Care Sunt Cele Mai Importante Atractii Turistice Atena Grecia?

Atena, capitala Greciei, este o destinație perfectă pentru călătorii interesați de istorie, artă și cultură. Cunoscută drept locul de naștere al democrației, Atena are un patrimoniu bogat care datează de mii de ani. De la repere antice la muzee moderne, Atena are ceva pentru toată lumea. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai de top atracții turistice Atena. Un oraș grecesc unde se regăsește un mix perfect între istoria antică, cultura modernă și frumusețea naturală. Atena găzduiește unele dintre cele mai faimoase repere antice din lume, cum ar fi Acropole, Templul lui Zeus și Agora antică. Grecii sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor caldă și primitoare. Aici, vizitatorii orașului se pot aștepta să fie întâmpinați cu brațele deschise și tratați ca în familie.

Pe lângă obiective turistice Atena legate de istoria antică, este de asemenea, un oraș modern și vibrant. Este casa unor muzee, galerii și teatre de clasă mondială, precum și a unei scene muzicale și artistice înfloritoare. Orașul găzduiește, de asemenea, numeroase festivaluri și evenimente pe tot parcursul anului, cum ar fi Festivalul Atenei și Festivalul Internațional de Film de la Atena. Orașul este situat într-o locație pitorească, între Marea Egee și lanțul muntos Hymettus. Oferă priveliști uimitoare ale mării și munților și găzduiește mai multe parcuri și grădini frumoase, precum Grădina Națională și Piața Syntagma. Atena, ca orice alt oraș grecesc, este renumită pentru bucătăria sa delicioasă și variată, care include fructe de mare, legume și ierburi proaspete, dar și pentru vinul său și ouzo, o băutură alcoolică tradițională grecească.

Te intrebi ce sa faci in Atena? Am pregatit pentru dumneavoastra o lista de obiective turistice, care precis va vor ocupa tot timpul.

Obiective Turistice Must-See În Atena

Obiective turistice Atena Acropolis Parthenon
Cele mai frumoase obiective turistice Atena: Acropolis și Parthenon

Acropole, unul dintre cele mai faimoase repere din Grecia, este una dintre atracții turistice Atena obligatorii, pentru oricine vizitează acest oraș unic pe hartă. Este un complex de clădiri antice care se află în vârful unui deal care domină orașul. Cea mai faimoasă dintre aceste clădiri este Parthenonul, un templu dedicat zeiței Atena. De asemenea, pe Acropole se află alte câteva temple și structuri antice, printre care Propylaea, Erechtheion și Templul Athenei Nike. Vizitatorii pot face un tur cu ghid sau pot explora Acropole pe cont propriu.

Muzeul Național de Arheologie este unul dintre cele mai mari și mai importante muzee din lume. Acesta găzduiește o colecție vastă de artă și artefacte din Grecia antică, inclusiv statui, ceramică, bijuterii și arme. Vizitatorii pot vedea comori din epoca miceniană, din perioada clasică și din perioada elenistică. Unele dintre cele mai faimoase exponate din muzeu includ Masca lui Agamemnon și Mecanismul Antikythera. Templul lui Zeus este un templu antic situat în inima Atenei. A fost construit pentru a-l onora pe Zeus, regele zeilor din mitologia greacă. Templul a fost cândva unul dintre cele mai mari din lume, dar astăzi au rămas doar câteva coloane.

Plaka este cel mai vechi cartier din Atena și unul dintre cele mai fermecătoare. Străzile și aleile sale înguste sunt mărginite de cafenele, restaurante și magazine care vând suveniruri și artizanat local. Plaka găzduiește, de asemenea, mai multe biserici istorice și muzee, inclusiv Muzeul de Artă Populară Greacă. Piața de vechituri Monastiraki este o piață vibrantă și plină de viață situată în cartierul Monastiraki. Aici, vizitatorii pot găsi tot felul de suveniruri, de la îmbrăcăminte tradițională grecească până la obiecte realizate manual. Piața găzduiește, de asemenea, mai multe magazine de antichități și vânzători care vând obiecte de epocă.

Iti recomandam sa citesti si: Ce să vizitezi în Budapesta: iată cele mai frumoase obiective turistice

Iti recomandam sa citesti si: Ce să vizitezi în Istanbul: iată cele mai frumoase obiective turistice

Agora Antica

Agora Antica Atena Grecia

Unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Atena este Agora. În trecut era considerată de mulți centrul vieții politice și sociale din Atena.

Este un imens spațiu deschis înconjurat de numeroase clădiri. Agora era folosită pentru activitățile comerciale, politice, religioase și militare.

Reuniunile pe Agora aveau loc de patru ori pe lună. In general, erau organizate pentru a prezenta noile legi, să se prezinte noii ambasadori și pentru a rezolva unele probleme cu scopul de a proteja Statul.

Agora înseamnă literalmente loc de adunare și Agora din Atena era inima vieții urbane în Antichitate.

Agora Romană reprezintă centrul social și politic al orașului Atena, situată la nord de Acropole. A fost fondată de către Iulius Cezar și Augustus în secolul I. î.Ch. este un loc frecventat pe vremuri de către atenienii înstăriți în special.

Aceștia din urmă veneau să asculte predicile Sf. Pavel dar și cuvântările lui Socrate. Agora Romana reprezintă inima orașului, extinzându-se în perioada în care romanii au pus stăpânire pe oraș.

Templul lui Zeus din Olympia

Templul lui Zeus din Olympia, cunoscut în egală măsură sub numele de Olympieion este un templu colosal situat în centrul orașului Atena, dedicat lui Zeus, zeul Olympului.

Construcția templului a debutat în secolul 6 î.Ch. sub domnia tiranilor atenieni și construcția templului a fost încheiată înainte de domnia împăratului roman Hadrian în secolul II era noastră. Construcția templului a durat aproape 700 de ani.

Sub împăratul Hadrian, în anul 132 î.Ch, templul a fost în cele din urmă gata. In epoca romană era cunoscut drept cel mai mare templu din Grecia. Însă, din păcate, gloria templului a fost de scurtă durată deoarece a fost extrem de afectat de invazia barbarilor în secolul 3 al erei noastre. Doar 15 din cele 104 coloane ale templului au rămas intacte de-a lungul timpului.

Iti recomandam sa citesti si: Ce să vizitezi în Valencia: iată cele mai frumoase obiective turistice

Iti recomandam sa citesti si: Ce să vizitezi în Berlin: iată cele mai frumoase obiective turistice

Muzeul Bizantin

Un alt obiectiv turistic care ar trebui vizitat dacă vizitezi Atena este Muzeul Bizantin, care adăpostește peste 25.000 de artefacte din perioada bizantină a Greciei.

Muzeul Bizantin din Atena cuprinde artefacte religioase din perioada bizantină dar și din perioada de început a creștinismului, din perioada medievală și din perioadele bizantine.

Colecțiile muzeului adăpostesc icoane, bijuterii, sculpturi și picturi dar și fragmente din bazilici creștine și din biserici Bizantine.

De asemenea, muzeul deține o reproducere a fântânii de la Mânăstirea din Dafni. Este deschis de Marți până Duminică între 8:00 si 19:00 și Luni este închis.

Biserica Sfinților Apostoli

Situată în interiorul sitului arheologic al Agorei antice, Biserica Sfinților Apostoli si Templul Hefaistos au fost singurele clădiri lăsate intacte atunci când aceasta zonă a fost demolată pentru excavări arheologice.

A fost construită în secolul 10 în stilul tipic al arhitecturii bizantine, Biserica Sfinților Apostoli se află situată pe un izvor sfânt și este cea mai semnificativă biserică din perioada bizantină a Greciei.

Biblioteca lui Hadrian

Biblioteca împăratului Hadrian este unul din cele mai importante monumente arhitecturale din Grecia. Construit în anul 132 d.Ch., a devenit imediat bibliotecă, o sală de lectură precum și centru cultural.

Clădirea imensă, care număra pe vremuri numai puțin de 100 de coloane de piatră este extrem de populară în rândul călătorilor care sunt în căutare de poze magnifice.

Arcul lui Hadrian

Arcul lui Hadrian a fost construit în secolul II î.Ch. în onoarea împăratului Hadrian. Este situat extrem de aproape de Piața Syntagma, la câțiva pași doar.

Pe latura vestică a Arcului lui Hadrian stă scris următorul lucru: ”Aceasta este Atena, orașul antic al lui Tezeu”. Pe latura estică stă scris: ”Acesta este orașul lui Hadrian, nu al lui Tezeu”.

Aceste inscripții ar putea însemna faptul că Arcul s-a construit pe linia care delimita vechiul oraș Atena la vest și Atena lui Hadrian în partea de est.

Muzeul Războiului din Atena

Muzeul Războiului este atât de popular încât creatorii săi au fost nevoiți să deschidă mai multe sucursale pe întreg teritoriul Greciei. Este considerat un centru turistic axat pe istoria militară.

La parter sunt expuse obiecte vechi: arme, săbii, arme ușoare, uniforme și armuri. La al doilea și al treilea etaj se pot vedea documente și scrisori militare din trecut.

Templul Erechtheion

Templul Erechtheion, situat pe Acropole, reprezintă o altă atracție istorică oferită de Atena. Templul a fost construit între anii 420-460 î.Ch.

Constructorii acestui templu au fost Philokles și Archilochos, sub direcția cărora a fost încheiată construcția templului, prin anul 406.

La origine, Erechtheion a fost palatul regelui mitic Erechtheus. Templul combina forme arhitecturale complexe, ale unor vechi figuri de zei și de eroi. A fost construit în întregime din marmura adusă de pe muntele Pentelikon.

Piața Syntagma

Piața Syntagma este piața centrală a orașului Atena, amplasată în fața Vechiului Palat Regal din secolul 19, care este actuala clădire a Parlamentului.

Aici au avut loc numeroase evenimente istorice. Aici se organizează și proteste.

La Palatul Parlamentului schimbul de gardă este efectua din oră în oră și este un ritual așteptat cu nerăbdare de turiști.

Dealul Lycabettus

Dealul Lycabettus este perfect pentru serile romantice în doi, magnificele apusuri de soare și pentru superba panorama asupra orașului Atena.

Dealul Lycabettus reprezintă o aventură incredibilă pentru oricine. Punct culminant din Atena, permite vizitatorilor să vadă bazinele din Atica și Marea Egee. O cafea îți va fi servită la cel mai înalt nivel și vei avea posibilitatea de a servi o cină la înălțime.

Grădina Națională din Atena

Grădina Națională este situată în centrul capitalei grecești. Este situată direct în spatele clădirii Parlamentului grecesc și continuă spre sud unde se află stadionul olimpic Panathenaiko.

Grădina cuprinde în egală măsură ruini antice, coloane corintiene, mozaice și numeroase alte atracții. National Garden, o oază de verdeață în centrul orașului, trebuie neapărat vizitată.

Stadionul Olimpic din Atena

Atena a găzduit primele Jocuri Olimpice moderne în anul 1896. În cinstea acestui eveniment special a fost construit un stadion de-a dreptul superb din marmură.

Însă, acesta nu a fost gata tocmai pentru prima ediție a Jocurilor Olimpice Moderne dar competițiile au fost organizate pe acest loc. este un loc în care ai ocazia de a simți întreaga istorie a Jocurilor Olimpice, a dramatismului sporturilor de top.

Technopolis

Technopolis (sau Gazi cum este cunoscut în rândul localnicilor) este un muzeu industrial, transformat într-un lăcaș al culturii.

Este construit într-o fostă uzină de gaz care a fost înființată în anul 1857 și care și-a încetat activitatea în anul 1984. Însă, în ciuda încetării activității, arhitectura sa nu a fost abandonată.

Clădirile numeroase, care sunt împrăștiate pe o suprafață de numai puțin de 30.000 mp au fost transformate, de-a lungul timpului, în săli de concerte, săli de expoziție sau în localuri.

Iti recomandam sa citesti si:Ce să vizitezi în Barcelona: iată cele mai frumoase obiective turistice

Iti recomandam sa citesti si:Ce să vizitezi în Sevilla: iată cele mai frumoase obiective turistice

Muzeul Benaki

Muzeul Benaki adăpostește colecții vaste de artă, colecții ce datează din Preistorie, perioada bizantină sau Antichitate…până în epoca modernă.

Muzeul este compus din mai multe clădiri, situate în diferite părți ale orașului Atena. Într-o clădire se află un muzeu de artă islamică, într-o clădire arhive și în alta unul din magazinele muzeului. Muzeul Benaki este un loc care merită să fie vizitat.

Templul lui Hephaestus

Templul lui Hephaestus este un templu grecesc ce a fost construit pe colina Agoraoios in anul 449 i.Ch.

Acest templu a fost finanțat de către politicianul Pericles și a reprezentat primul templu construit din marmură.

Cu toate acestea, nu se știe clar în cinstea cui a fost ridicat acest templu. Există variante care susțin că a fost ridicat în onoarea lui Tezeu, alții susțin că de fapt a fost ridicat în cinstea lui Hefaistos.

Stadionul Panateniac

A fost ridicat între anii 330-321i.Ch, cu scopul de a găzdui Jocurile Panateniace. Aceste jocuri erau organizate odată la patru ani și făceau parte dintr-un festival imens, festival dedicat zeiței Atena.

Stadionul avea o capacitate imensă pentru acele vremuri, de aproximativ 50.000 de spectatori.

În anul 1896 a fost renovat pentru a găzdui prima ediție a Jocurilor Olimpice moderne. În plus, în 2004, atunci când Atena a fost gazda Jocurilor Olimpice, stadionul a fost cosmetizat din nou pentru a găzdui un concurs cu tir cu arcul.

Atena este un oraș magnific, un oraș cu o legendă pentru fiecare loc în parte, cu numeroase obiective turistice de descoperit, cu o rivieră de aproximativ 17 kilometri, taverne pentru toate gusturile și exigențele, muzee pentru pasionații de istorie și nu numai și un climat blând, astfel, Atena se poate vizita în orice anotimp al anului.

Ce S-a Întâmplat În Trecut În Atena?

Atena este un oraș important de vizitat din mai multe motive, inclusiv din cauza semnificației sale istorice și culturale. Iată câteva evenimente și repere cheie care au făcut din Atena o destinație importantă. Este locul de naștere al democrației: Atena este adesea menționată ca locul de naștere al democrației, deoarece orașul-stat Atena a fost primul care a stabilit un guvern democratic în lume. Democrația ateniană a fost înființată în secolul al V-lea î.Hr. și este considerată o piatră de hotar în dezvoltarea civilizației umane. Acropole este unul dintre cele mai faimoase obiective turistice Atena și este un simbol al Greciei antice. Acropola este un complex de clădiri antice, inclusiv Partenonul, care a fost construit în secolul al V-lea î.Hr. ca templu dedicat zeiței Atena.

Primele Jocuri Olimpice moderne au avut loc la Atena în 1896, iar de atunci orașul a mai găzduit acest eveniment de două ori. Stadionul Panathenaic, care a fost folosit pentru Jocurile Olimpice antice, este încă în picioare și poate fi vizitat astăzi. În același timp, Atena este cunoscută și pentru legăturile sale cu mitologia greacă. Potrivit legendei, orașul a fost numit după zeița Atena, care l-a învins pe Poseidon într-o competiție pentru patronajul orașului. Multe temple și sanctuare dedicate diferiților zei și zeițe pot fi găsite în tot orașul. Agora antică a fost centrul vieții publice ateniene în antichitate. Era o piață, un loc de adunare și un centru de activitate politică și culturală.

Ce Trebuie Să Știi Dacă Vizitezi Atena Pentru Prima Dată

Ca orice alte atracții turistice Atena, trebuie să luați în considerare ziua și ora la care plănuiți să vizitați aceste locații. Fiind o locație importantă în lume, dar și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice Atena, cu siguranță nu va fi ușor să navigați printre turiști. Iar faptul că unele atracții sunt în aer liber, nu ajută deoarece vremea vă poate da planurile peste cap. Atena poate fi vizitată pe tot parcursul anului, dar cel mai bun moment pentru a o vizita va depinde de preferințele și interesele dumneavoastră.

Vremea în Atena poate fi destul de caldă și uscată în timpul lunilor de vară (din iunie până în august), cu temperaturi care depășesc adesea 30°C (86°F). Dacă preferați o vreme mai răcoroasă, luați în considerare posibilitatea de a vizita în primăvară (martie – mai) toamna (septembrie – noiembrie), când temperaturile sunt mai blânde. Nu uitați că Atena poate fi destul de aglomerată în timpul sezonului turistic de vârf al verii, ceea ce poate face ca vizitarea unor atracții populare precum Acropole și Agora antică să fie mai dificilă. Dacă preferați să evitați aglomerația, luați în considerare vizitarea în afara sezonului sau dimineața devreme, înainte de sosirea mulțimii.

Atena este cunoscută pentru scena sa culturală vibrantă, cu o serie de festivaluri și evenimente pe tot parcursul anului. Festivalul Atena Epidaurus are loc în perioada iunie-august și prezintă spectacole de teatru antic grecesc și alte evenimente culturale. Festivalul Internațional de Film de la Atena are loc în septembrie și prezintă filme din întreaga lume. Costul călătoriei și al cazării poate fi mai mare în timpul sezonului turistic de vârf, așa că, dacă aveți un buget limitat, luați în considerare vizitarea în afara sezonului, când prețurile pot fi mai mici.

Iti recomandam sa citesti si:

 • Ce Să Faceți Când Vizitați Turnul Din Pisa
  Ce Să Faceți Când Vizitați Turnul Din Pisa   Turnul din Pisa este unul dintre cele mai cunoscute repere din lume, renumit pentru înclinarea sa neobișnuită. Situat în inima orașului italian Pisa, acest turn medieval este o mărturie atât a ingeniozității constructorilor săi, cât și a rezistenței spiritului uman. Construcția Turnului din Pisa a început … Citește mai mult
 • Castelul Bethlen-Haller
  Castelul Bethlen-Haller: O Călătorie în Trecut   1. Introducere Să ne imaginăm o călătorie în inima Transilvaniei, unde timpul pare că stă pe loc, și istoria și cultura se împletesc într-un tablou impresionant. Aici se află Castelul Bethlen-Haller, un simbol al eleganței și rafinamentului din secolul al XVI-lea, care îmbină arta, arhitectura și poveștile de … Citește mai mult
 • Locuri de vizitat în Bologna
  Descoperă frumusețea istorică și culturală a orașului Bologna: Locuri de vizitat în Bologna Bologna, capitala regiunii Emilia-Romagna din Italia, este un oraș plin de istorie, cultură și gastronomie. Cu o istorie care se întinde pe mai mult de 2000 de ani, Bologna este un adevărat paradis pentru iubitorii de arhitectură medievală, muzee și mâncare delicioasă. … Citește mai mult
 • Minunile orașului Vatican din Italia: Explorând capitala religioasă și istorică a Italiei
  Cetatea  Vaticanului (Italia) Bucură-te de o aventură captivantă  în minunile Cetății Vaticanului, un adevărat simbol al bogatei moșteniri religioase și istorice a Italiei. Această mică enclavă situată în inima Romei atrage pelerini și turiști din întreaga lume, oferindu-le o experiență profundă și memorabilă. Haide să explorăm împreună această comoară de artă, cultură și spiritualitate! Imaginează-ți … Citește mai mult
 • Florența Italia
  Florența, cunoscută și sub numele de Firenze în italiană, constituie vechea capitală a Toscanei și rămâne o capitală provincială în prezent. Acest oraș universitar, încadrat de coline, emană un farmec pitoresc aparte. Dacă intenționezi să explorezi această destinație superbă, în acest articol vei găsi enumerarea celor mai atrăgătoare puncte turistice din Florența și principalele locuri … Citește mai mult
Booking.com