Avertizare Urgentă: Cetățenii Români Sunt Sfătuiți să Părăsească Afganistan în Mijlocul Creșterii Riscului

Situația de securitate se deteriorează rapid în Afganistan, iar Ministerul Afacerilor Externe lansează un apel de urgență pentru cetățenii români.


Data Publicării: [24.10.2023]

Autor: [Cristian]

Categorie: Actualități internaționale


În contextul deteriorării accentuate a situației de securitate din Afganistan, Ministerul Afacerilor Externe al României lansează un avertisment urgent pentru toți cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în această țară. Se observă o creștere semnificativă a riscului de atentate teroriste și de confruntări armate, ceea ce face ca călătoriile în Afganistan să fie extrem de periculoase.

Apele la Părăsirea de Urgență a Afganistanului

Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă în mod categoric toți cetățenii români care se află în prezent în Afganistan să părăsească teritoriul acestui stat cât mai curând posibil. De asemenea, cetățenii sunt avertizați să evite orice deplasare în Afganistan, dată fiind gravitatea situației actuale. Se fac apeluri pentru a evita călătoriile neesențiale și pentru a prioritiza siguranța personală.

Asistență și Informații

Cetățenii români care se află în Afganistan sau au întrebări cu privire la situația actuală sunt îndemnați să contacteze Ambasada României la Islamabad, care poate oferi sprijin și informații utile. Telefonul de urgență al ambasadei este +92 311 4469900. Aceasta este sursa principală de asistență pentru cetățenii români în această perioadă dificilă.

 

Restricții ale Misiunii Diplomatice

Ministerul Afacerilor Externe a reamintit că activitatea Ambasadei României la Kabul a fost suspendată în anul 2019 în urma unui atentat care a avariat grav clădirea misiunii. Din această cauză, capacitatea Ambasadei României la Islamabad de a asista cetățenii români aflați în Afganistan este limitată. Cu toate acestea, misiunea face tot posibilul pentru a oferi sprijinul necesar în condițiile date.

Contactarea Autorităților Române

Cetățenii români care se află deja în Afganistan sunt sfătuiți să se adreseze Ambasadei României la Islamabad și să își anunțe prezența în Afganistan, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactați în situații de urgență. Întrucât posibilitățile de intervenție ale misiunii diplomatice de la Islamabad sunt reduse, este crucial ca cetățenii să fie proactivi și să ofere informații de contact valabile.

Asistență Consulară

Pentru asistență consulară și informații suplimentare, cetățenii români pot suna la următoarele numere de telefon:

  • Ambasada României la Islamabad: +92 51 8441476
  • Call Center București: +92 311 4469900
  • Telefon de urgență: +92 51 8436662
  • Telefon fix Secția Consulară: +92 318 1530551
  • Telefon mobil Secția Consulară

Informații Despre Vaccinare

În ceea ce privește tipurile de vaccinuri necesare, cetățenii români sunt sfătuiți să se adreseze unui cabinet de vaccinări internaționale și să consulte resursele disponibile la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile și Centrul European de Control și Prevenire a Bolilor.

Măsuri de Precauție COVID-19

În contextul pandemiei de COVID-19, este esențial ca cetățenii români să fie conștienți de măsurile de precauție și reglementările de călătorie. Recomandăm consultarea site-urilor oficiale pentru cele mai recente actualizări legate de COVID-19. 

Avertizarea reprezintă o măsură de precauție extrem de importantă și ar trebui tratată cu seriozitate. Cetățenii români trebuie să fie la curent cu situația și să se supună recomandărilor Ministerului Afacerilor Externe. Siguranța lor este prioritară în orice călătorie.