraș extrem de surprinzător. Dacă te-ai săturat de muzeele tradiționale și să descoperi ceva original, trebuie să ajungi pe la Muzeul Brânzei. Sau pe la cel al Erotismului, al Pisicilor sau al Tatuajelor.

Casa Anne Frank. Aici vei putea descoperi și contempla istoria tragică a comunității de evrei, prin intermediul Casei lui Anne Frank, autoarea jurnalului cu același nume. Prinsengracht a fost casa de pe malul canalului, unde tânăra și familia sa s-au ascuns timp de doi ani în perioada celui de-al doilea război mondial.

Este un loc încărcat de emoție și un loc de vizitat obligatoriu atunci când vrei să descoperi istoria acestui oraș. Între emoție deci, dar și istorie, această vizită te va duce în Amsterdamul anilor 40, în timpul ocupației germane. Anne Frank, trăia aici ascunsă alături de alte șapte persoane, cu teama de a nu fi denunțați și arestați de către Gestapo și duși într-un câmp de concentrare. Este frica și coșmarul a milioane de evrei, retranscrisă în această casă muzeu.

Alte muzee ce pot să fie vizitate la Amsterdam:

Madame Tussauds, cu statuile sale din ceară. Pe lângă Amsterdam, acest tip de muzeu mai există și în alte orașe europene.

Donjon Amsterdam, unde vei putea afla mai multe despre istoria orașului, pe bază de spectacole. Este o casă din secolul 17, pe malul canalului Herengracht, care are numele stăpânilor săi.

Muzeul Willet-Holthuysen. Dacă îți plac foarte mult, casele mai vechi pentru a admira colecțiile adunate de-a lungul vieții de stăpânii lor, vei adora acest muzeu.

O croazieră pe canalele orașului. Amsterdam nu înseamnă doar muzee. Canalele sunt cele care creează identitatea orașului. Bărcile care trec pe sub unul din cele 1500 de poduri din oraș…casele cu ferestre mari care sunt pe lângă chei… toate aceste imagini rămân gravate în memorie… la fel ca și Casa Anne Frank, Cartierul Roșu sau Muzeul Van Gogh, croaziera este și ea un lucru indispensabil de făcut aici.

Muzeul Stedelijk. Este muzeul de artă modernă al orașului. Vei găsi aici o mulțime de pictori și sculptori olandezi, mai ales numeroase opere ale lui Mondriaan.

Muzeul Istoriei Evreiești și Sinagoga Portugheză. Este cea mai bună alternativă la Casa lui Anne Frank, a cărei coadă de la intrare ar putea să descurajeze chiar și cei mai răbdători turiști. Intrarea de la Muzeu este combinată cu cea a superbei Sinagoge și cu a Memorialului Soah. Vei afla mai multe despre istoria și tradițiile comunității.

Muzeul Het Schip. Este un muzeu consacrat Școlii din Amsterdam, o mișcare foarte importantă, care a marcat arta și arhitectura olandeză din secolul XX. Nava- het schip este cea mai importantă operă și cea mai impresionantă clădire realizată de către arhitectul Michel de Klerk.

Muzeul Cannabisului. Vei învăța mai multe despre fabricare și consumul de droguri, dacă vrei asta…

Prinsengracht este unul din cele mai celebre canale de aici. În flamandă, înseamnă Canalul Prințului. Vei descoperi astfel capitala olandeză, sub un alt unghi.

Piața Dam. Este o piață centrală, foarte animată de aici. Este o imensă piață pavată înconjurată de edificii istorice foarte impozante.

Cartierul 9 Straatjes. Este un cartier format din 3 axe perpendiculare pe cele trei canale principale din Amsterdam. Cu căsuțele sale din secolul 17, este cel mai tipic cartier de aici. Vei găsi aici o mulțime de buticuri mici, cu haine de creatori, haine vintage, restaurante și galerii.

Jordaan. Este cel mai șic cartier al orașului. Vei putea admira aici numeroase opere de artă, te vei putea odihni pe terasă bând o bere și vei putea admira cea mai frumoasă priveliște din jur.

Jordaan a fost pe vremuri, cartierul muncitorilor, cei care au săpat canalele. Azi, este cartierul artiștilor și al studenților. Casuțele au o arhitectură fermecătoare, cu cele mai frumoase curți interioare.

Dar, asta nu e totul. Aici a petrecut Rembrandt ultimii ani ai vieții sale iar Anne Frank a locuit foarte aproape de acest cartier. Clădirile de aici sunt foarte pitorești iar priveliștea asupra canalelor este pur și simplu excepțională.

Turnul Monezii sau Munttoren este o construcție ce datează din secolul XV. La origine, era una din cele trei porți de intrare în orașul Amsterdam.

Biblioteca din Amsterdam. Openbare Bibliotheek este una din cele mai mari biblioteci din Europa. Dacă nu ai timp să răsfoiești numeroasele cărți de aici, poți urca până sus, să bei o cafea și să te bucuri de cea mai frumoasă priveliște.

Keukenhof. Este cel mai bun loc din Olanda unde poți admira cele mai frumoase lalele. Dar, dacă ți se pare prea departe, poți ajunge pe la Bloemenmarkt, o piață plutitoare de flori. Sau de ce nu, poți descoperi Grădina Botanică sau Muzeul Lalelelor.

Vondelpark. Ce vrei să faci la Amsterdam atunci când ai nevoie de puțină verdeață? Vondelpark este un parc verde departe de agitație și de zgomotele orașului. Numele său vine de la cel mai celebru poet al Olandei, Joost Van Den Vondel. Vei găsi aici sculpturi, un muzeu al cinematografiei, un teatru și EYE Film Institute.

Monumentul Național. Se compune dintr-un obelisc de travertin de 22 de metri, ridicat în onoarea celor care au murit în cel de-al doilea război mondial. Este flancat de doi lei, simbolul Olandei.

De Ceveul. Un fost șantier naval, aflat în partea de nord a orașului, acest cartier a fost reabilitat acum ceva ani de un grup de urbaniști alternativi, devenind un loc foarte cool, foarte la modă și eco.

Biblioteca Cuypers. Biblioteca de Cercetare de la Rijksmuseum se află în clădirea principală a muzeului și este cea mai veche din Țările de Jos, una din bibliotecile de artă cele mai recunoscute din lume.

Savurează delicioasele poffertjes. Sunt pancakes în miniatură, savurate alături de cea mai bună bere. Cele mai bune și mai savuroase, acoperite în abundență de zahăr, se găsesc la piețele din oraș.

Shopping la De Negen Straatjes. Adică într-un cartier foarte la modă care acoperă nouă străzi în districtul Centrum.

Piața Albert Cuypmarkt este o piață faimoasă de aici. Este cea mai mare piață în aer liber din Țările de Jos și cea mai apreciată, de asemenea. Aici sunt peste 300 de standuri cu fructe, brânză, mirodenii, haine, cosmetice sau haine.

Magna Plaza. Acest centru comercial are cea mai frumoasă arhitectură exterioară și un interior în stil gotic.

Cartierul Roșu din Amsterdam. Turismul la Amsterdam înseamnă să îi descoperi toate fațetele. Te poți plimba prin faimosul Red Light District pentru a vedea despre ce vorbește toată lumea… vei găsi aici, mai mult decât prostituate iluminate de o lumină roșie. Un lucru e sigur- este un loc care a contribuit la formarea identității orașului.

Fie că ești amator de cultură sau pasionat de istorie, că ești în căutarea unei destinații turistice, pentru a te distra și a petrece cele mai frumoase nopți, Amsterdam este ceea ce îți trebuie. Muzee recunoscute internațional, piețe colorate, cele mai frumoase zile în croazieră, seri petrecute în cele mai frumoase baruri, restaurante sau cele mai calde cartiere, aici chiar ai ce face.


Booking.com